Nalazite se u > Papa-staro

24. rujna 2017. - Papin nagovor prije molitve Angelusa u Vatikanu

24. rujna 2017. - Papin nagovor prije molitve Angelusa u Vatikanu

Logika Božje ljubavi je logika darivanja

Vatikan - Logika Božje ljubavi logika je darivanja, logika milosrđa, istaknuo je papa Franjo u današnjem nagovoru prije molitve Anđeoskog pozdravljenja na Trgu Sv. Petra u Vatikanu. Usredotočio se na odlomak iz Evanđelja po Mateju u kojem Isus iznosi prispodobu o radnicima posljednjeg sata. U Kraljevstvu Božjem nema besposlenih, svi su pozvani učiniti svoj dio. I svi će na kraju primiti plaću koja proizlazi iz Božje, a ne ljudske pravednosti: spasenje koje je Isus Krist stekao za nas svojom smrću i uskrsnućem. I to spasenje nije zasluženo, već darovano, kazao je papa Franjo. Isus tom prispodobom želi otvoriti naša srca za logiku Očeve ljubavi koja je besplatna i velikodušna. Egoizam i osobna korist često karakteriziraju ljudsko razmišljanje te naši uski i vijugavi putovi nisu usporedivi s Gospodinovim širokim i ravnim stazama. Bog nas poziva da ustanemo, da krenemo na put jer za svakog od nas želi život: ispunjeni, angažirani život oslobođen od ispraznosti i besposlenosti. Bog nikoga ne isključuje i želi da svaka pojedina osoba postigne svoju puninu, kazao je Papa.
Poslije molitve Angelusa podsjetio je da je jučer u Oklahomi blaženim proglašen misionar Stanley Francis Rother koji je ubijen 28. srpnja 1981. godine nakon što se vratio u Gvatemalu kako bi služio svojem stadu, unatoč prijetnjama smrću i upozorenjima da mu je život u opasnosti. Neka nam njegov herojski primjer pomogne biti hrabri svjedoci Evanđelja i da se zalažemo za dostojanstvo čovjeka, zaključio je papa Franjo, prenosi Radio Vatikan.

24. rujna 2017. - Papin nagovor prije molitve Angelusa u Vatikanu
Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi