Nalazite se u > Župni info

12. travnja 2020. - Nedjelja Uskrsnuća Gospodnjega

Julije, Viktor, Davorka, Sofija

Svete mise, nedjeljom, na Kantridi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon. - Uskrsni ponedjeljak, Martin I. papa, Ida

Ut.   - Valerijan, Maksim

Sri.  - sluga Božji Petar Barbarić, Anastazija, Stošija, Bosiljka
Čet.  - Bernardica Soubirous, Josip Benedikt Labre, Leonida

Pet.  - Šimun, Rudolf, Robert

Sub. - Euzebije, Roman

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. U idući utorak je 5. od 13. utoraka u čast svetom Antunu Padovanskom... Pozivamo vas na pobožnosti i pripravu za naš župni blagdan.

- Hvala svima koji su pridonijeli pripremi i proslavu svetkovine Uskrsa. Darovateljima cvijeća i priloga za cvijeće. Hvala dobrim gospođama: Ivi, Gabrijeli, i Jelici koje su svaki dan dezifincirali, očistile i okitile našu crkvu, okoliš i Isusov grob. Hvala svima na darovima.

Tri obitelji s Kantride darovale su novčanu pomoć najsiromašnijima za Uskrs. Podijelili smo i 12 pakata hrane najpotrebnijima.

Draga braćo i sestre, Božja ljubav je pobijedila mržnju, Krist je uskrsnuo i svima koji ga slijede obećao uskrsnuće. Uskrs je blagdan i naše pobjede, i naše nade. Naše hrvatsko društvo je depresivno, mnogi su prevareni i beznadni, mno­gi ne vide u svome kraju budućnosti i odlaze iz Domovine, u njoj su se razočarali, u njoj je na sve strane previše korupcije, previše sebičnosti, kršenja zakona i nemorala, previše moral­nih i duhovnih kriza. Domovinu su na žalost vodili, mnogi koji je nisu voljeli, koji nisu bili spremni na žrtvu za druge, već su druge (is)koristili, druge su žrtvovali za sebe i za svoju korist. Zato je uskrsna poruka nade i perspektive vječnog života aktualna i za našu svakodnevicu, poruka koja nam govori kako je mo­guće pobijediti zlo i započeti nešto novo, bolje. To je poruka našega uskrsnog slavlja, ali to je i poziv cijeloj Crkvi, svima nama. Nadahnjujući se na Isusovoj ljubavi i žrtvi za dru­ge, i mi odlučnije idimo putem ljubavi prema Bogu i prema čovjeku, kako bismo i s uskrslim Kristom započeli nešto novo i bolje, nešto što će mijenjati nas same, naše za­jednice, naše društvo i institucije, našu Crkvu i svijet. Svima Vam od srca želimo sretan, radostan i blagoslovljen Uskrs! Našoj čestitci Uskrsa pridružuje se i mons. dr. Ivan Devčić, riječki nadbiskup i metropolit.

- Od tiska imate novi broj časopisa: „Zvona" i "Glas koncila" koji donosi brojne vrijedne naslove: - Uskrsne poruke HBK-a i (nad)biskupa. - O simbolu križa u teologiji, umjetnosti i životu. - dr. Tonči Matulić o Uskrsnu u teškim okolnostima. - Hrvatski se biskup skrbi za Uskršnji otok. - Uskrsnuće preobražava stvoreni svijet. - Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak...

Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi