Nalazite se u > Župni info kutak

19. svibnja 2019. - V. uskrsna nedjelja

Rajko, Ivan, Teofil

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Bernardin Sijenski

Ut.     - Kristofor Magallanes, Eugen, Dubravka

Sri.    - Rita, Helena, Jagoda
Čet.   - Deziderije, Željko, Želimir

Pet.   - Marija Pomoćnica, Suzana

Sub.  - Beda Časni, Grgur VII. papa

- Iduća nedjelja je 6. uskrsna nedjelja, sveti Filip Neri.

- Svibanj je Marijin mjesec. Svibanjske pobožnosti su svakoga dana u našoj crkvi. U 18 sati krunicom BDM, litanije i Sveta misa u 18.30 sati.

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. U idući utorak je 10. od 13. utoraka u čast svetom Antunu Padovanskom... Pozivamo vas na pobožnosti i pripravu za naš župni blagdan.

- Župljani Marije Pomoćnice slave svetkovinu „Marije Pomoćnice" 24. svibnja. Pripremaju se trodnevnicom: 21. svibnja predvodi o. Mato Samardžić, 22. Svibnja vlč. Anton Budinić, 23. Svibnja vlč Mario Frlan, u 18 sati i Sveta misa u 18.30 sati. Na blagdan Svete mise su u 7; 9; 10.30; 12 sati i svečana Sveta misa u 18.30 sati s procesijom, predvodi mons. dr. Ivan Devčić, metropolit riječki.

- U nedjelju, 5. svibnja 2019., u našoj župnoj crkvi Prvu svetu Pričest primila su 24. Prvopričesnika. Prošle nedjelje 25. mladih primilo je sakrament svete Krizme-Potvrde. Prvopričesnike, krizmanike i njihove obitelji preporučamo u vaše molitve… Svima koji su pomagali u pripravi i uređenju crkve: Salezijancima suradnicima, obiteljima: Čabrić, Lolić, Turkalj, Šujević iskrena hvala. Tereziji Rabar i sestri Kruni na kićenju i sviranju, članovima Župnog zbora na pjevanju, svim liturgijskim čitačima na čitanju, svima na sudjelovanju.

- Ove godine slavimo 80. godišnjicu proglašenje naše crkve i župe, župnom crkvom i župom svetog Antuna Padovanskog na Kantridi, a 2020. godine slavimo 90. godišnjicu blagoslova naše crkve na Kantridi. Potrebno je osvježiti našu crkvu novom bojom. Hvala svim darovateljima na novčanom prilogu. Do danas, 25. obitelji darovale su prilog po ovoj nakani. Svima iskrena hvala...

- Od tiska imate novi broj časopisa: „Zvona", „Biblija Danas", „Don Bosko Danas", i "Glas koncila" koji donosi brojne vrijedne naslove: - Od 23. do 26. svibnja, održat će se deveti europski izbori, diljem EU-a birat će se zastupnici u Europski parlament. Biskupi potiču vjernike nek iziđu na izbore. - Kolika je moć medija u obmanjivanju javnosti i u odvraćanju pozornosti od bitnih pitanja. Još jedna velika manipulacija u Hrvatskoj. - "40 dana za život". Jezivo svjedočanstvo o zadanom broju mjesečnih pobačaja u centrima "Planiranoga roditeljstva". - Ubili su granatom, na kućnom pragu, Mandu Prašin, trudinicu, bila je u sedmom mjesecu trudnoće. - Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak... Danas svakako uzmite novi broj župnog listića „Padovanac"…

Župni info kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi