Nalazite se u > Župni info

22. studenoga 2015. - 34. nedjelja kroz godinu

Nedjelja Krista Kralja, Cecilija, Dobrila.

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Klement Milivoj, Lukrecija

Ut.     - Krizogon, Andrija Dun-Lac i brojni vjetnamski mučenici

Sri.    - Katarina Aleksandrijska, Kata, Katica, Kaja
Čet.   - Konrad, Ivan Berchmans, Delfina, Dubravko

Pet.   - Virgil, Makrsim, Valerije

Sub.  - Jakov Markijski, Katarina Labouré, Držislav

- Iduća nedjelja, 1. nedjelja Došašća-Adventa, početak je nove liturgijske godine, sveti Filomen, Vlasta, Svjetlana. Hodočašće pomoraca u Kraljevicu. U našoj župi predstavljanje Prvopričesnika i Krizmanika u Euharistijskom slavlju je u 10 sati, župnoj zajednici.

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. Pozivamo vas i potičemo na pobožnost Isusu Kristu prisutnom u POS?

- Hvala svima koji su sudjelovali u pobožnosti devetnice Gospi od zdravlja, pjevačima, predmoliteljima i svima vama, dragi vjernici! Nek zagovor Gospe od zdravlja, prati svakoga od vas, vaše obitelji i našu Župnu zajednicu na Kantridi.

- U srijedu 25 sudenoga 2015. je 35. godišnjica preminuća sluge Božjega, fra Ante Tomičića. Trednevnu pripravu 22, 23 i 24 studenoga Svetom misom u 19 sati, predvode o. Kapucini. Na dana preminuća Svetu misu u 19 sati predvodit će mons. Sanjin Francetić, rektor Sjemeništa.

- O blagdanu svetog Nikole organiziramo "Nikolinje". Darove primaju djeca koja dođu na Svetu misu na sam blagdan, u nedjelju 6. prosinca u 18.30 sati. Tko može i želi darovati prilog za darove neka prilog ostavi u kutijici na stoliću ili donese u Župni ured. Molimo roditelje nek upišu imena mlađe djece u sakristiji, uključivo do 7. razreda osnovne škole radi lakše organizacije i pripreme darova...

- U nedjelju, 13. prosinca u 15 sati u crkvi Gospe Lurdske na Žabici održat će se tradicionalni susret župnih dječjih zborova i doček Betlehemskog svjetla. Orguljaši ili zborovođe nek prijave zborove do ponedjeljka, 7. prosinca. Smotru organizira Riječka nadbiskupija, Nadbiskupijska škola za crkvenu glazbu

- U subotu 28. studenog Nadbiskupijski je susret čitača u Ordinarijatu u 10 sati.

- U Katedrali svetog Vida u petak, 27. studenoga slavi se svečana Večernja u 18 sati povodom 90 godina od uspostave Riječke biskupije, 45 godina Riječke metropolije, 15 godina Riječke nadbiskupije, 40 godina misiništva i 15 godina biskupstva riječkoga nadbiskupa metropolita mons. dr. Ivana Devčića. Nakon večernje kratko predavanje dr. Marka Medveda o povijesti naše mjesne Crkve i u 19 sati prigodni koncert.

U Subotu, 28. studenoga u 10,20 sati molitveno meditativni uvod, i u 11 sati svečano Euharistijsko slavlje predvodi Riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić. Nadbiskup poziva sve vjernike našega grada na sudjelovanje u ovim slaviljima. Svaku župu predstavljat će dva predstavnika Župnog pastoralnog vijeća u subotnjem programu u Katedrali. Kako bismo istakli važnost ovog događaja za našu Nadbiskupiju, zvona svih naših župnih crkava najavit će slavlje u petak, 27. studenoga, u 16 sati, zvonjavom u trajanju od tri minute.

- Župa Krista Kralja - Matulji slavi župni blagdan. Svečana Sveta misa je u 10.30 sati.

- U sakristiji možete kupiti kalendare za 2016. Jednolisni 1 kn, a 12-lisni 10 kn.

- Povodom proglašenja Svete godine milosrđa u župi svetoga Križa na Srdočima održat će se duhovna obnova „Pod okriljem milosrđa", 27. i 28. studenog. Predvodi p. Marko Glogović, pavlin iz Karlovca.

- U iduću nedjelju 29. studenoga susret je članova ŽPV-a i ŽEV-a, u 17 sati.

- Sveta misa za osobe s invaliditetom i bolesnike povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom je 3. prosinca u 18.30 sati u Trsatskom svetištu; predvodit će Riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić.

- Od tiska imate novi broj časopisa: „Zvona", „Don Bosko Danas" i "Glas koncila" koji donosi brojne i zanjimljive priloge: - U politici je došao čas triježnjenja. - Da istina o blaženom Stepincu bude još vidljivija. - „O oslobođenju Dubrovnika i njegovim žrtvama". - Uz nas kršćane nitko ne bi smio biti gladan. - Krv je nacionalno bogatstvo. Razlika između vladara i upravitelja. - Uzmite, čitajte i drugima preporučite katolički tisak…
Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi