Nalazite se u > Župni info

27. studenoga 2016. - 1. nedjelja Došašća

Fakundo, Maksim, Valerija

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - sveta Katarina Labouré, Jakov Markijski

Ut.     - Saturnin, Filomen, Iluminata,

Sri.    - sveti Andrija apostol, Andro, Andrej, Hrvoje
Čet.   - Kazimir, Božena, Edmund, Charles de Foucauld

Pet.   - Bibijana, Blanka, Natalija

Sub.  - Franjo Ksaverski, Klaudije, Lucije

- Danas je susret članova ŽPV-a i ŽEV-a, u 17 sati u Župnom uredu.

- Prvom nedjeljom došašća, u godini A, Gospodin nas poziva otvoriti oči, prepoznati istinu njegova dolaska, i usmjeriti svoje srce prema nebeskim stvarnostima.

Zornice započinjemo sutra u 6.45 sati. Sestra Kruna predvodi pjevanje s pjevačima i ostalim vjernicima, a don Šime Euharistiju. Nakon Zornice Salezijanci suradnici u vjeronaučnoj dvorani dočekuju vas s toplim čajem, kolačima i kavom.

- Iduća nedjelja je 2. nedjelja Došašća, sveti Ivan Damašćanski, Barbara, Barica...

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. Pozivamo vas i potičemo na pobožnost Isusu Kristu prisutnom u POS?

- 2. prosinca 2016. Prvi petak u mjesecu, posjetit ćemo prije podne starije osobe u „Domu Kantrida", poslije podne u župi. Klanjanje POS u 18., Sveta misa u 18.30.

- Naša susjedna župa svetog Nikole biskupa, na Donjem Krnjevu slavi župni blagdan svetog Nikole, 6. prosinca 2016.. Svete mise u crkvi svetog Nikole biskupa, na donjem Krnjevu: u 9. na talijanskom jeziku, i svačanu Svetu misu u 18 sati, predvodi fra Eugen Pavlek OFM Cap, župnik župe Gospe Lurdske u Rijeci.

- Sveta Tri Kralja, Bogojavljenje, dan je proslave papinskog misijskog Djela svetog Djetinjstva. Na taj dan svi prijatelji misija, a posebno djeca, imaju priliku molitvama i darovima pomoći dječje misijsko djelo - djeca pomažu djeci.

- Na posljednjoj klupi uzmite Nadbiskupovo pismo „Adveniat", pročitajte i do Božića ili Uskrsa prema mogućnostima pomozite ustanovama Nadbiskupije.

- Nadbiskupijski susret čitača je u subotu 10. prosinca u 10 sati, u dvorani Ordinarijata. Pozvani su čitači koji su u službi i svi koji to žele postati. Prijavite se do 2. prosinca radi lakše organizacije.

- Kod gospođe Sonje možete kupiti jednolisne i 12-lisne kalendare za 2017. godinu.

- Povodom „Međunarodnog dana osoba s invaliditetom", na Trsatu u Auli „Ivana Pavla II., u petak 2. prosinca 2016. u 17 sati, duhovna je obnova za medicinsko osoblje, bolesnike i osobe s invaliditetom i posebnim potrebama, kao i za njihove skrbnike. Predvodi mons. dr. Milan Šimunović, u crkvi u 18.30 sati Euharistija.

- O blagdanu svetog Nikole organiziramo "Nikolinje". Darove primaju djeca koja dođu na Svetu misu na sam blagdan, u utorak 6. prosinca u 18.30 sati. Tko može i želi darovati prilog za darove nek prilog ostavi u kutijici na stoliću. Molimo roditelje nek upišu imena mlađe djece u sakristiji na popis...

- Na proljetnom zasjedanju Nadbiskupijskoga pastoralnoga vijeća proglasili smo za našu nadbiskupiju novu pastoralnu godinu Godinom prenošenja vjere. Prvo mjesto prenošenja vjere je obitelj. Drugi vatikanski sabor naziva obitelj „kućnom Crkvom" (LG, 11). Da bi roditelji prenosili vjeru djeci, sami trebaju vjeru poznavati, slaviti i živjeti. Prevažna zadaća kršćana je prenijeti vjeru mlađim naraštajima. Kršćanski roditelji uključeni su u život župe i aktivno sudjeluju u pripremi djece na sakramente. Godina prenošenja vjere postavlja pred nas hitne i ozbiljne pastoralno-katehetske zadaće na različitim razinama djelovanja. Uspješnost njihova izvršavanja uvelike će ovisiti o snazi našega međusobnog zajedništva i suradnje. Neka Gospodin obilno blagoslovi sve radnike na svojoj Njivi na veću slavu i spasenje duša.

 - Od tiska imate novi broj časopisa „Don Bosko Danas", „Zvona", „Biblija Danas" i "Glas koncila" koji donosi brojne i zanjimljive priloge: - Vapaj za istinom i pravdom. - Hoće li banka uzeti dom, strah jači i od smrti. - Zašto je rekao „ne" iseljavanju? - Treći hrvatski kardinal, nadbiskup Čupić. - Tko pretvara božićno vrijeme u kičeraj? - Uzmite, čitajte i drugima preporučite katolički tisak. - Danas svakako uzmite novi broj župnog listića „Padovanac"…

Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi