Nalazite se u > Župni info kutak

16. veljače 2020. - 6. nedjelja kroz godinu

Julijana, Onezim, Miljenko!

Svete mise nedjeljom na Kantridi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Sedam svetih osnivača Reda slugu BDM, Donat, Bartol, Darko

Ut.     - Bernardica, Gizela, Šimun, biskup i mučenik

Sri.    - Ratko, Blago, Konrad
Čet.   - Jacinta iz Fatime, Leon, Lea

Pet.   - Petar Damiani, Damir, Natalija,

Sub.  - Katedra svetog Petra, Izabela, Margareta

 - Iduća nedjelja je 7. nedjelja kroz godinu, Polikarp, Roman, Grozdan … Susret je ŽPV-a i ŽEV-a u župnom uredu u 17 sati.

- U našoj crkvi svakog utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje.

- Na posljednjoj klupi, koji do sada niste, uzmite Nadbiskupovo pismo „Adveniat", pročitajte i do Uskrsa prema svojim mogućnostima pomozite ustanovama Nadbiskupije.

 - Prošle nedjelje, 9. veljače 2020. proslavili smo, „Dan braka" i „Svjetski dan bolesnika". Hvala Salezijancima suradnicima koji su pripremili bratsko druženje nakon Euharistije u vjeronaučnoj dvorani.

- Prijave za 11. Susret hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu pod geslom „Što god vam rekne, učinite!" (Iv 2,5) traju do nedjelje, 15. ožujka 2020. Mladi se prijavljuju isključivo Župnim uredima ili vjeroučiteljima. Na Susret se mogu prijaviti mladi 8. razreda osnovne škole do 30 godina. Popunjene prijavnice trebate dostaviti zajedno s uplatom koja iznosi 250 kn po osobi za one koji kreću u petak, 8. svibnja, a za one koji kreću u subotu 9. svibnja 180 kn. Uključena je kotizacija za Susret i prijevoz. Podaci potrebni za prijavu su: ime i prezime, spol, datum rođenja, veličina majice, broj mobitela, e-mail, mjesto i župa iz koje dolaze, te dolazite li na jedno noćenje ili dva (dolazak u petak).

U Rijeci, u Centru za mlade „Miroslav Bulešić", Slavka Krautzeka 74., održavat će se jednom mjesečno pripremni susret. Termini pripremnih susreta su: 17. ožujka, 21. travnja, i 5. Svibnja. Lokacija će biti naknadno javljena.

Program susreta - SHKM u Zagrebu održava se 9. i 10. Svibnja. Prijavljeni su pozvani doći u petak, 8. svibnja kako bi se smjestili i upoznali sa svojim domaćinima. U subotu, 9. svibnja, u prijepodnevnim satima svi mladi sudjelovat će na katehezama koje će se održavati u 15-ak župa Zagrebačke nadbiskupije, a poslijepodne bit će organiziran program u središtu Zagreba. Navečer se program nastavlja u župama u kojima ćete biti smješteni. U nedjelju, 10. svibnja, središnje misno slavlje održat će se na Trgu bana Josipa Jelačića.

Prilozi: Prijavnice za SHKM u Zagrebu (.doc ili .xls formati)

 - Od tiska imate novi broj časopisa: „Zvona", „Don Bosko Danas" i „Glas koncila" koji donosi brojne vrijedne naslove: - Međunarodni sjaj blaženika Stepinca. Tko želi oslabiti doprinos izvandomovinske Hrvatske? - Udomiteljstvo kao „lijek" za dijete, a ne za udomitelje. - Pokret za život ponovno je ojačao. - Ne će biti mira bez bratstva. - Uzmite, čitajte i drugima preporučiti katolički tisak...

Župni info kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi