Nalazite se u > Nadbiskupija

12. srpnja 2019. - Papa Franjo: Bog nas je pozvao da živimo zajedno kao braća

12. srpnja 2019. - Papa Franjo: Bog nas je pozvao da živimo zajedno kao braća

Pritom je poginulo 85 osoba, a više od 200 ih je ranjeno. Bilo je to 18. srpnja 1994. godine. Taj žalosni spomen priziva u savjest prava i dužnosti na koje je pozvano svako ljudsko biće kao dio velike ljudske obitelji.

To je tragedija, kako stoji u pismu upućenom tom židovskom centru, a koje je objavio argentinski tisak, za koju Papa nije nikada prestao moliti. Kao prvoga dana, svakog 18. srpnja moje srce prati obitelji žrtava, Židove i kršćane. I od prvoga dana molim Boga za vječni pokoj onih koji su u tom bezumnom činu izgubili život. Molim i za one koji su preživjeli u eksploziji, noseći otada rane na tijelu i na duši. Ta ludost zacijelo nije ograničena samo na Argentinu, napisao je Papa.

Taj treći svjetski rat u dijelovima remeti živote i budućnost, pokazujući posvuda svoje okrutno lice. Ne poznaje granice, primijetio je papa Franjo, pokazao je svoje okrutno lice od Zapada do Istoka. Žene je pretvorio u udovice, sinove i kćeri u siročad; a sve to u ime Božje, bogohulno rabeći Njegovo ime. Dobro znamo da nije religija ta koja potiče i vodi do rata, nego tmina u srcima onih koji čine nerazumna djela, istaknuo je Papa te, među ostalim, spomenuo osjećaj i odgovornost bratstva, „poziva na koji Bog zove svakoga od nas".

Bog nas je pozvao da živimo zajedno kao braća, i to nas bratstvo obuhvaća i povezuje dalje od bilo koje zemljopisne ili ideološke granice. Svi zajedno činimo veliku ljudsku obitelj; tu svijest da smo braća, uz vrijednosti poštovanja i snošljivosti, trebamo prenositi budućim naraštajima. Sigurno je da nas je Bog stvorio jednakima u pravima, ali i u dužnostima i dostojanstvu. Za Njega mir nije samo naše pravo; Njegovo djelo treba biti naša obveza. Na ovaj spomen 25. obljetnice s vama sam i molim se za vas, napisao je na kraju papa Franjo

12. srpnja 2019. - Potpisan Ugovor između Svete Stolice i Burkine Faso

U Apostolskoj palači u Vatikanu u petak, 12. srpnja održana je svečanost potpisivanja Ugovora između Svete Stolice i Burkine Faso o pravnom položaju Katoličke crkve u Burkini Faso, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Za Svetu Stolicu potpisao ga je mons. Paul Richard Gallagher, tajnik za odnose s državama, a za Burkinu Faso ministar vanjskih poslova i suradnje Alpha Barry. Ugovorom, sastavljenim na francuskom jeziku, jamči se Crkvi mogućnost obavljanja njezina poslanja u Burkini Faso. Na osobit način se priznaje javna pravna osobnost Crkve i njezinih institucija. Dvije strane, zadržavajući neovisnost i autonomiju, obvezuju se na suradnju oko moralne, duhove i materijalne dobrobiti ljudske osobe i promicanja općeg dobra. Ugovor će stupiti na snagu razmjenom instrumenata ratifikacije.
12. srpnja 2019. - Papa Franjo: Bog nas je pozvao da živimo zajedno kao braća
Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi