Nalazite se u > Župni info

15. listopada 2017. - 28. nedjelja kroz godinu

Sveta Terezija Avilska, Tereza

 Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Marija Margareta Alacoque, Hedviga!

Ut.     - Ignacije Antiohijski, Vatroslav

Sri.    - Luka evanđelist
Čet.   - sveti Pavao od Križa

Pet.    - Irena Portugalska, Sanja, Vendelin

Sub.  - Uršula, Zvjezdan, Celina

- Iduća nedjelja je 29. nedjelja kroz godinu Ivan Pavao II., Filip, Dražen, Marija Saloma.

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. Potičemo vas i pozivamo na pobožnosti POS.

- Listopadske pobožnosti su svaki dan u 18 sati. Molitva Gospine krunice i pjevane litanije, Sveta misa u 18.30 sati. Pridružimo se pobožnosti i molimo na brojne nakane, osobne, obiteljske; molimo za potrebe Crkve a posebno naše Domovine.

- Svake godine vjernici misijsku nedjelju slavi pretposljednje nedjelje mjeseca listopada. Ove je godine to je nedjelja 22. listopada. Svaki kršćanin je Isusov učenik, odgovoran je i za misijsko poslanje Crkve. Milostinja i darovi skupljaju se za potrebe misija i misionara. Ako netko može donijeti svoj dar po misijskoj nakani neka to učini do nedjelje 22. listopada u Župni ured ili na nedjeljnu Euharistiju 22. listopada u crkvi. Hvala…

- S radošću pozivamo sve mlade i studente na otvorenje Centra za mlade Riječke nadbiskupije „Bl. Miroslav Bulešić", u neposrednoj blizini Studentskog kampusa na Trsatu, ul. Slavka Krautzeka 74. Svečanost otvorenja je u srijedu, 18. listopada na blagdan sv. Luke. U 19,30 sati, naš će nadbiskup mons. Ivan Devčić blagosloviti Centar. Slijedi slavlje Svete mise i blagoslov novog oltara. Homiliju će izreći porečki i pulski biskup mons. Dražen Kutleša čijom će dobrotom u novi oltar biti postavljene relikvije bl. Miroslava Bulešića.

- Susreti odraslih pripravnika za sakramente kršćanske inicijacije, katekumenat, četvrtkom u 19 sati u Župnom uredu…

- Iduće subote, 21. listopada 2017. u Zagrebu, na Jarunu, u crkvi „Sveta Mati slobode" susret je Salezijanske obitelji počet će u 10.30 sati i završiti u 16.30 sati.

- U iduću nedjelju 22. listopada u našemu gradu Rijeci slavimo blagdan svetog Ivana Pavla II. Trodnevna prirava je u sjemenišnoj kapeli: molitva svete krunice i u 18.30 sati Sveta misa koju propovijedaju sjemenišni poglavari.

- Od tiska imate novi broj časopisa „Ladonja", „Zvona", „Biblija Danas", „Don Bosko Danas", „Mali koncil MAK", i "Glas koncila" koji donosi brojene vrijedne naslove: - Potvrda neiskorjenjive nade u Stepinčevu kanonizaciju. Opširniji izvještaj o audijenciji predsjednika hrvatske vlade Andreja Plenkovića kod papa Franje. - Traumom rastavljenih roditelja zahvaćeno 186 tisuća djece! - Za veću zaštitu djece na internetu. - Što čini naše zdravstvo za dostojanstvo neizlječivih? - U novom broju je veliki prilog „Prilika", Prijetnje kršćanskim školama u Isusovoj domovini. - Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak… Danas svakako uzmite novi broj župnog listića „Padovanac"…

Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi