Nalazite se u > Župni info kutak

1. sijepnja 2020. - BDM Bogorodica

1. siječnja - BDM - BOGORODICA

Svete mise na Kantridi na svetkovinu BDM Bogorodice: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

 Čet.   - Bazilije Veliki, Grgur Nazijanski, Grgo

Pet.   - Ime Isusovo, Genoveva, Cvijeta

Sub.  - Anđela Folinjska, Emanuel, Borislav

- Iduća nedjelja je 2. po Božiću, Gaudencije, Emilijana, Eduard.

- Sutra u Četvrtak, 2. siječnja, ulice: Milutina Bataje, Mate Balote. Petak, 3. siječnja: Ede Jardasa, Minakov put. Subota, 4. siječnja: Ivana Milčetića, Bože Vidasa, Đure Cattia, Turanski put, Žlebi, Tenčićevo. Ako netko nije primio Božićno pismo, a želi blagoslov svoje obitelji neka ispuni prijavnicu u sakristiji ili neka se javi.

Statistike župe u 2019. godini

 Krštenja                                                                                          - 17.

 1. Vjenčanja                                                                             - 4.    

 • tri vjenčanja između katoličkih stranaka

 • jedno vjenčanje između krštene i nekrštene osobe

 1. Sprovoda                                                                              - 48.

  20. osoba primilo sakrament Bolesničkog pomazanja

  28. osoba nije primilo sakrament Bolesničko pomazanje.

 2. Prvopričesnika                                                                      - 24.

 3. Krizmanika                                                                           - 26.  

 4. Katekumen                                                                           - 1.

 5. Stanovnika u Župi svetog Antuna Padovanskog je:             - 7.159

 6. Katolika                                                                               - 5.069

 7. Upisanih učenika u Osnovnu školu „Kantrida" 2020.         - 352 učenika

 8. Vjeronaučne djece u Župi                                                    - 52

 9. Mješoviti zbor, voditelj s. Kruna Samardžić                         - 15 člana

 10. Zbor mladih, voditelj gospodin Nikola Nemetz                    - 15 članova

 11. Salezijanci suradnici, koordinator: gospođa Vera Turkalj    - 22 članova

 12. Obiteljska zajednica, voditeljica: Daniela Doubek Grbac      -   4 obitelji

 13. ŽPV-e                                                                                  -  20 članova

 14. ŽEV-e                                                                                  -    3 člana

 15. Obitelji kojima smo poslali obiteljsko pismo za blagoslov   - 1.078.

 16. Blagoslovili smo 2018. godine                                             - 656 obitelji

 17. Podijeljeno je tijekom 2019. godine - Svetih pričesti            - 20.100

 18. Tijekom godine župnik je providio - bolesnika u župi         - 257 osoba

 19. U Domu „Kantrida" župnik je tijekom godine providio       - 1.252 osobe

 20. U župnoj crkvi, podjeljeno je katoličkog tiska                     - 8.214 tiskovina

- 10. srpnja 2019., obitelj vlč. Kristijana Zebe, župnika župe svetog Križa na Srdočima, darovala je jelovu i smrekovu građu (tavalone, daske) za podij kora, naše crkve na Kntridi. 30 tavalona debljine 48 mm, dužine 2.53 m x 21 cm, i 24 tavalona debljine 24 mm, dužine 2.53 m x 21 cm.

- Gospođa Mirna i Pietro Cerovac, odvezli su tavalone, za kor naše crkve, u svoju firmu, plinom zaštitili od crvotočine i nakon tjedan dana vratili u župu. Darko Vidmar i Grgo Ninčević obostrano su iz zaštitili prozirnim lakom s dva premaza.

- Preklopne metalne stolice s drevenim sjedištima izrađene su u Salezijanskom Školskom centru „Školarac d.o.o." u Žepču. (11 trosjeda 2. četvorosjeda). Prijevoz, metalnu konstrukciju i stolice platili smo 3.080 €.

- 51. metar željeznih profila, 34 komada (30x60 i 30x30 mm), nosače za podij kora naše crkve na Kantridi, darovala je obitelj Nikice i Suzane Kuzmanić. Obradio, zavario i u prvoj fazi postavio gospodin Branko Štefančić, 26. listopada 2019. godine. Nacrte je izradio, do sitnih detalja, gospodin Željko Oreč. Radovi na koru završeni su 9. studenoga 2019. godine. Gospodin Branko Štefančić je iz župe Marije Pomoćnice, naš Salezijanski dugogodišnji suradnik. Pomogli su gospodin Darko Vidmar i gospodin Grga Načinović. Stolice na kor su iznijeli don Šime Zubović, župni vikar i don Ivan Kordić, župnik.

- Jedna obitelj darovala je mramorni ambon, s ugrađenim granitnim središtem i simbolom knjige, Svetoga Pisma, s hrvatskim tropletom. Ambon simbolizira ljudske ruke koje drže Sveto pismo ili ljiljan, simbol svetog Antuna Padovanskog, zaštitinika naše crkve i župe na Kantridi. Mramor je obradila i isklesala klesakrska firma Veljka Katića s Viškova, a postavio bez naknade, klesar, gospodin Ciprijan Štokić, iz župe Marije Pomoćnice. Vrijednost ambona je 3.000 €, darovatelj je platio 2.000 €. Ostatak je dar gospodina Ciprijana i klesara gospodina Veljka Katića. Nacrte ambona izradio je gospodin Marin Franolić.

- Jedna obitelj darovala je tri mramorna svijećnjaka s tri parafinske svijeće, ispred glavnoga oltara. Svjeće je izradio klesar, gospodin Ciprijan Štokić, iz župe Marije Pomoćnice. Svjećnjaci su postavljeni 29. studenoga 2019. godine. Vrijednost svjećnjaka je 800 €, darovatelj je platio 600 €. Parafinske svijeće plaćene su 200 €.

- Nabavili smo 3. otirača, 1. tepih uz ambon „Da Vionci 200x250 cm, i tepison 35,520 m², ispod sjedalica na koru. Tepison su postavlili, 30. studenoga 2019. godine, gospodin Željko Oreč i gospodin Anto Čabrić. Završne radove učinio je gospodin Anto Čabrić, 2. prosinca 2019. - Plaćeno 5.154,69 kuna.

- Gospodin Bruno Glavan, podržava, u svojoj obiteljskoj firmi, gratis našu župnu web stranicu već godinama. Iskrena hvala…

- Kalendarski prijelaz stare 2019. u novu 2020. godinu, svečarski karakter ove večeri, lijepa je prilika u opuštenosti i veselju zahvaliti Bogu za ovu godinu, za prošlo vrijeme. Večeras smo se okupili kako bismo Euharistijom zahvalnicom pojedinačno i kao zajednica vjernika zastali nad svojim vremenom i zahvalili milosrdnom Bogu i bližnjima koji su s nama dijelili vrijeme, naše dileme i traženja, veselja i napetosti.

Valjalo bi, na kraju godine sabrati svoje vrijeme i pronaći zatomljeno svjetlo temeljnog povjerenja u dubini našeg bića. Bog se s nama ne igra, on nas ljubi i iznimno mu je stalo do svakoga od nas. On nije digao ruke od nas, nije se u nas razočarao. Bog nas na kraju 2019. godine poziva predati naše misli i ruke, u povjerenju mu se prepustiti, uvijek pozorni i budni na njegovu Riječ, na putu nasljedovanja njegova Sina i našega Učitelja Isusa. Na taj način, strpljivo ali sigurno, vratit će se i naše potrebno povjerenje u ljude.

Od prvog dana godine mi se kršćani stavljamo pod osobitu zaštitu Blažene Djevice Marije, zato što znamo, naše brige i molbe ona visoko uzdiže. Počinjemo Novu građansku godinu s puno nade: naša prošlost i naša budućnost pripadaju Bogu, važno je, svaki dan ponovno početi živjeti naš kršćanski život i to činimo pod zaštitom Bogorodice Marije u čiji zagovor vjerujemo.

Svima vama želim sretnu i blagoslovljenu, dobrotom i plemenitošću ispunjenu Novu 2020. godinu.

Župni info kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi