Nalazite se u > Župni info kutak

28. srpnja 2019. - XVII. nedjelja kroz godinu

Viktor, Nazarije, Celzo

Svete mise na Kantridi danas: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Marta, Blaženka, Mira, Beatrica

Ut.     - Petar Krizolog, Rufin, Anđa

Sri.    - Ignacije Lojolski, Vatroslav
Čet.   - Alfons Liguori, Vjera, Nada

Pet.   - Gospa od Anđela, Porcijunkula

Sub.  - Augustin Kažotić, Stjepan, Lidija

- Iduća nedjelja je 18. nedjelja kroz godinu, Ivan Vianney.

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje POS. Pozivamo vas i potičemo na pobožnost.

- Metropolitanski pastoralni institut u Rijeci organizira seminare: Teološko-Katehetski seminar za župne animatore i pastoralne suradnike. Seminar za teološku kulturu laika. Tečaj novinarstva i odgoj za medije. Tečaj dinamike duhovnog života.

- Ove godine slavimo 80. godišnjicu proglašenje naše crkve i župe, župnom crkvom i župom svetog Antuna Padovanskog na Kantridi, a 2020. godine slavimo 90. godišnjicu blagoslova naše crkve na Kantridi. Potrebno je osvježiti unutrašnjost crkve novom bojom. Do danas, 97. obitelji darovale su prilog. Svima iskrena hvala...

- U srijedu 31. srpnja blagdan je svetog Ignacija Lojolskog utemeljitelj redovnika Isusovaca. Svečano slavlje je u rezidencijalnoj crkvi, gornjoj crkvi, u Opatiji, uz zaobilaznicu u 18 sati.

- U petak je prvi petak u mjesecu kolovozu, prije podne posjetit ćemo starije i nemoćne osobe u „Domu Kantrida", poslije podne u župi. Klanjanje POS je u 18 sati i Sveta misa u 18.30 sati.

- Od tiska imate novi broj časopisa „Ladonja", „Biblija Danas", „Don Bosko Danas" i "Glas koncila" koji donosi brojne vrijedne naslova: Evangelizacija nije "retuširanje" u duhu vremena. Nastavak prikaza pisma pape Franje "hodočasničkom Božjem narodu u Njemačkoj". - "Prisežem!" "Prisegnuti ne može ni vlada, ni Sabor, ni ministarstvo, oni su objekti, institucije. Prisegnuti može isključivo čovjek, osoba". - Obogatilo ih trpljenje ljubljenoga djeteta. Ljudskom potresenošću i božanskom utjehom zrači prilog u Glasu Koncila u kojemu svjedoči Marijana Vojnić, majka pokojnog mladića Stjepana. Stjepanova vedrina u bolesti, bolovao je od cerebralne paralize, još je za njegovoga života, zahvaljujući vjeri iz koje je crpio duhovnu snagu, bila blagoslov mnogima. - U Šibeniku se tehnologija pokorila ljudima i povijesti. Interpretacijski centar šibenske katedrale svetog Jakova "Civitas sacra, Sveti grad". Tekst prati uspon po katovima centra, na kojemu se posjetitelji postupno upoznaju s poviješću katedrale kao duhovnoga i kulturnoga generatora grada. - Može li vlast zabraniti procesije? - Dr. Frane Staničić s Katedre za upravno pravo Pravnoga fakulteta u Zagrebu u redovitome intervjuu u novome broju Glasa Koncila analizira pravo na slobodu vjeroispovijesti, kao i različite vidove primjene toga načelnoga prava u konkretnim uvjetima društva u kojemu žive ljudi različitih uvjerenja. - Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak...

Župni info kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi