Nalazite se u > Župni info

2. prosinca 2018. - 1. nedjelja Došašća

Bibijana, Blanka, Natalija!

Svete mise, u našoj crkvi, nedjeljom: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Franjo Ksaverski, Klaudije, Lucije

Ut.     - Ivan Damašćanski, Barbara, Barica

Sri.    - Saba, Krispina

Čet.   - Nikola biskup, Niko, Nikolina

Pet.   - Ambrizije, Dobroslav, Sabina

Sub.  - Bezgrešno začeće BDM

- Iduća nedjelja je 2. nedjelja Došašća, sveta Valerija, Zdravka, Abel.

- Današnjom nedjeljom započinjemo vrijeme Došašća, Adventa. Početak nove liturgijske godine stavlja pred nas razmišlja­nje o konačnom cilju i smislu života. Svaki je novi početak uvijek usmjeren prema nekom cilju. Povezuje se sa­dašnjost i budućnost. Došašće je vrijeme iščekivanja Onoga za koga znamo kako sigurno dolazi, u koga se uvijek možemo pouzdati. I to je razlog zašto je došašće radosno vrijeme. Ono nam otvara pogled prema budućnosti u kojoj će Bog biti naše konačno ispunjenje. Mise Zornice su u 6.45 sati, od sutra, 3. prosinca. Sestra Kruna predvodi pjevanje s pjevačima i ostalim vjernicima.

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. Pozivamo vas i potičemo na pobožnost Isusu Kristu prisutnom u POS?

- Danas, u 17 sati, susret je članova ŽPV-a i ŽEV-a, u Župnom uredu.

- U četvrtak, 6. prosinca blagdan je svetog Nikole biskupa. U 18.30 sati je Sveta misa, nakon Svete mise darove djeci, koja dođu u crkvu, podijelit će sveti Nikola. Don Šime s Prvopričesnicima priprem kratki program.

- U petak, 7. prosinca 2018., Prvi je petak u mjesecu prosincu. Prije podne posjetit ćemo starije osobe u „Domu Kantrida", poslije podne u našoj župi. U 18 sati je klanjanje POS i u 18.30 sati Sveta misa.

- U subotu, 8. prosinca 2018. Svetkovina je Bezgrešnog Začeća BDM. Svete mise u našoj crkvi: u 7 i 18.30 sati.

- 3. nedjelju Došašća je nedjelja Caritasa, prikupljanje pomoći najsiromašnijim obiteljima u Hrvatskoj, „za 1.000 radosti". Ovogodišnji moto nedjelje Caritasa je „Podijeli s onim koji nema". Najbolje ćemo slaviti Božić čineći dobro i budeći nadu. Kad je najteže, najviše smo potrebni jedni drugima. - 25. godina činimo male stvari s velikom ljubavlju…

- Sveta Tri Kralja, Bogojavljenje, dan je proslave papinskog misijskog Djela svetog Djetinjstva. Na taj dan će svi prijatelji misija, a posebno djeca, imati prigodu molitvama i darovima pomoći dječje misijsko djelo: „Djeca pomažu djeci".

- Na posljednjoj klupi uzmite Nadbiskupovo pismo „Adveniat", pročitajte i do Božića prema svojim mogućnostima pomozite ustanovama Nadbiskupije.

- Danas, 2. prosinca 2018. održavaju se izbori članova vijeća mjesnih odbora na području grada Rijeke. Za Mjesni odbor Kantrida, izbori su posebno važni radi napretka ovoga dijela grada Rijeke. Važno je tko će nas tijekom četvorogodišnjeg razdoblja predstavljati. Promislite dobro koju ćete od šest listi podržati. Izborno mjesto 15. je u prostorijama za društveni rad Costabella, Istarska 50. Drugo izborno mjesto 16. je u prostorijama Mjesnog odbora Kantrida.

- Od tiska imate novi broj časopisa „Don Bosko Danas", „Veritas", „Ladonja", Zvona, i "Glas koncila" koji donosi brojne i zanjimljive priloge: - Zagovornici jugoslavenstva hrvatski narod pretvaraju u taoca. Nije u pluralnom društvu problem što netko zastupa jugoslavensku ideologiju, ali je problem ako zagovornici te ideologije, javno i tajno, hrvatski narod pretvaraju u svoga taoca te ni 27 godina od osamostaljenja nema ni jednoga društvenoga područja postavljena na zdrave temelje. Kako je za hrvatski narod bilo katastrofalno srljanje u maglu 1. prosinca 1918. godine kad je oblikovana Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca, Jugoslavija, čije posljedice i danas žive i sukobljavaju se s legalnim i legitimnim interesima hrvatskoga naroda i Republike Hrvatske. - Istina o pobjedi u Domovinskom ratu. S više od tisuću svjedočanstva u 38 epizoda autor Nenad Šestić priredio je dokumentarni serijal o Domovinskom ratu pod nazivom "Pobjednici". - Angela Merkel odlazi, ali problemi ostaju! Dr. Luka Marković analizira što za Europsku uniju znače moguće političke promjene u Njemačkoj. - Gube li naši otoci identitet zbog turizma? - Uzmite, čitajte i drugima preporučite katolički tisak…

Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi