Nalazite se u > Župni info

10. rujna 2017. - 23. nedjelja kroz godinu - upisi nakon Svete mise

Nikola Toletinski, Sebastijan

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Hijacint, Miljenko, Helga

Ut.     - Ima Marijino, Mirjana

Sri.    - Ivan Zlatousti, Zlatko, Ljubo
Čet.   - Uzvišenje svetog Križa, Višeslav

Pet.   - BDM Žalosna Gospa, Dolores

Sub.  - Kornelije, Ciprijan

- Iduća nedjelja je 24. nedjelja kroz godinu, Robert Belarmin, Rane svetog Franje.

- Danas, 10. rujna 2017. u 17 sati, u Župnom uredu, prvi je susret članova ŽPV-a i ŽEV-a, na početku nove Pastoralne godine i nove školske godine.

- U katedrali svetog Vida, mučenika trodnevna je priprava na blagdan Uzvišenje svetoga Križa u 18 sati. Trodnevnicu predvodi vlč. Marko Gregić, mladomisnik. Svete mise na blagdan Uzvišenja svetog Križa, u četvrtak 14. Rujna, u katedrali su: u 7 i 18 sati. Svetu misu u 18 sati predvodi nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić. Relikvija Krvi Kristove i čudotvornog raspela bit će izložena od 7.30 - 17.30 sati.

Na blagdan suzaštitnice katredrale Gospe Žalosne, u petak 15. rujna Svete mise su u 7 i 18 sati. Sveta misa na talijanskom jeziku u 9.45 sati... Svetu misu u 18 sati predvodi nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić.

Relikvija čudotvornog raspela bit će izložena u katedrali svetoga Vida, u petak, 15. rujna od 7.30 - 17.30 sati.

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje POS. Potičemo vas i pozivamo na pobožnosti.

- Riječka nadbiskupija i Teologija u Rijeci pozivaju Vas na kulturnu tribinu posvećenu predstavljanju knjiga o pastoralno-katehetskom radu zlatomisnika mons. Dr. sc. Milana Šimunovića, u nedjelju, 17. rujna 2017., u 18 sati, u dvorani Nadbiskupskga doma u Rijeci…

Današnjom Euharistijom u 10 sati i zazivom Duha Svetoga započinjemo Župnu katehezu školske djece u našoj župi. Župnu katehezu imat ćemo ovim rasporedom:

- 3. razredi, Prvopričesnici: srijedom u 16 sati. - 2,4 i 5 razredi: subotom u 11 sati. - 6 i 7 razredi: subotom u 10 sati. - 8. razredi - Krizmanici: nedjeljom u 10 sati.

Ministranti subotom u 11 sati. Mješoviti Pjevački zbor: ponedjeljkom u 19 sati. Zbor mladih: nedjeljom u 18.30 sati.

- U utorak, 12. rujna 2017., u 11 sati djeca s nastavnicima i profesorima iz Osnovne škole Kantrida doći će na službu riječi u našu crkvu, povodom početka nove školske i vjeronaučne godine…

- Od tiska imate novi broj časopisa „Zvona",  „Ladonja", „Mali Koncil - MAK", „Riječka Majka Krucifiska Kozulić", „Glasnik Srca Isusova i Marijina", „Don Bosko Danas", i "Glas koncila" koji donosi brojne vrijedne naslove: - Poruke gradišćanskoga biskupa kao „neutralnoga europskoga čovjeka". - Ne smije se zbog budućnosti zaboraviti sadašnjost. - Vodi li pohlepa one koji odlaze iz Slavonije? - Portal za žene uređuje deset majki s 39 djece. - U novom broju je veliki prilog Prilika. - Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak…

Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi