Nalazite se u > Župni info

24. studenoga 2019. - Svetkovina Isusa Krista kralja svega stvorenoga

Svetkovina Isusa Krista, Kralja svega stvorenja, Krševan

Svete mise u crkvi na Kantridi nedjeljom: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon. - Katarina, Kata, Katica, Kaja

Ut.   - Konrad, Delfina, Dubravko

Sri.  - Virgil, Makrsim, Valerije
Čet.  - Jakov Markijski, Držislav

Pet.  - Filomen, Vlasta, Svjetlana

Sub. - Andrija apostol, Andro, Andrej, Hrvoje

- Danas je u Župnom uredu drugi ovogodišnji susret članova ŽPV-a i ŽEV-a u 17 sati. - Iduća nedjelja je 1. nedjelja Došašća-Adventa, u liturgijskoj godini A., sveta Božena.

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. Pozivamo vas i potičemo na pobožnost Isusu Kristu prisutnom u POS?

- Hvala svima koji su sudjelovali u pobožnosti devetnice Gospi od Zdravlja, pjevačima župnog zbora i sestri Kruni, predmoliteljici devetnice gospođi Gabrijeli Šujević i svima vama, dragi vjernici, koji ste častili našu nebesku Majku BDM Gospu od Zdravlja! Neka zagovor Gospe od zdravlja, prati svakoga od vas, nek štiti vaše obitelji i našu Župnu zajednicu na Kantridi.

- O blagdanu svetog Nikole organiziramo "Nikolinje" za djecu. Darove primaju djeca koja dođu na Svetu misu na sam blagdan 6. prosinca u 18.30 sati. Tko može i želi darovati prilog za darove djeci neka prilog ostavi u kutijici na stoliću u crkvi. Molimo roditelje nek upišu imena djece u sakristiji, na popis, uključivo do 8. razreda...

- Župa Krista Kralja - Matulji slavi župni blagdan. Svečana Sveta misa je u 10.30 sati.

- Ove godine slavimo 80. godišnjicu proglašenje naše crkve i župe, župnom crkvom i župom svetog Antuna Padovanskog na Kantridi, a iduće 2020. godine 90. godišnjicu blagoslova naše crkve na Kantridi. Potrebno je osvježiti unutrašnjost crkve novom bojom. Do danas, 159. obitelji darovale su prilog. Svima iskrena hvala...

- U svrhu povećanja zaštite od požara i sigurnosti crkve svetog Antuna Padovanskog na Kantridi, direktor društva, firme Inginspekt-Opatija d.o.o., gospodin Darko Bujanović dip. ing. za tehnička ispitivanja mjerenja i kontrolu objekata donirao je našoj crkvi dva vatrogasna aparata za gašenje požara od 5 kg proizvođača „Pastor TVA Zagreb". Djelatnici firme izvršili su ispitivanje električnih instalacijs, direktni i indirektni napon dodira i izvršili nužne korekcije i popravke istalacija. Iskrena hvala na daru.

- U ponedjeljak 25. studenoga 2019., je 38 godišnjica preminuća sluge Božjega, fra Ante Tomičića. Svete mise su u 7.30 sati i u 19 sati, predvodi mons. Milan Simčić.

U ponedjeljak 9. prosinca o. Kapucini slave blagdan Bezgrešnog začeća BDM. Svete mise na blagdan su u kapucinskoj crkvi u 6.30, 10 i u 19 sati. Večernju Svetu misu predslavi don Mate Berišić, župnik župe svetog Ivana Krstitelja u Rijeci.

- Od tiska imate novi broj časopisa „Don Bosko Danas", Zvona, i "Glas koncila" koji donosi brojne i zanjimljive priloge: - Uz vukovarsku žrtvu: Istina i pravda, temelj pomirenja Kad bi hrvatske državne vlasti postupale uvažavajući zdrav razum, pravdu, istinu, međunarodno pravo i demokratska načela, u Hrvatskoj bi postojao stvaran i zdrav temelj i za priznanje promašenosti velikosrpske politike. - Mons. Bože Radoš: Poslani smo upravo ovim ljudima. - Što poručuje život i djelo nedavno kanoniziranog Johna Henryja Newmana? - Dani Željka Mardešića: Glad za dijalogom u društvu i Crkvi. - Jesu li suhomesnati proizvodi štetni po zdravlje? Slanina i svinjska mast sadrže i mikronutrijent kolin koji je važan za funkcioniranje mozga, stvaranje energije te sudjeluje u izgradnji tjelesnih stanica. On utječe na rad hipotalamusa, hipofize i nadbubrežne žlijezde, koji kontroliraju hormonske aktivnosti u organizmu. - Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak…

Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi