Nalazite se u > Župni info

12. veljače 2016. - Stepinčevo u Riječkoj katedrali

sveti Rikard, Držislav, Maksim, Julijana

Svete mise nedjeljom: 8; 10 i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - sveti Jeronim Emilijani, Jerko, Mladen

Ut.     - sveta Skolastika, Apolonija Aleksandrijska

Sri.    - Pepelnica, Alojzije Stepinac, Vjekoslav, Vilim
Čet.   - Gospa Lurdska, Marija, Mirjana, dan bolesnika

Pet.   - Damjan, Zvonko, Zvonimir

Sub.  - Katarina Ricci, Kristina, Blaženka

- Danas u župnim crkvama naše Nadbiskupije slavlje Svetih misa je na nakanom u zahvalu za dar života. Dan života. - U Petak, 5. veljače u jubilejskoj godini Milosrđa započeli smo Tjedan obitelji. Sutra u ponedjeljak, 8. veljače u Dvorani Riječke nadbiskupije u 18.30 susret je animatora župnog obiteljskog pastorala s našim nadbiskupom. - U utorak, 9 veljače, u nadbiskupijskoj dvorani, u 18.30 bit će tribina, predavanje i svjedočenje s temom: „Obitelj i milosrđe". Predavači su: vlč. dr. Marijo Tomljanović, Zorica Janković, dr. sc. Miroslav Vrankić, - Srijeda. 10. veljače, Pepelnica - Svete mise u župama po nakani za obraćenje obitelji. - Četvrtak, 11. veljače, klanjanje po župama s nakanom za zdravlje obitelji. U našoj crkvi klanjanje POS u 18 sati. - Petak, 12. veljače Križni put po župama predvode obitelji. - Subota, 13. veljače, U bazilici Majke Božje na Trsatu u 18.30 sati Proslava Dana braka, predvodi mons. dr. Ivan Devčić, naš nadbiskup. U nedjelju, 14. veljače, Dan braka u župama, molitva za brak i završetak Tjedna za obitelj.

- Iduća nedjelja je 1. korizmena nedjelja, Valentin, Valentina, Zdravko. Korizmeno je hodočašće u katedralu svetog Vida našeg kastavskog i opatijskog dekanata. U 16.30 pokorničko, pobožnost križnog puta. Svetu misu predvodi naš nadbiskup.

- U našoj crkvi utorkom je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. Pozivani ste!

- U Četvrtak 11.veljače 2016., blagdan je Gospe Lurdske, i XXIV. svjetski dan bolesnika. Glavna proslava svjetskog dana bolesnika je u crkvi Gospe Lurdske kod o. Kapucina. Svetu misu s bolesnicima u 12 sati, predslavi naš nadbiskup. Misu župnog blagdana, Gospe Lurdske u 19 sati, predvodi vlč. dr. Mario Tomljanović.
- U petak, 12. veljače u 10.30 sati u kapelici „Doma za starije i nemoćne osobe na Kantridi", Svetu misu predslavi naš nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić. - Ponedjelja, 15. veljače 2016. Svetu misu u kapeli Psihijatrijske bolnice Lopača predvodi mons. mr. sc. Emil Svažić, generalni vikar.

- Iduće nedjelju u 10 sati proslavit ćemo dan bolesnika na župnoj razini.

- U srijedu je Pepelnica, Čista srijeda, početak Korizme. Obred pepeljenja bit će tijekom Svetih misa u 7; 9; i 18.30 sati. Pobožnost Križnog puta je u 18 sati. Vjernike koji su navršili 14. godinu života i započeli 60. obvezuje post i nemrs Tijekom korizme Pobožnost Križnog puta je petkom i nedjeljom u 18 sati.

- Od tiska novi broj: Zvona, Veritas, Mali Koncil MAK, Ladonja, Don Bosko Danas, i Glas koncila koji donosi brojne vrijedne priloge: - Kamo je nestalo deset tisuća izbjegličke djece? - Najveća promocija redovništva je sam život. Hrabrost razlikuje velikane od prosječnih. - Milosrđe je poziv Crkvi na obraćenje. - Hrvatsko zajedništvo je činjenica. - Uzmite, čitajte i drugima preporučiti katolički tisak, a danas svakako uzmite novi broj Župnog listića „Padovanac"…
Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi