Nalazite se u > Župni info

1. rujna 2019. - 22. nedjelja kroz godinu

Egidije, Tamara

Svete mise na Kantridi nedjeljom: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Kalist, Maksima, Divna

Ut.     - Grgur Veliki, Grga, Gordana

Sri.    - Marin, Dunja, Ida
Čet.   - Majka Terezija, Urban, Božidar

Pet.    - Zaharija, Davor, Doris

Sub.  - Marko Križevčanin, Regina, Dragica

- Iduća nedjelja je 23. nedjelja kroz godinu, Mala Gospa.

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. Pozivamo vas na pobožnosti.

- U petak je prvi petak u mjesecu rujnu, prije podne posjetit ćemo starije i nemoćne osobe u „Domu Kantrida", poslije podne u našoj župi. Klanjanje POS je u 18 sati i Sveta misa u 18.30 sati.

- Dan Hrvatskih mučenika na Udbini, 14. rujna 2019. godine. Trodnevnica: 11 rujna, 12. rujna, 13. rujna 2019. Krunica i sveta Ispovijed u 18 sati, Sveta misa u 18.30 sati. Na sam dan Hrvatskih mučenika, 14. rujna: u 8.45 sati, Put križa, od crkve svetog Marka na Krbavskom polju do svetišta. U 10.30 sati Euharistijsko slavlje, predvodi mons. Petar Palić, hvarski biskup. U 13.45 sati blagoslov nabožnih predmeta u crkvi. U 14 sati koncert duhovnih i domoljubnih pjesama „Mješoviti ansambl". U 17 sati Sveta misa u crkvi „Hrvatskih mučenika".

- Ove godine slavimo 80. godišnjicu proglašenje naše crkve i župe, župnom crkvom i župom svetog Antuna Padovanskog na Kantridi, a 2020. godine slavimo 90. godišnjicu blagoslova naše crkve na Kantridi. Potrebno je osvježiti unutrašnjost crkve novom bojom. Do danas, 112. obitelji darovale su prilog. Svima iskrena hvala...

- U subotu 7. rujna 2019. početak je vjeronaučne godine i župne kateheze za sve uzraste djece i mladih. Djeca osnovne škole: Treći razredi, pripravnici za Prvu svetu Pričest, Župnu katehezu imaju: subotom u 11 sati, 4 i 5 razredi, subotom u 15 sati, 6 i 7 razredi, subotom u 10 sati, 8 razredi, pripravnici za sakrament svete Potvrde, subotom u 16 sati. Srednjoškolci, četvrtkom u 19 sati. - Roditelji, dođite svake nedjelje i blagdana, sa svojom djecom na nedjeljnu Svetu misu. Budite vjerodostojan i uzoran primjer žive vjere, svome djetetu. Potičite i podržavajte svoje djete na pohađanje Župne kateheze, i uključite se u život Župne zajednice.

- Iduće nedjelje, 8. rujna 2019. u 17 sati, u župnom uredu, prvi je susret članova ŽPV-a i ŽEV-a u novoj pastoralnoj godini.

- Od tiska imate novi broj "Glas koncila" koji donosi brojne vrijedne naslove: - U Hrvatskoj se komunizam prokrijumčario u demokraciju. 294 ekshumirane žrtve komunističke revolucije na području zagrebačkih Gračana tijekom Drugoga svjetskoga rata i poraća. Među ekshumiranim žrtvama 63 je maloljetnika, od kojih je čak šesnaestero djece mlađe od 14 godina. Među žrtvama su i dvije žene. Najmanje 112 osoba ubijeno je hitcem u glavu, a mnoge su ubijene tupim predmetima, o čemu svjedoče brojne ozljede na kostima. - Žilavi komunizam ponovno gazi žrtve. - Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, koji je ove godine uglavnom u Hrvatskoj na više mjesta odrađen formalnim polaganjem vijenaca i paljenjem lampaša žrtvama totalitarnih režima. Istodobno medijska se javnost, zahvaljujući i doprinosu političara, bavila, kako je službeno okarakterizirano, „izazivanjem nereda", koji apsolutno zaslužuju osudu, a za koje je privedeno nekoliko mladića. U tom kontekstu urednik postavlja ključno pitanje: „Je li Republika Hrvatska stvarno, kako piše u ustavu, ‘nacionalna država hrvatskoga naroda’ ako gotovo 30 godina ne mari za bol tolikih hrvatskih obitelji koje su ne samo ostale bez svojih članova, nego i dalje ne mogu ni svijeću zapaliti na mjestu počinka svojih članova? - Prof. dr. Mile Babić, bosanski franjevc, teolog, filozof i književnik, o povijesnoj i današnjoj ulozi franjevaca u Bosni i Hercegovini. - Ljudi koji ne poštuju tuđu patnju, koji nisu sposobni poštovati tuđu patnju, nisu kulturni ljudi, nego su moderni barbari. - Zašto Hrvatska toliko izvozi sirovine? - Situacija s pšenicom zapravo je simptomatična za cijelu poljoprivredu, pa i cjelokupno gospodarstvo. Proizvodimo i izvozimo kvalitetnu sirovinu, a uvozimo sve skupe prerađevine. - Mag. Vlatka Črnila, predsjednica varaždinske udruge „Novi put", koja pruža pomoć osobama bez svoga doma i vodi Prenoćište za beskućnike, predstavlja ciljeve udruge, njezin rad i predstojeće planove. - Sedmi nastavak povijesnog feljtona o praćenju komunističke tajne policije biskupa Viktora Burića donosi izvješće o postojećoj mreži SDS-ovih doušnika i planovima za još intenzivnijim praćenjem posebice ozvučenjem biskupijskih prostorija. Reportaža u novome broju je iz međimurske župe Pohoda Blažene Djevice Marije u Macincu.

- Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak...

Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi