Nalazite se u > Nadbiskupija

13. siječnja 2015. u katedrali svetog Vida u 18 sati

13. siječnja 2015. u katedrali svetog Vida u 18 sati

Predmet: Poziv na sv. misu u povodu stogodišnjice rođenja mons. Josipa Pavlišića, riječko-senjskog nadbiskupa

Draga braćo i sestre!

U nedjelju, 28. prosinca 2014., navršilo se sto godina od rođenja mons. Josipa Pavlišića, riječko-senjskog nadbiskupa. Budući da se tog dana slavio blagdan Svete Obitelji, a i zbog „opterećenosti" slavljima božićnih dana i zauzetosti blagoslovom obitelji koji su mnogi župnici već bili počeli, smatrao sam da bi bilo prikladnije zahvalnu svetu misu za dar biskupske službe mons. Josipa Pavlišića Riječko-senjskoj nadbiskupiji premjestiti na 13. siječnja, kada je prije šezdeset i tri godine bio zaređen za biskupa. Podsjećam da će se 9. prosinca ove godine navršiti i deset godina otkad je blaženo u Gospodinu preminuo.

Pozivam stoga sve Vas, draga braćo svećenici, redovnici i sestre redovnice, a preko Vas i sve vjernike naše Riječke nadbiskupije, da se okupimo u našoj katedrali 13. siječnja o. g. na zahvalno misno slavlje u povodu stote godišnjice rođenja našeg velikog i zaslužnog pastira mons. Josipa Pavlišića. Budući da je radni dan, smatrali smo ja i moji suradnici da je najpogodniji sat za svetu misu u večernjim satima, tj. u 18,00 kada se i inače u katedrali slavi svakodnevno sveta misa.

Molim sve župnike i upravitelje crkava da o tome obavijeste svoje vjernike i potaknu ih da i oni dođu na sveto slavlje u zakazani sat.

Sve Vas rado očekujem.

Vaš u Gospodinu odani

          Ivan Devčić

riječki nadbiskup

13. siječnja 2015. u katedrali svetog Vida u 18 sati
13. siječnja 2015. u katedrali svetog Vida u 18 sati
Župni info kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi