Nalazite se u > Župni info kutak

18. lipnja 2017. - 11. nedjelja kroz godinu

Marko i Marcelijan

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Romuald, Rajko, Bogdan

Ut.     - Margareta, Naum Ohridski, Florencija, Cvijeta

Sri.    - Alojzije Gonzaga, Vjekoslav, Slavko, Slava, Rajmund
Čet.   - Ivan Fisher i Toma Mor, Paulin

Pet.   - Presveto Srce Isusovo, Josip Cafasso, Sidonija, Zdenka

Sub.  - Bezgrešno Srce Marijino, Rođenje Ivana Krstitelja, Krsto

- Iduća nedjelja je 12. nedjelja kroz godinu, Vilim, Henrik, Adalbert.

- Hvala svim župljanima koji su doprinijeli proslavi župnog blagdana svetog Antuna Padovanskog i uključili se u Euharistijska slavlja i procesiju, kao i tijekom pobožnosti 13. utoraka i trodnevicu. Hvala gospođi Gabrijeli i Marčelu Šujević, Marijani i Marinu Franolić, Darku Vidmar, obitelji Nemetz, obitelji Račić, obitelji Cerovac, Jelici i Tonći, Ivi i Nenadu Lolić, Veri i Zdenku Turkalj za ličenje pročelja crkve i postavljanju zaštitne mreže, Mili Vukušiću za skelu, Mirni i Pietru Cerovac, Sonji, Ines, sestri Kruni i pjevačima, mladima i zajednici obitelji za vođenje drugog dana trodenvnice, Danieli Grbac, svim mladima koji su nosili kip svetog Antuna i organizirali podjelu blagoslovljenih ljiljana nakon procesije. Hvala župljanima koji su pomagali i dali novčani prilog za cvijeće i za blagdan, darovateljima cvijeća i kolača za puk Božji. Hvala ministrantima, Prvopričesnicima i svim hodočasnicima. Neka ih sveti Antun čuva, štiti i prati svojim zagovorom.

- Župna zajednica na Zametu slavi župni blagdan Presvetog Srca Isusova 23. lipnja 2017. Pripremaju se trodnevnicom u 18 sati i Sveta misa u 19 sati. (od 20.-22. lipnja 2017.) Trodnevnicu predvodi p. Vatroslav Halambek. Svete mise na blagdan Presvetog Srca Isusova u crkvi na Zametu su u 8; 11; i 19 sati. Svetu misu u 19 sati predvodi p. Mirko Nikolić.

- U subotu 24. lipnja 2017., s početkom u 10 sati u katedrali svetog Vida bit će zaređeni za svećenike dvojica naših đakona: vlč. Marko Gregić i vlč. Ivan Marković. Pozvani ste na Svetu misu ređenja.

- Župna zajednica u Škurinju u subotu, 24. lipnja 2015., slavi župni blagdan Rođenja svetog Ivana Krstitelja. Svačana Sveta misa je u 19 sati.

- U srijedu 28. lipnja navršava se sedamnaest godina od smrti nadbiskupa i metropolita riječko-senjskog mons. dr. Antona Tamaruta. Misa zadušnica bit će u katedrali sv. Vida u 18 sat, gdje počiva njegovo tijelo.

- 1. srpnja 2017. u 11 sati na Trsatu je svečano slavlje 650 godišnjice dolaska milosne slike „Majke Božje Trsatske" na Trsat. Svetu misu predvodi uzoriti Josip kardinal Bozanić, Zagrebački nadbiskup i metropolit…

- Prema odluci HBK novčana pomoć za redovito funkcioniranje brojnih ustanova Svete Stolice, zvana „Petrov novčić", skuplja se u nedjelju, 2. srpnja. Akcija nas povezuje s mjesnim Crkvama čitavoga svijeta u želji nek nas Sveta Stolica, kao vrhovna ustanova što uspješnije predvodi u vjeri, nadi i ljubavi.

- Od tiska imate novi broj časopisa: „Zvona" i „Glas Koncila" koji donosi brojne vrijedne priloge: Treba li se čuditi koaliciji HDZ-a i HNS-a? - Gubi li se moralna podloga odricanjem od religije? - Biskup ih Gane predstavio „društveni motor". - Tko je u komunističkom triju pogazio sva obećanja? - Koje su riječi danas korumpirane? - Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak...

Župni info kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi