Nalazite se u > Župni info

29. travnja 2018. - 5. vazmena nedjelja

sveta Katarina Sijenska zaštitnica Europe, Kata

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Pio V., Josip Cottolengo, Silvije

Ut.     - Josip Radnik, Jeremija prorok

Sri.    - Atanazije, Eugen, Boris
Čet.   - Filip i Jakov, Jakiša

Pet.   - Florijan, Cvjetko, Cvijeta, Iskra

Sub.  - Anđelko, Mira

- Iduća nedjelja je 6. uskrsna nedjelja, sveti Dominik Savio, Prva sveta Pričest.

- Milostinju, za Nadbiskupsko sjemenište, „Nedjelje Dobrog Pastira" i vaše darove u košaricama 3.075,85 kn, predao sam ekonomatu Nadbiskupije.

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. U idući utorak je 7. od 13. utoraka u čast svetom Antunu Padovanskom... Pozivamo vas na pobožnosti i pripravu za naš župni blagdan.

- Danas nakon svih Svetih misa, župljani biraju 10 svojih predstavnika u Župno pastoralno vijeće. Nakon što ste zaokružili 10 imena, listić ubacite u kutijicu na stoliću. Nakon večernje Svete mise mladi će prebrojit listiće i glasove, a u iduću nedjelju objavit ćemo imena 10 izabranih članova Župnog pastoralnog vijeća na Kantridi na pet godina... Birati mogu sve punoljetne osobe…

- Organiziramo jednodnevno hodočašće vjernika župa Kastavskog dekanata, naše župe i župa Rijeka zapad, u zagrabačku katedralu, na grob blaženog Alojzija Stepinca subota, 9. lipnja 2018. godine. Polazak je u 7 sati. Dolazak u Krašić i Sveta misa u crkvi, obilazak spomen kuće, odlazak u Zagreb, pobožnost na grobu blaženika. Povratak u poslijepodnevnim satima. Cijena puta po osobi je 110 kn. Prijave do 3. lipnja 2018.

- Ured mladih, 12. svibnja 2018. godine, dan uoči rođendana blaženoga Miroslava Bulešića, organizira hodočašće za mlade u Istru, našemu zaštitniku i mučeniku. Posjetit ćemo rodno mjesto Čabruniće i Svetvinčenat. U Svetvinčentu slavit ćemo Svetu misu. Zatim bismo se zaputili u Pazin gdje je predviđen zajednički ručak i na povratku zaustavili bismo se u Lanišću. Cijena hodočašća je 115 kn.

- U petak je prvi petak u mjesecu. Posjetit ćemo prije podne starije osobe u domu „Kantrida", poslije podne u Župi. Klanjanje POS je u 18 sati i Sveta misa u 18.30.

- Iduće nedjelje u 10 sati u našoj župnoj crkvi slavlje je Prve svete Pričesti. Prvopričesnici sa svojim roditeljima i cijelom obitelji pripravljaju se trodnevnicom. Srijeda, 2. svibnja 2018. u 19 sati je proba. Petak 4. svibnja, u 17 sati sakrament svete Ispovijedi za roditelje i članove obitelji, Sveta misa u 18.30 sati i proba. Subota, 5. svibnja u 17 sati Ispovijed Prvopričesnika i pjevanje.

- Od tiska imate novi broj časopisa: „Zvona", „Biblija danas", „Ladonja" i "Glas koncila" koji donosi brojne vrijedne priloge: - Novi biskup: „Utjeloviti Evanđelje središnje je poslanje". - Caritas nema koristi od Istanbulske konvencije. - Kako je izigrana teologija oslobođenja. - Svjedočanstvo bivšega ovisnika, spremnoga za život. - Bijeg u novu demografsku strategiju? - Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak... Danas svakako uzmite novi broj Župnog listića „Padovanac"…
Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi