Nalazite se u > Župni info

2. rujna 2018. - XXII. nedjelja kroz godinu (Upisi na župnu katehezu od 15.VI. 2018. - 8. rujna 2018)

Kalist, Maksima, Divna

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Grgur Veliki, Grga, Gordana

Ut.     - Marin, Dunja, Ida, Ruža

Sri.    - Majka Terezija, Urban, Božidar
Čet.   - Zaharija, Davor, Doris

Pet.    - Marko Križevčanin, Regina, Dragica, Blaženka

Sub.  - Rođenje Marijino, Mala Gospa, Dan hrvatskih mučenika

- Iduća nedjelja je 23. nedjelja kroz godinu, Petar Claver, Strahimir.

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje POS. Pozivamo vas na pobožnosti.

- Sutra u Ponedjeljak, 3. rujna započinje nova školska i vjeronaučna godina. U našoj župi na Kantridi, župna kateheza za djecu osnovne škole, započinje u subotu, 8. rujna 2018. godine. Raspored župne kateheze: - 3. razredi (Prvopričesnici) imaju župnu katehezu subotom u 11 sati. - 4; 5; 6; razredi, subotom u 10 sati. - 7. razredi subotom u 16 sati. - Srednjoškolci: Petkom u 19 sati. - Krizmanici, nedjeljom u 10 sati. - Župni mješoviti zbor ima probe, ponedjeljkom u 19 sati, voditelj zbora je sestra Kruna. - Zbor mladih, nedjeljom nakon večernje Svete mise, voditelj je gospodin Višeslav Račić.

- U petak je prvi petak u mjesecu rujnu, prije podne posjetit ćemo bolesnike u „Domu Kantrida", poslije podne u našoj župi. Klanjanje POS je u 18 sati i Sveta misa u 18.30 sati.

- Uz školski vjeronauk, za roditelje vjernike župna kateheza je najnaravnije mjesto gdje bi djeca trebala primiti ono što samo zajednica vjere može dati, a to je liturgijsko-molitveni odgoj koji se uz obitelj živi i u svojoj župi. Župna crkva je vaša „majka". Potičemo roditelje vjeronaučne djece nek svoju djecu upišu na župnu katehezu za novu školsku godinu (od 15. lipnja do 2. rujna 2018. godine.)

U župnoj zajednici djeca, svake nedjelje i blagdana gledaju svjedočanstvo kršćanskog života, molitve i Caritasa nas starijih. Mi smo im primjer životom.

Vjera nije samo znanje. Ona je životni susreta s osobom Isusa Krista najvećeg prijatelja čovjeka koga valja upoznati i srce mu otvoriti. Na sve ono što je On za nas učinio treba odgovoriti poslušnom vjerom i sakramentalnim životom, u svojoj župnoj zajednici. Oduševite djecu, sami im budete primjer svjedočenjem vjere. Pozivam vas u nedjelju i blagdane i tijekom odmora sudjelujte u slavlju Svetih misa, zajedno molite s djecom obiteljske molitve. Isus vas voli i čeka!

Posebno pozivamo Krizmanike i Prvopričesnike, njihove roditelje i obitelji, nek doista odmah shvate i započnu ozbiljnu pripravu za svete Sakramente…

- Dan hrvatskih mučenika slavimo u subotu 8. rujna na Udbini! Trodnevnica: 5; 6; 7; rujna u 18 sati krunica i sveta Ispovijed, u 18.30 sati Sveta misa. Na Dan hrvatskih mučenika, Udbina, 8. rujna: u 8.45 sati s Krbavskog polja ispred crkve svetog Marka kreće križni put do svetišta na Udbini, u 10.30 sati svečano Euharistijsko slavlje predvodi mons. Mate Uzinić, Dubrovački biskup, u 13.45 blagoslov nabožnih predmeta u crkvi, u 14 sati koncert Duhovnih i Domoljubnih pjesama, tamburački sastav i zbor sestara milosrdnica, 18.30 sati Sveta misa u crkvi hrvatskih mučenika.

- Od tiska imate novi broj časopisa „Don Bosko Danas", Srce Isusovo i Marijino  i "Glas koncila" koji donosi brojne vrijedne priloge: - Zašto škola ne daje odgovor? Ministarstvo „nema sluha" za franjevačke knjižnice. - Krvlju je zalio Crkvu u našem narodu. Nemar prema hrvatskim žrtvama. - Tko ruši sposobnosti mladih ljudi? - Kap po kap za pomoć potrebitima. - Potrebna je hrabrost vjeroučitelja. - Blagoslovio me sv. Ivan Pavao II.. - O. Mihovil Gattin, iseljenički misionar. - Opstao je narod spreman opraštati. - Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak...

Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi