Nalazite se u > Župni info

16. prosinca 2018. - 3. nedjelja Došašća - Nedjelja Caritasa

Nedjelja Caritasa - Kolekta za Caritas - Adela, Albina, Zorka, Ela

Svete mise u crkvi na Kantridi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Florijan, Lazar, Zara, Izak, Jolanda

Ut.     - Bosiljko, Dražen, Gracijan, Malahija prorok

Sri.    - Urban, Tea, Vladimir, Anastazija

Čet.   - Eugen, Makarije

Pet.   - Petar Kanizije, Mihej prorok, Severin, Snježana

Sub.  - Honorat, Časlav

- Iduća nedjelja je 4. nedjelja Došašća, sveti Ivan Kentijski, Viktorija.

- Danas je 3. nedjelju Došašća, nedjelja Caritasa, prikupljamo pomoć najsiromašnijim obiteljima u Hrvatskoj, „za 1.000 radosti". Ovogodišnji moto nedjelje Caritasa je „Podijeli s onim koji nema". Najbolje ćemo slaviti Božić čineći dobro i budeći nadu. Kad je najteže, najviše smo potrebni jedni drugima. - 25. godina činimo male stvari s velikom ljubavlju, a vi svojim darom to omogućujete. Vaše darove za najsiromašnije obitelji možete ostaviti u košarici na izlazu iz crkve.

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. Pozivamo vas i potičemo na pobožnost Isusu Kristu istinski prisutnom u POS?

- Svete mise Zornice u našoj crkvi su u 6.45 sati. Sutra, u ponedjeljak početak je Salezijanske pjevane devetnice Božiću. Pozivamo vas na Euharistijsko slavlje i druženje nakon Svete mise u vjeronaučnoj dvorani.

- Na posljednjoj klupi uzmite Nadbiskupovo pismo „Adveniat", pročitajte i do Božića prema svojim mogućnostima pomozite ustanovama Nadbiskupije.

- Prilika svete Ispovijedi o Božiću, za sve župljane, u našoj crkvi, bit će u utorak 18. prosinca u 17 sati. Školska djeca ispovjedit će se na župnoj katehezi…

- Sveta Tri Kralja, Bogojavljenje, dan je proslave papinskog misijskog Djela svetog Djetinjstva. Na taj dan, svi prijatelji misija, a posebno djeca, imaju priliku molitvama i darovima pomoći dječje misijsko djelo: „Djeca pomažu djeci". Promislite kako?

- U Župnom uredu možete kupiti kalendare za novu 2019. godinu. Jednolisni kalendar je 1 kn, a 12-lisni 10 kn.

- Od tiska imate novi broj časopisa: „Mali koncil MAK", „Don Bosko Danas", i „Glas koncila" donosi zanimljive naslove: - Pogoduju li političke elite iseljavanju mladih. - dr. Tado Jurić. progovara o različitim vidovima iseljavanja iz Hrvatske. - Nakon Tuđmana Hrvatska nema državnika. "Nakon Tuđmanova odlaska s političke scene interesne skupine toliko su ojačale, sposobne su dirigirati ključnim procesima u hrvatskom društvu, a vladajuće garniture samo su izvršitelji njihovih interesa a Hrvatska ostaje bez državnika i bez ostvarivanja svojih ciljeva i interesa." - Beatificirani alžirski mučenici, znak pomirenja. Biskup Orana Pierre Claverie i 18 mučenika, svi redovnici i redovnice, proglašeni su u subotu 8. prosinca blaženima u Alžiru, zemlji svojega mučeništva. - Hrvatski svetci u Bruxellesu. - Konferencija na kojoj su predstavljeni šibenski i hrvatski duhovni velikani: sveti Nikola Tavelić i dvoje Božjih službenika, majka Klara Žižić i fra Ante Antić - Uzmite, čitajte i drugima preporučite katolički tisak…

Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi