Nalazite se u > Župni info

2. lipnja 2019. - VII. vazmena nedjelja

Marcelin, Petar

Svete mise nedjeljom na Kantridi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Karlo Lwanga i ostali Ugandski mučenici, Lucijan

Ut.     - Kvirin Sisački, Predrag

Sri.    - Bonifacije, Valerija, Darinka
Čet.   - Norbert, Paulina, Neda

Pet.   - Robert, Radoslav

Sub.  - Medardo, Žarko

- Iduća nedjelja je nedjelja Duha Svetoga, sveti Efrem, Ranko.

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. U idući utorak je 12. od 13. utoraka u čast svetom Antunu Padovanskom... Pozivamo vas na pobožnosti i neposrednu pripravu za naš župni blagdan.

- U petak je prvi petak u mjesecu lipnju. Posjetit ćemo starije osobe u „Domu Kantrida", poslije podne u našoj župi. Klanjanje POS je u 18 sati i Sveta misa u 18.30 sati.

- Ove godine slavimo 80. godišnjicu proglašenje naše crkve i župe, župnom crkvom i župom svetog Antuna Padovanskog na Kantridi, a 2020. godine slavimo 90. godišnjicu blagoslova naše crkve na Kantridi. Potrebno je osvježiti unutrašnjost crkve novom bojom. Hvala darovateljima na novčanom prilogu. Do danas, 47. obitelji darovale su prilog po ovoj nakani. Svima iskrena hvala...

- Svećeničko ređenje dvojice đakona u katedrali svetog Vida: vlč. Domagoj Duvnjaka i vlč. Josipa Pende, u subota, 8. lipnja 2019. u 18 sati.

- Pred nama je svetkovina svetog Vida, zaštitnika Riječke katedrale i nadbiskupije, i grada Rijeke. Ove godine slavimo ju u ozračju 50. godišnjice osnutka Riječke metropolije. Svečana proslava toga zlatnog jubileja bit će upravo na svetkovinu svetog Vida, u sklopu središnjeg misnog slavlja, u subotu, 15. lipnja u 18 sati na Trgu riječke rezolucije, koje će predvoditi uzoriti kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački. U srijedu 12. lipnja u 18 sati, svetu misu za naše obitelji predvodi naš ovogodišnji mladomisnik vlč. Domagoj Duvnjak. Nakon mise slijedi koncert u čast sv. Vida zbora „Sempre alegro". Drugog dana trodnevnice u 18 sati bit će sveta misa uz veće sudjelovanje mladih vjernika, koju predvodi fr. Ivan Dominik Iličić OP, studentski kapelan. Nakon mise bit će prigoda za stručni razgled Katedrale. Trećeg dana trodnevnice, posvećenog duhovnim zvanjima, u 18 sati svečanu večernju s kanonicima predvodi Nadbiskup, a Svetu misu mladomisnik vlč. Josip Pende. Pozovimo članove župnih vijeća, djecu i mlade, ministrante, Prvopričesnike i krizmanike.

- Predavanje mag. Mario Pintarić: „Izgubljena Rijeka", samostan Benediktinki i crkva svetog Roka, četvrtak 6. lipnja 2019. u 19 sati.

- Predstavljanje zbornika biskupa Bogovića u nadbiskupijsku dvoranu u petak 7. lipnja u 19 sati, a prigodna tribina za 50. obljetnicu Riječke metropolije, 10. lipnja u 19 sati u istoj dvorani.

- Salezijanski ljetni oratorij - Vukovarska 62., kod Salezijanaca - na dvorištu crkve Marije Pomoćnice - za djecu od završenog 3.-8. razreda osnovne škole. Prijave u uredu oratorija od 4.-8.lipnja 2019. (17-19.30 sati) uz prisutnost roditelja...

- Od tiska imate novi broj časopisa „MAK", „Ladonja" i "Glas koncila" koji donosi brojne naslove: - Pravo na život preduvjet je svakoga drugoga prava. Nerođena djeca najugroženija manjina u Hrvatskoj. - Zašto suvremeni mediji Crkvu doživljavaju kao smetnju? Crkva ne smije odustajati od svojih medija. - Kako biti poduzetnik, a katolik?Papina poruka: "Ljubav koja ne dira džep lažna je ljubav" - Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak… Danas uzmite novi broj župnog listića „Padovanac"…

Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi