Nalazite se u > Župni info

11. prosinca 2016. - 3. nedjelja došašća

sveti Damaz, Damir, Sabin!

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Gospa Guadalupska

Ut.     - sveta Lucija, Luca, Svjetlana, Jasna

Sri.    - Ivan od Križa, bl. Oton iz Pule
Čet.   - Drinske mučenice, Valerijan, Marin

Pet.   - Adela, Albina, Zorka

Sub.  - Florijan, Lazar, Zara

- Iduća nedjelja je 4. nedjelja Došašća, Bosiljko, Dražen, Gracijan Tourski.

- Danas je traća nedjelja Došašća, nedjelja Caritasa. Današnja milostinja i darovi koje možete ostaviti u košarici kod Ivana, Marčela i Jure, na izlazu iz crkve namjenjeni su najsiromašnijim obiteljima o Božiću. Svaki dar udružen s darovima drugih, donijet će veliku radost i konkretnu pomoć, utjehu i nadu našim najsiromašnijim sugrađanima. Svakomu darivatelju višestruko uzvratio Gospodin.

- Danas Katolička udruga „Vojska Bezgrešne" ima redovni mjesečni susret u 17 sati.

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. Pozivamo vas i potičemo na pobožnost Isusu Kristu prisutnom u POS?

- Svete mise Zornice u našoj crkvi su u 6.45 sati. U petak 16. prosinca započinje „Salezijanska pjevana devetnica Božiću". Pozivamo vas na Euharistijsko slavlje i druženje nakon Svete mise u vjeronaučnoj dvorani.

- Na posljednjoj klupi uzmite Nadbiskupovo pismo „Adveniat", pročitajte i do Uskrsa prema svojim mogućnostima pomozite ustanovama Nadbiskupije.

- Božićna sveta Ispovijed za sve župljane u našoj crkvi bit će u utorak, 20. prosinca u 17 sati. Školska djeca pristupit će svetoj Ispovijedi organizirano tijekom tjedna…

- Na izlazu iz crkve, kod gospođe Sonje, možete kupiti jednolisne i 12. lisne kalendare za 2016. godinu po 1. i 10 kuna.

- Adventska duhovna obnova za studente i mlade grada Rijeke bit će 15. prosinca 2016. u katedrali svetog Vida: u 19.30 sati Euharistijsko klanjanje i sveta Ispovijed, u 20 sati duhovni nagovor, u 20.45 sati Sveta misa, i u 21.45 druženje.

- U našem gradu održat će se trodnevna duhovna obnova (9.-11. lipnja 2017.) u dvorani Mladosti na Trsatu. Priprema započinje glazbeno scenskim nastupom u srijedu 14. prosinca 2016., u 17.30 sati, u samostanu sestara Presvetog Srca Isusova na Pomeriu. Slijedi procesija do Kapucinske crkve, Gospe Lurdske, gdje će mons. dr. Ivan Devčić predvoditi Euharistiju.

- Danas u 19.30 sati u crkvi Uznesenja BDM - Assunta pozvani ste na koncert  zbora „Schola Cantorum Rijeka: „Pjevajmo u Došašću".

- Iduće nedjelje studentice Katoličkog doma s. KMP „Valponasca", prodavat će božićne kolače i prigodne čestitke koje su same pripremile. Kupnjom ovih marljivo pripavljenih kolača i čestitki, možete pomoći studiranje siromašnim studenticama.

- U srijedu, 14. prosinca 2016., susret je roditelja Prvopričesnika u crkvi u 18.30 sati, zatim susret s voditeljicama „Ureda za obitelj", naše Riječke Nadbiskupije. - U četvrtak, 15. prosinca 2016. susret je s roditeljima kandidata za svetu Krizmu u 18.30 sati u crkvi.

- Od tiska imate novi broj časopisa „Don Bosko Danas", „Ladonja" i "Glas koncila" koji donosi brojne i zanjimljive priloge: - Dokle antihvatsko djelovanje u medijima? - Treba li Sinoda ojačati prisutnost kršćana u društvu? - Zašto nisu iskorištena hrvatska bogatstva? - Kad obitelj postaje „gnijezdo pakla"? U novom broju je veliki božićni prilog „Prilika" - Uzmite, čitajte i drugima preporučite katolički tisak. - Danas svakako uzmite novi broj župnog listića „Padovanac"…
Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi