Nalazite se u > Nadbiskupija

1. svibnja 2019. - Papa Franjo: Bog nas nikada ne napušta

1. svibnja 2019. - Papa Franjo: Bog nas nikada ne napušta

Nakon što je objasnio dio Oče naša "Ne uvedi nas u napast” vjernicima, koji su se u srijedu, 1. svibnja, u izvanrednom velikom broju okupili na općoj audijenciji na Trgu sv. Petra, papa Franjo se osvrnuo i na svetkovinu sv. Josipa radnika te istaknuo kako je nezaposlenost svjetska tragedija.

Pozvao je vjernike da se posebno dana na praznik rada mole za njih.

Hrvatske je hodočasnike potaknuo da ne strahuju vjerujući u Gospodina, pozvavši ih ujedno da mu posvete svoj život, dijeleći s njime sreću i teškoće.

Papa je posvetio već 14 kateheza molitvi Oče naša, koju nas je Isus naučio.

Vjernicima je objasnio predposljednji zaziv "Ne uvedi nas u napast” kojim kako je primijetio: "ulazimo u izravni dijalog s nebeskim Ocem o drami suočavanja naše slobode s opasnostima kojima nas zloduh napastuje”.

Osvrnuvši se na prijevod iz grčkog Papa je istaknuo kako Otac nije autor zla. Svi suvremeni prijevodi ne izražavaju točno grčki pojam riječi Evanđelja.

Kao potvrdu toga naveo je riječi iz Jakovljeve poslanice prema kojima nitko ne može ustvrditi kad je u napastima da ga Bog napastuje jer Bog ne može biti napastovan zlom i on nikoga ne napastuje.

"Bog se uvijek bori za nas. U životu Sina Božjega su iskušenja i napasti bile tajanstveno nazočne. Time je on je postao posvema naš brat, što gotovo zvuči skandalozno. Bog nas nikada ne napušta”, zajamčio je Papa vjernicima nadodajući: "Ni u najtežim životnim iskušenjima i napastima, jer Krist je već preuzeo na sebe težini i tog križa i poziva nas da ga s njime nosimo, prepuštajući se s povjerenjem Očevoj ljubavi.

"U času iskušenja i napasti, dopustite Gospodinu da vam dokaže svoju nazočnost i pomogne da se prepustite s povjerenjem njegovj ljubavi”, zaključio je na kraju Papa, zazvavši na vjernike i njihove obitelji milosrdnu ljubav Boga Oca.
1. svibnja 2019. - Papa Franjo: Bog nas nikada ne napušta
Župni info kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi