Nalazite se u > Župni info

25. veljače 2018. - 2. korizmena nedjelja

Sveti Donat, Viktorin, Hrvoje, Berislav, Sveti Alojzije Versiglia, biskup, i sveti Kalist Caravario, svećenik - mučenici.

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10 i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Aleksandar, Sandra, Robert, Branimir

Ut.     - Gabrijel od Žalosne Gospe, Tugomil, Donat

Sri.    - Roman, Bogoljub, Vikica, Teofil
Čet.   - Hadrijan, Jadranko

Pet.   - Iskra, Ines, Čedomil, Lucije

Sub.  - Marin, Marinko, Kamilo, Ticijan

- Iduća nedjelja je 3. korizmena nedjelja, Kazimir, Eugen, Natko … Nedjelje je solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini.

- U našoj crkvi svakog utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje.

- Put križa tijekom Korizme je petkom i nedjeljom u 18 sati, Sveta misa u 18.30 sati.

- U petak je prvi petak u mjesecu. Prije podne posjetit ćemo starije osobe u domu „Kantrida", poslije podne u župi. Put križa je u 18 sati, i Sveta misa u 18.30. sati.

- Na posljednjoj klupi uzmite Nadbiskupovo pismo „Adveniat", pročitajte i do Uskrsa prema svojim mogućnostima pomozite ustanovama Nadbiskupije.

- Nadbiskupijski susret mladih Riječke nadbiskupije održat će se u Gradu Bakru 21. travnja 2018. Geslo susreta je ''''supertalenTI''''. Cilj susreta je angažiraniji rad s mladima i njihovo međusobno povezivanje na nadbiskupijskoj razini. Prošli susret u Bakru održan je prije 15 godina, 12. travnja 2003. - Prijave su do 18. ožujka 2018. godine. Potrebno je popuniti sva polja u tablici. Uz prijavu popisa mladih potrebno je dostaviti i točan iznos kotizacije koja iznosi 50 kn po sudioniku (bez obzira ide li se organiziranim prijevozom ili ne).  Kotizacija za susret uključuje prijevoz, ručak, majice i materijale. U tablici se nalazi jedan stupac gdje ćete morati zaokružiti žele li mladi ići organiziranim prijevozom ili u privatnoj organizaciji kako bi znali točan broj autobusa koji će voziti do Bakra i nazad.

- Festival duhovne glazbe Vazam fest održat će se 8. travnja s početkom u 18 sati. u crkvi Uzvišenja svetog Križa na Srdočima. Cilj je okupljanje mladih iz cijele nadbiskupije. Župni zbor/bend mladih treba se prijaviti za sudjelovanje. Svaki zbor nastupao bi s jednom pjesmom.  Pjesma treba biti kršćanskog duhovnog karaktera i ne mora biti autorska. Prijave je potrebno poslati najkasnije do 18. ožujka 2018.

- Odlukom biskupa Hrvatske biskupske konferencije Hrvatski Caritas dvanaestu godinu za redom u tjednu između druge i treće korizmene nedjelje pokreće korizmenu akciju „Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini". Ove godine slogan akcije je: „Da ne ohladni ljubav mnogih". Milostinja i darovi iduće nedjelje skupljamo po toj nakani.

 

- Riječka nadbiskupija u suradnji s katoličkom biskupijom iz Ukrajine poziva na godišnje hodočašće od 24. lipnja do 1. srpnja 2018. u kraljevske gradove Kijev i Lavov, te u najveće marijansko svetište Zarvanytsya. Također, na hodočašću će se posjetiti i drugi ukrajinski gradovi i svetišta. Hodočašće predvodi riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić sa svećenicima. Putovati u Ukrajinu je sigurno i nema zabrana. Zainteresirani se mogu prijaviti i sve informacije dobiti pozivom na broj telefona: (051-581-234) (ponedjeljak, srijeda i petak od 9 - 12 sati), ili: (091-589-3347). Također, predbilježbu i upit moguće je poslati na e-mail adresu: (hodocasce.ukraina@gmail.com).

- Od tiska imate novi broj časopisa: „Zvona", i „Glas Koncila" s brojnim vrijednim prilozima: - Kako zaustaviti demografske gubitke? - Nesnošljivosti se ne rješavaju provokacijama. - Kada će Srbija vratiti opljačkano sakralno blago? - Reforma obrazovanja, a ne samo kurikula. - Bugarska je riješila „istanbulski problem". - Uzmite, čitajte i drugima preporučiti katolički tisak…

Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi