Nalazite se u > Župni info

23. travnja 2017. - 2. uskrsna nedjelja - Nedjelja Božjeg milosrđa

Nedjelja Božanskog milosrđa, Juraj, Jure, Đurđica, Đuro, Helena.

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Fides, Vjeran, Vjera, Vjerko, Marija, Kleofa, Saloma, Deodat

Ut.     - Marko, Markica, Ermin, Franka, Robert

Sri.    - Montan i Maksima, Julije, Stanislav, Višnja

Čet.    - Ozana Kotorska, Jakov Zadranin, Petar Kanizije

Pet.   - Petar Chanel, Ljudevit, Prudencije, Pamfilije

Sub.  - Katarina Sijenska, Kata, Katica; Sever, Hugo

- Iduća nedjelja je 3. uskrsna nedjelja, sveti Pijo V. papa, Venancije.

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. U idući utorak je 7. od 13. utoraka u čast svetom Antunu Padovanskom... Pozivamo vas na pobožnosti i pripravu za naš župni blagdan.

- Susret s roditeljima ovogodišnjih Prvopričesnika bit će u srijedu 26. travnja 2017. godine. U 18.30 sati Sveta misa, poslije Svete mise obavijesti o Prvoj Svetoj Pričesti, neposrednoj pripremi, haljinicama, i susret s predstavnicom Ureda za obitelj naše Riječke nadbiskupije, gospođom Vedranom Blašković.

- Susret hrvatske katoličke mladeži bit će od 29.-30 travnja 2017. u Vukovaru. U ured za mlade Riječke nadbiskupije prijavljeno je 754 mladih i 9 svećenika koji idu kao voditelji i pratnja mladima. Polazak iz Rijeke je u subotu, 29. travnja u 6 sati sa Žabice. Mladi iz naše Župe smješteni su u Belom Manastiru, u župi sv. Martina biskupa. Broj autobusa je RI 11. Središnji susret je u nedjelju 30. travnja, u 9 sati molitva na Memorijalnom groblju zatim mladi u koloni pješače prema gradu. Sveta misa je u 11.30 sati, a od 13 sati mladi sudjeluju u programu po gradu Vukovaru i besplatno autobusima upoznaju Vukovar kako bi vidjeli sve znamenitosti i spomen obilježja. Povratak u Rijeku je u nedjelju u poslijepodnevnim satima.

- Nadbiskupijski susret mladih održat će se, u sobotu, 13. svibnja 2017., u Župi svetog Križa - Srdoči.

- U subotu 27. svibnja 2017. pozvani ste na četvrti pripremi susret Duhovne obnove grada Rijeke: „Rijeka milosti u luci zajedništva" u svetište Majke Božje Snježne u Ličkom polju, pod nazivom „Obiteljski vlak". Prijavite svoju obitelj i u subotu, 27. svibnja 2017., u 8.30 sati krenimo vlakom iz Rijeke u Lič. Euharistijsko slavlje predvodi naš nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić u 11.30 sati. Povratak je predviđen vlakom u 18.30 sati. Participacija za odrasle osobe, 50 kuna, za djecu 10 kn (putovanje i ručak), plaća se na dan susreta. Prijavite se on-line na web stranici Riječke nadbiskupije: http://ri-nadbiskupija.com/ do 20. svibnja, ili u Župne urede.

- Od tiska imate novi broj časopisa: „Biblija Danas", „Don Bosko Danas", „Zvona", „Mali Koncil MAK" i "Glas koncila" koji donosi brojne vrijedne priloge: - Puzajuće izgrađivanje balkanske asocijacije. - Papa u miru: „Ja sam svoje djelo učinio". - Zagrebački „Caritas" podijelio gotovo 11 milijuna kuna. - Ljubav prema bližnjemu ide i kroz perilicu. - Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak...

Upute za skupine koje dolaze na SHKM 2017.

- stupite u kontakt sa župom-domaćinom; na stranici www.djos.hr nalazi se popis svih župa naše nadbiskupije, gdje možete pronaći i kontakt župe u koju ste raspoređeni

- voditelja grupe kontaktirat će netko od predstavnika župe domaćina, stoga se nadamo kako su vaši kontakt podaci, koji su poslani biskupijskim povjerenicima, točni.

- potrebno je ponijeti sa sobom prikladnu odjeću, nešto laganije u slučaju toplog vremena, ili nešto toplije u slučaju hladnijeg. Također je potrebno nositi i kabanicu, ne kišobran. Obuća neka bude udobna za nošenje. Svakako treba pripaziti na dolično oblačenje.

- potrebno je ponijeti i kupaće kostime za djevojke, odnosno gaćice za mladiće zbog tuširanja. Neće svima biti potrebno, no svi trebaju ponijeti.

-svi trebaju ponijeti i vreće za spavanje, bez obzira jesu li raspoređeni u obitelji ili ne. Neke obitelji su primile više mladih u kuću, negoli što imaju kreveta, pa je potrebno spavati na podu. Također ponesite i prostirke koje se stavljaju ispod vreća za spavanje.

- vozači su smješteni zajedno s grupom, u obiteljima ili dvorani. Ukoliko prijevoznici žele dru­gačiji aranžman, mogu stupiti u dogovor sa župom ili pronaći plaćeni smještaj.

- u subotu je predviđen program po župama u poslijepodnevnim satima, stoga je u župe na­jbolje stići između 13 i 15 sati, iako je to najbolje dogovoriti s domaćinima. Vrijeme prije poč­etka programa može se iskoristiti za smještaj, obrok, odmor i upoznavanje obitelji u koju ste smješteni. Na programu su dužni prisustvovati svi mladi i pratitelji koji su došli u grupi, za­jedno s mladima iz župe-domaćina

- nije preporučujemo kasne izlaske, zbog ranoga početka programa u Vukovaru. Ukoliko, pak, netko odluči otići van, potrebno je vratiti se na vrijeme i dobro se naspavati, kako bi se moglo lijepo prisustvovati programu u Vukovaru.

- u Vukovar se u nedjelju dolazi po rasporedu koji će vam biti dostavljen. Zbog mnogih događa­ja u Vukovaru, prometna regulacija je promijenjena i svako iskakanje iz rasporeda može uz­rokovati probleme organizatorima i policiji.

- akreditaciju koju dobijete, trebate uvijek imati sa sobom i vidljivo ju nositi, jer se bez akred­itacije neće moći ući na prostor euharistijskog slavlja, a trebat će vam i za druge sadržaje

- na prostor euharistijskog slavlja uđite na ulaz i zauzmite svoje mjesto u polju

koje je naznačeno na vašoj akreditaciji. Ovo je u svrhu bržeg ulaska i sigurnosti svih sudioni­ka.

- poslijepodnevni nedjeljni program održava se na više lokacija u gradu Vukovaru, stoga sve pozivamo na prikladno i dolično ponašanje. Sve oblike nedoličnog ponašanja ili izazivanja nereda, policija će spriječiti odnosno primjereno sankcionirati.

- za sve informacije obratite se volonterima, koje ćete prepoznati po specifičnim plavim majicama.

- svojim primjerenim ponašanjem i sudjelovanjem učinit ćemo ovaj Sus­ret jedni drugima još ljepšim....
Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi