Nalazite se u > Župni info

13. svibnja 2018. - 7. vazmena nedjelja

Gospa Fatimska Marija Mazzarello, Ema, Vjeko - Majčin dan

 Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

 Pon.  - Matija apostol, Mate, Matko Matej

Ut.     - Srijemeski mučenici, Izidor, Sanja, Dan obitelji

Sri.    - Ivan Nepomuk, Nenad

Čet.   - Paskal, Paško, Bruno, Sjećanje na Bleiburska stradanja

Pet.   - Venancije, Feliks, Srećko

Sub.  - Celestin, Rajko, Ivan, Teofil

- Iduća nedjelja je nedjelja Duha Svetoga - Duhovi, sveti Bernard Sijenski.

- Svibanj je Marijin mjesec. Svibanjske pobožnosti su svakoga dana u našoj crkvi. Započinju u 18 sati krunicom BDM, litanijama BDM i Sveta misa u 18.30 sati.

- U našoj Župnoj crkvi svakog utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. U idući utorak je 9. od 13. utoraka u čast svetom Antunu Padovanskom... Pozivamo vas na pobožnosti i pripravu za naš župni blagdan.

- Danas je Majčin dan. Majčin dan slavimo druge nedjelje u Marijinu mjesecu svibnju. 40 zemalja službeno slavi Majčin dan, uključujući Hrvatsku, Dansku, Finsku, Italiju, Tursku, Australiju, Belgiju… Učinite danas nešto lijepo svojoj majci. Za pokojnu se pomolite a onima koje su još s nama pokažite koliko cijenimo njihovu ljubav i brigu za nas. Svim majkama želimo sretan Majčin dan!

- Organiziramo jednodnevno hodočašće u zagrabačku katedralu, na grob blaženog Alojzija Stepinca subota, 9. lipnja 2018. godine. Polazak je u 7 sati. Dolazak u Krašić i Sveta misa, obilazak spomen kuće, odlazak u Zagreb, pobožnost na grobu blaženika. Povratak predvečer. Cijena puta po osobi je 110 kn. Prijave do 3. lipnja 2018.

- Prošle nedjelje Prvu svetu Pričest primilo je 24. Prvopričenika. Čestitamo njihovim roditeljima, obiteljima i svakom Prvopričesniku. Potičemo vas Prvopričesnike, vaše roditelje i ukućane na ustrajno slavlje Nedjeljne Euharistije u župnoj zajednici.

- U subotu, 19. svibnja u Rijeci se po prvi put održava  Hod za život pod geslom "Za život, obitelj i Hrvatsku”. Organiziraju ga udruge civilnog društva, vjerski pokreti, a Hrvatska biskupska konferencija pozvala je na molitvu za taj događaj. Hodom za život podsjetit ćemo kako svaki ljudski život započinje začećem, jedinstven je a pravo na život temeljno je ljudsko pravo. Svako dijete, rođeno i ono koje još raste u tijelu svoje majke, trebamo čuvati i štititi, kao naše najvrednije bogatstvo, kao našu budućnost, a njegovu majku i oca podržavati. Okupljanje je na Jelačićevom trgu, 19. svibnja u  10 sati. Hodit će se Korzom do pozornice kod robne kuće Ri.  Na oglasnoj ploči se nalazi plakat, a više informacija možete doznati od volontera koji će pred crkvom dijeliti informativne letke i prodavati prigodne majice. Preporučamo Hod u vaše molitve  i pozivam vas: svakako nam se pridružite 19. svibnja 2018., u 10 sati.

Sveta misa za kraj školske godine srednjoškolcima bit će u četvrtak, 17. Svibnja, u crkvi Uznesenja BDM u Rijeci s početkom u 19.30 sati. "Vidfest" - festival duhovne glazbe održat će se u četvrtak, 14. lipnja u 20 sati na Trgu Riječke rezolucije. Prijave do kraja svibnja.

- Od tiska imate novi broj časopisa: „Ladonja", „Don Bosko Danas", "Glas Koncila" s brojnim vrijednim prilozima: - Zašto je Hrvatska daleko od novinarstva mira? - Hrvatska biskupska konferencija za poboljšanje političkoga odlučivanja. - Tko dirigira iseljavanjem Hrvata? - Nije problem u vrednotama, nego u njihovoj primjeni. - U novom broju je i veliki Prilog, Prilika. Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak... Danas svakako uzmite novi broj župnog listića - Padovanac…
P R O G R A M
100. godina salezijanske prisutnosti u Riječkoj nadbiskupiji i gradu Rijeci
Posjet Vrhovnog poglavara Salezijanaca, don Ángela Fernándeza Artime
Rijeci, 25. i 26. svibnja 2018., Vukovarska 62.

Petak, 25. svibnja

do 18.00      dolazak u Rijeku

18:00          susret s mladima (iz sjevernih dijelova Hrvatske i iz Rijeke)

19:00          akademija u čast 100. godišnjice

20:00          večera

21:00           molitveno bdjenje s mladima i za mlade

22:00           riječ Vrhovnog poglavara za "laku noć"

....                počinak

Subota, 26. svibnja

7:30            jutarnja molitva

8:00            doručak

8:45            kratki posjet sestrama Kćeri Marije Pomoćnice

9:30            susret s članovima Salezijanske obitelji

10:30          blagoslov škole

11:30          Sveta misa - predsjeda Vrhovni poglavar

(Misa na talijanskom i hrvatskom)

13:30          ručak i kratki odmor

16:00          polazak za Split

Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi