Nalazite se u > Župni info kutak

11. ožujka 2018. - 4. korizmena nedjelja

Tvrtko, Blanka, Kandid

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Bernard, Maksimilijan, Dionizije, Inocent I. papa.

Ut.     - Kristina, Sabina, Patricija, Eufrazija

Sri.    - Matilda, Borka, Paulina, Eva, Lazar
Čet.   - Zaharija, Veljko, Lujza de Marillac, Žarko, Vjekoslav

Pet.   - Smiljan, Hilarije, Hrvoje, Julijana

Sub.  - Patrik, Domagoj, Hrvatin

- Iduća nedjelja je 5. korizmena nedjelja, Ćiril Jeruzalemski, Eduard, Ćiro, Anzelmo …

- Put križa tijekom Korizme je petkom i nedjeljom u 18 sati, Sveta misa u 18.30 sati.

- Petkom uz pobožnost, Put križa, na stoliću u kutijici na dnu crkve, možete ostaviti svoj dar za najsiromašnije u našoj Župi i Nadbiskupiji… Školska djeca, i svi koji to želite, uzmite kutijicu na kojoj piše „Caritas", iz klupe za tisak, u koju možete tijekom Korizmenog vremena ostavljati svoj prilog i donijeti na Cvjetnicu kao plod svoga korizmenog odricanja za najsiromašnije…

- Na posljednjoj klupi uzmite Nadbiskupovo pismo „Adveniat", pročitajte i do Uskrsa prema svojim mogućnostima pomozite ustanovama Nadbiskupije.

- Nadbiskupijski susret mladih Riječke nadbiskupije održat će se u Gradu Bakru 21. travnja 2018. Geslo susreta je ''''supertalenTI''''. Cilj susreta je angažiraniji rad s mladima i njihovo međusobno povezivanje na nadbiskupijskoj razini. Prijave su do 18. ožujka 2018. godine.

- Festival duhovne glazbe Vazam fest održat će se 8. travnja s početkom u 18 sati. u crkvi Uzvišenja svetog Križa na Srdočima. Cilj je okupljanje mladih iz cijele nadbiskupije. Župni zbor/bend mladih treba prijaviti najkasnije do 18. ožujka.

- Prošle nedjelje darovali ste za Crkvu i ljude u Bosni i Hercegovini: u košaricama na izlazu iz crkve: 2.118,39 kn i u milostinji 1.736,20 kn. Ukupno 3.854,59 kn. Župnik je vaše darove predao ekonomatu Riječke nadbiskupije.

- Župa svetog Josipa, Podmurvice, slavi blagdan nebeskog zaštitnika u ponedjeljak 19. ožujka. Župljani se pripremaju trodnevnicom u 17.45 sati. Trodnevnicu predvode: don Danijel Dragičević, don Niko Cvitkušić, don Marijan Rodić. Na sam blagdan Svete mise u crkvi svetog Josipa su: u 8; 10; i 18.30 sati. Večernju Svetu misu predvodi vlč. Mario Gerić, župnik na Kozali i dekan.

- Riječka nadbiskupija u suradnji s katoličkom biskupijom iz Ukrajine poziva na godišnje hodočašće od 24. lipnja do 1. srpnja 2018. u kraljevske gradove Kijev i Lavov, te u najveće marijansko svetište Zarvanytsya. Također, na hodočašću će se posjetiti i drugi ukrajinski gradovi i svetišta. Hodočašće predvodi riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić sa svećenicima. Pročitajte opširnije na plakatu.

- Dubrovačka župa svetog Mihajla poziva na hodočašće povodom dolaska moćnika s moćima svetog Antuna Padovanskog od 18. do 21. ožujka 2018. Župnik je osigurao povoljni smještaj u hotelima i besplatno razgledavanje povijesnih zidina. Pročitajte opširnije na plakatima…

- U samostanu sestara Milosrdnica, Kresnikova 15., (od 16. do 18. ožujka 2018.) bit će seminar "Nove evangelizacije" pod geslom "Učinit ću vas ribarima ljudi"! Voditelj: Ivica Lulić, vjeroučitelj i Silvana Vrdoljak, hagioasistentica. (Petak, 16. ožujka 19.30-21 sat); (Subota, 17. ožujka 9-12 sati i 16-19 sati.); (Nedjelja, 18. ožujka 9-12.30 sati)...

- Od tiska imate novi broj časopisa: „Don Bosko Danas", „Mali Koncil MAK", „Ladonja" i novi broj Glas koncila koji donosi brojne vrijedne priloge: - prof. dr. Željka Tanjića, rektora Hrvatskoga katoličkog sveučilišta: Je li komunizam prihvatljiviji od fašizma? - dr. Miroslav Škoro, glazbenik: Ustavna je kategorija braniti nacionalne interese! - Komu je u interesu propagirati kako je majčinstvo problem u karijeri žena? - Sve o Kuharovoj knjizi o blaženom Stepincu na talijanskom! - Istarski franjevac Mateo Kuhar, još je 1982. godine, u Vicenzi, na talijanskom jeziku, objavio knjigu o blaženom Alojziju Stepincu: "Stepinac nevini osuđenik". - dr. Zdenko Babić: Siromašni u korizmi. - Kada će se napokon promijeniti iznos minimalnoga dohotka u Hrvatskoj. - Uzmite, čitajte i drugima preporučite katolički tisak…

Župni info kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi