Nalazite se u > Župni info

26. veljače 2017. - 8. nedjelja kroz godinu

Aleksandar, Sandra, Robert, Branimir

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10 i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Gabrijel od Žalosne Gospe, Tugomil, Donat

Ut.     - Roman, Bogoljub, Vikica, Teofil

Sri.    - Pepelnica, Čista srijeda (post i nemrs)
Čet.   -
Iskra, Ines, Čedomil, Lucije

Pet.   - Marin, Marinko, Kamilo, Ticijan

Sub.  - Kazimir, Eugen, Natko

- Iduća nedjelja je 1. korizmena nedjelja, Teofil, Lucije, Hadrijan

- U našoj crkvi svakog utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje.

Korizma je četrdeset dnevna spoznaja samoga sebe, promišljanje, pokora, nova orijentacija i priprema za Uskrs. Od Pepelnice-Čiste srijede do Velike subote, izuzevši nedjelje, traje Korizmeno vrijeme, koje se oslanja na četrdeset dnevni Isusov post u pustinji. Korizma je čudesno vrijeme, koje traži nešto od nas, ali je i velika prilika za vjerničku i ljudsku obnovu. Mi ne možemo ništa razumnijega i sadržajnijeg učiniti, nego prihvatiti ovu priliku. Obraćenje je promjena puta, čiji cilj treba biti Bog kojega ponovno vratimo u središte svoga života.

- U srijedu je Pepelnica, Čista srijeda, početak Korizme. Obred pepeljenja bit će tijekom Svetih misa u 7; i 18.30 sati. Pobožnost Križnog puta je u 18 sati. Vjernike koji su navršili 14 godinu života i započeli 60. obvezuje post i nemrs.

 

- Put križa tijekom Korizme je petkom i nedjeljom u 18 sati, Sveta misa u 18.30 sati.

- U petak je prvi petak u mjesecu. Prije podne posjetit ćemo starije osobe u domu „Kantrida", poslije podne u župi. Put križa je u 18 sati, i Sveta misa u 18.30. sati.

- Nadbiskup moli sve vjernike, koji to mogu, neka tijekom Korizme daruju novčanu pomoć za najsiromašnije obitelji u župi i Nadbiskupiji. Petkom uz pobožnost, Put križa, na stoliću u kutijici na dnu crkve, možete ostaviti svoj dar… Školska djeca, i svi koji to želite, uzmite kutijicu na kojoj piše „Caritas", iz klupe za tisak, u koju možete tijekom Korizmenog vremena ostavljati svoj prilog i donijeti na Cvjetnicu kao plod svoga korizmenog odricanja za najsiromašnije…

- Susret hrvatske katoličke mladeži bit će od 29.-30 travnja 2017. u Vukovaru.

- Na posljednjoj klupi uzmite Nadbiskupovo pismo „Adveniat", pročitajte i do Uskrsa prema svojim mogućnostima pomozite ustanovama Nadbiskupije.

- U sakristiji možete povoljno kupiti 40-nalova knjiga duhovne tematike naše izdavačke kuće „Salezijana", povodom mjeseca dobre knjige, 20 % povoljnije.

- U subotu, 4. ožujka u 10 sati u Nadbiskupiji je susret sakristana, 11. ožujka u 10 sati susret župnih domaćica. Prijavite se župniku do petka, 3. ožujka 2017.

- U iduću nedjelju je Korizmeno hodočašće vjernika župa Opatijskog i Kastavskog dekanata u katedralu svetog Vida. U 16.30 sati je okupljanje i pokorničko slavlje, prilika za pojedinačnu Ispovijed. Pobožnost Križnog puta i Sveta misa koju predvodi naš nadbiskup mnos. dr. Ivan Devčić. Otac nadbiskup poziva sve vjernike grada Rijeke nek dođu na ovogodišnje korizmeno hodočašće

- Od tiska imate novi broj časopisa: „Zvona", „Don Bosko Danas" i „Glas Koncila" s brojnim vrijednim prilozima: - Fizioterapeut invlid: Toliko teškoća, a dan započinje i završava pjesmom. - Dokle će u Hrvatskoj vladati neprincipijelnost? - Odlazak „liječnika" duša, mons. Tomislava Ivančića. - Pred bolnicama odjekuje glas onih koje se ne može čuti. - Papin poziv: Za kulturu prihvaćanja izbjeglica. - Uzmite, čitajte i drugima preporučiti katolički tisak…
Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi