Nalazite se u > Župni info

17. ožujka 2019. - 2. korizmena nedjelja

Patrik, Domagoj

Svete mise nedjeljom na Kantridi: u 8; 10 i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Ćiril Jeruzalemski, Cvjetan, Eduard

Ut.     - Josip, Jozo, Josipa

Sri.    - Dionizije, Sonja, Vladislav
Čet.   - Kasijan, Vesna, Vlasta

Pet.   - Lea, Leonarda

Sub.  - Edmund, Rebeka, Dražen

- Iduća nedjelja je 3. nedjelja kroz godinu, Katarina Švedska, Javorka.

- Križni put u našoj crkvi je petkom i nedjeljom u 18 sati i Sveta misa u 18.30.

- U našoj crkvi svakog utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. U utorak, na blagdan svetog Josipa, u našoj župnoj crkvi, početak je drevne pobožnosti 13. utoraka svetom Antunu Padovanskom. Svete mise su u 7 sati i u 18.30 sati.

- Župna zajednica svetog Josipa slavi svoj patron župe, 19. ožujka 2019. Svete mise na blagdan su u: 8, 10, i svečana u 18.30 sati, predvodi i propovijeda, mons. dr. Ivan Devčić, riječki nadbiskup i metropolit.

- Susret mladih Kastavskog dekanata, (radnička mladež, srednjoškolci, studenti), subota, 30. ožujka, u Pastoralnih Domu Lovran. Od 10 sati okupljanje, molitva i kateheza: „Povjerovao sam ljubavi…evo me"!; - 11 sati, rad u skupinama; - 12.30 molitva i završetak susreta; - 13 sati ručak. - Prijavite se svom župniku…

- U subotu  30. ožujka 2019. godine, pozivamo sve župljane, na XV. Riječki planinarski Križni put. Križ će, tradicionalno u 13.30 sati, prvi iz Katedrale, ponijeti naš Nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić. Hodat ćemo riječkom Kalvarijom, do svete Katarine i Veloga vrha, zatim do crkve Blažene Djevice Marije Karmelske na Donjoj Drenovi gdje slavimo svetu misu u 18:30 sati.

- Nadbiskupijski susret mladih Riječke nadbiskupije održat će se ove godine u Brešcima 4. svibnja 2019. Geslo susreta je ''Ja sam put i istina! Slijedi me!'', a cilj susreta je angažiraniji rad s mladima i njihovo međusobno povezivanje na nadbiskupijskoj razini. Prijavite se do 7. travnja 2019. godine (5. Korizmena nedjelja). Kotizacija, 50 kuna, uključuje prijevoz, ručak, majice i materijale. Važno se izjasniti hoćete li ići organiziranim prijevozom ili osobno, kako bismo znali točan broj autobusa koji će voziti do Brešca i nazad. Na vrijeme ćemo obavijestiti o prijevozu, i drugim detaljima programa susreta. Dobna granica za prijavu mladih je od 15 do 30 godina.

- Korizmena akcija Hrvatskog Caritasa „Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini" započinje danas. 13. godinu zaredom organiziramo akciju pomoći pod motom: „Budite složni i živite u miru"! (2Kor 13,11). Iduće, 3. korizmene nedjelje, svoj prilog darujte na izlazu iz crkve u košaricama po ovoj nakani.

- Na posljednjoj klupi, koji do sada niste, uzmite Nadbiskupovo pismo „Adveniat", pročitajte i do Uskrsa prema svojim mogućnostima pomozite ustanovama Nadbiskupije.

- Od tiska imate novi broj časopisa: „Zvona" i „Glas koncila" koji donosi brojne vrijedne naslove: - Zašto je pogažena istina o komemoraciji na Bleiburgu? - Identitet Hrvata i vrijednosti na velikoj su povjesnoj kušnji! - Kako Jobov poraz može biti koristan? - Hrvati u BiH nisu sami ni zaboravljeni! - Uzmite, čitajte i drugima preporučite katolički tisak… Svakako uzmiti novi broj župnog listića „Padovanac"…

Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi