Nalazite se u > Župni info kutak

2. studenoga 2017. - Dušni dan

Mihovil Rua, Darko, Časlav, Donat

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Pio V., papa, Marcel, Klaudije

Ut.     - Kristofor, Alfonz Rodriguez

Sri.    - Svi Sveti, Sveto, Dobroslav
Čet.   - Dušni Dan, Duško, Dušica

Pet.   - Martin iz Porresa, Silvija

Sub.  - Karlo Boromejski, Dragutin, Drago

- Iduća nedjelja je 31. nedjelja kroz godinu, Srijemski mučenici, Elizabeta, Mirko.

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. Potičemo vas i pozivamo na pobožnosti POS.

- Prošle nedjelje vaši darovi i milostinja namjenjeni su misionarima i misije. Darovali ste 3.488,75 kn. Novac sam predao ekonomatu Nadbiskupije. Hvala!

- U srijedu 1. studenog 2017., slavimo svetkovinu Svih svetih. Svete mise u našoj crkvi su u 8; 10; 18.30 sati. Nakon Svete mise u 10 sati, u spomen na don Boskovo čudesno umnoženje kestenja, Salezijanska je tradicija organiziranja kestenijade za djecu, mlade, pjevače i sve župljane. Kestenje i čaj pripremaju Salezijanci suradnici, a za kolače molimo dobre domaćice, koje su u mogućnosti.

Na Kozali je župni blagdan za koji se pripremaju trodnevnicom. Svetu misu u 11 sati predvodi naš nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić. Svetu misu zadušnicu na Kozali u 15 sati predvodi naš nadbiskup. Nakon Svete mise iz crkve kreće procesija prema središnjem križu gdje će biti molitva i odriješenje za pokojne.

Na svim gradskim grobljima Svete mise su na Svi Svete u 15 sati.

- U četvrtak, 2. studenog 2017., Dušni je dan. Svete mise u našoj crkvi na Kantridi su: 7; 9 i 18.30 sati.

- Na svetkovinu Svih Svetih i na Dušni dan vjernici u svim crkvama mogu dobiti potpuni oprost koji se može namijeniti samo za pokojne. Propisana djela za potpuni oprost su: pobožni pohod crkvi, u kojoj treba izmoliti: Oče naš i Vjerovanje, dodavši Ispovijed i Svetu pričest te molitve na nakanu svetog Oca. Sve ovo vrijedi i u pohodu grobljima u osmini Dušnog dana.

- U petak je prvi petak u mjesecu studenom, prije podne posjetit ćemo starije osobe u „Domu Kantrida", a poslije podne u našoj župi. U 18 sati je klanjanje POS, u 18.30 Sveta misa.

- U Župnom uredu možete kupiti 12-lisne kalendare po 10 kn, za 2018. godinu, i 1. kn jednolisni kalendar za 2018. godinu.

- Ured za mlade organzira Holywin (noć svetaca) 31. Listopada .2017. Program započinje u Auli pape Ivana Pavla II., na Trsatu u 20 sati igrokazom, razmatranje puta svjetla i onova krsnih obećanja, prigoda za svetu Ispovijed i Sveta misa.

- Tijekom nedjelja do svetog Nikole, svoj prilog za nabavu darove djeci možete ostaviti u prigodnoj kutijici na stoliću, na dnu crkve.

- - Od tiska imate novi broj časopisa „Biblija Danas", „Zvona", „Don Bosko Danas" i "Glas koncila" koji donosi brojne i zanimljive priloge: - Zašto tako glomazan birokratski aparat? - Dan smrti zapravo je dan rođenja. - Doživotni zavjeti redovnica 2017. godine. - Ni sam Luther ne spominje pribijanje teza. - Kako živi generazija Z., Kako bi izgledala Hrvatska kad bi se zemlju i ljude voljelo koliko i pametne telefone. - Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak… Danas svakako uzmite novi broj župnog listića „Padovanac"…

Župni info kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi