Nalazite se u > Župni info

1. studenoga 2015. - Svetkovina Svih Svetih

Svi Sveti, Sveto, Dobroslav

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Dušni Dan, Duško, Dušica

Ut.     - Martin Porres, Silvija

Sri.    - Karlo Boromejski, Dragutin, Drago
Čet.   - Srijemski mučenici, Elizabeta, Mirko

Pet.   - Leonard, Melanija, Kristina

Sub.  - Lazar, Anđelko

- Sutra na Dušni dan Svete mise u našoj crkvi su u 7; 9 i 18.30 sati.

- Iduća nedjelja je 32. nedjelja kroz godinu, Gracija Kotorski, Bogdan, Klaudije.

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. Potičemo vas i pozivamo na pobožnosti POS.

- U petak je prvi petak u mjesecu studenom, prije podne posjetit ćemo starije osobe u „Domu Kantrida", a poslije podne u našoj župi. U 18 sati je klanjanje POS, u 18.30 Sveta misa.

- Hvala Salezijancima suradnicima koji su pripremili kestenje i ostalo za kestenijadu djeci prema salezijanskoj tradiciji na Svi Svete. Hvala svima koji su donijeli kolače, pjevačkom zboru na pjevanju i svima vama na vjerničkom sudjelovanju. Hvala svima koju su za Svi Svete i Dušni Dan darovali cvijeće. Nakon Svete mise u 10 sati svi ste pozvani u vjeronaučnu dvoranu na „Agape", druženječaj, kolače i kestenje…

- U našoj Župnoj crkvi i u našim obiteljima na Kantridi obnovili smo pobožnost Gospi od zdravlja, koja se tijekom godina zapustila i otišla u zaborav. Početak devetnice Gospi od zdravlja je 12. studenog! Svaki dan devetnice u 18 sati je krunica i litanije Gospe od zdravlja, zatim Euharistija s prigodnom propovijedi. Župna kronika bilježi kako je gospođa Ivana Mohorovičić darovala prvih 500 zlatih lira za nabavu kipa Gospe od zdravlja, a brojni darovatelji s Kantride omogućuju nabavu gipsanog kipa iz firme Bertonelli u Milanu. U 3. nedjelju došašća, 15. prosinca 1935., blagoslovljen je kip Gospe od zdravlja i postavljen u našoj crkvi. Pozivam i potičem sve župljane na molitvu i pobožnost našoj moćnoj nebeskoj Majci, Mariji, Gospi od zdravlja.

- U sakristiji možete kupiti 12-lisni kalendare po 10 kn za 2015. godinu.

Iduće nedjelje članovi „Vojska Bezgrešne" imaju svoj mjesečni susret u 17 sati.

- Na svetkovinu Svih Svetih i na Dušni dan vjernici u svim crkvama mogu dobiti potpuni oprost koji se može namijeniti samo za pokojne. Propisana djela za dobivanje potpunog oprosta su: pobožni pohod crkvi, u kojoj treba izmoliti Oče naš i Vjerovanje, dodavši Ispovijed i Svetu pričest te molitve na nakanu svetog Oca. Sve ovo vrijedi i u pohodu našim grobljima u osmini Dušnog dana.

- U petak 6. studenog 2015., naš nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić, u katedrali svetoga Vida predvodi Euharistijsko slavlje za pokojne nadbiskupe, biskupe i svećenike u 18 sati. Sve vjernike grada rijeke poziva na Euharistiju.

- Od tiska imate novi broj časopisa „Srce Isusovo i Marijino", i "Glas koncila" koji donosi brojne i zanimljive priloge: - Kako glasovati po savjesti? - Zašto sam skladala misu za blaženog Alojzija Stepinca. - Potreban je oštar i zajednički zaokret svih europskih država. - Izostanak stida nije znak zrelosti. - Ni jedan izbjeglica musliman u tranzitu nije došao u džamiju, zašto? - Zašto nema popisa agresora? - Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak… Danas svakako uzmite novi broj župnog listića „Padovanac"…
Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi