Nalazite se u > Župni info kutak

2. studenoga 2019. - Spomen svih vjernika pokojnika

Bartol, Bartolomej, Gordana, Florijan

Svete mise nedjeljom na Kantridi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Šimun i Juda Tadej apostoli

Ut.     - Mihovil Rua, Narcis, Časlav, Darko

Sri.    - Marcijan, Marcel, Klaudije
Čet.   - Alfonz Rodriguez, Kristofor

Pet.   - Svi Sveti, Svetislav

Sub.  - Dušni dan, Duško, Dušica

- Danas nakon Svete mise u 10 sati za djecu, mlade, pjevače i sve župljana bit će kestenijada, na trgu ispred crkve, prema salezijanskoj tradiciji. Kestenje, čaj i kolače pripremili su Salezijanci suradnici i dobre gospođe. Svima iskrena hvala…

- Iduća nedjelja je 31. nedjelja kroz godinu, Martin Porres, Silvija.

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. Potičemo vas i pozivamo na pobožnosti. - Listopadske pobožnosti svaki dan započinju u 18 sati molitvom Gospine krunice i pjevanim litanijama, Sveta misa u 18.30 sati.

- Prošle nedjelje darovali ste u milostinji i darovima za misije: 4.513,20 kn. Novac sam predao ekonomatu Nadbiskupije, a oni su proslijedili u misije. Hvala!

 - U petak je svetkovina Svih Svetih i prvi petak u mjesecu. Svete mise u našoj crkvi su u 8; 10; 18.30 sati. Prije podne posjetit ćemo starije osobe u „Domu Kantrida", a poslije podne u našoj župi. U 18 sati je klanjanje POS, a u 18.30 Sveta misa.

Na Kozali je na Svi Svete župni blagdan. Župljani se pripremaju trodnevnicome koju predvodi  vlč. mr. Mario Gerić, rektor Bogoslovnog sjemeništa Ivan Pavao II., u Rijeci. Početak trodnevnice je u 18 sati. Svete mise, na sam blagdan su u: 8; 11 i 15 sati. Svetu misu u 11 sati predvodi fra Antonio Lovrić, kapucin, u 15 sati mons. dr. Ivan Devčić, nadbiskup. Nakon Svete mise iz crkve kreće procesija prema središnjem križu groblja Kozala gdje će biti molitva i odriješenje za pokojne.

Na svim gradskim grobljima, na Svi Svete, Svete mise su u 15 sati…

- U subotu, 2. studenog je Dušni dan, spomeni naših dragih pokojnika. Svete mise u našoj crkvi su u 8; 10; i u 18.30 sati.

Na Spomendan Svih vjernih umrlih i na dan Svih Svetih vjernici mogu u svim crkvama dobiti potpuni oprost koji se može namijeniti samo za pokojne. Propisana djela za dobivanje oprosta su: pobožni pohod crkvi, u kojoj treba izmoliti Oče naš i Vjerovanje, dodavši ispovijed i pričest te molitve na nakanu svetog Oca. Sve ovo vrijedi i u pohodu našim grobljima u čitavoj osmini Dušnog dana.

- Ove godine slavimo 80. godišnjicu proglašenje naše crkve i župe, župnom crkvom i župom svetog Antuna Padovanskog na Kantridi, a iduće 2020. godine 90. godišnjicu blagoslova naše crkve na Kantridi. Potrebno je osvježiti unutrašnjost crkve novom bojom. Do danas, 145. obitelji darovale su prilog. Svima iskrena hvala...

- Djeca osnovne škole: Treći razredi, pripravnici za Prvu svetu Pričest, Župnu katehezu imaju: nedjeljom  nakon Svete mise u 10 sati, 4 i 5 razredi, subotom u 15 sati, 6 i 7 razredi, subotom u 10 sati, 8 razredi, pripravnici za sakrament svete Potvrde, subotom u 16 sati. Srednjoškolci, četvrtkom u 19 sati. - Roditelji, dođite nedjeljom i blagdanom, sa svojom djecom i sudjelujte u slavlju Svete mise. Budite vjerodostojni svjedoci vjere, svojoj djeci. Uključite se u život, molitvene susrete ili pjevačke zborove naše župe: zbor mladih u 18.30 sati ili mješoviti zbor u 10 sati.

- Od tiska imate novi broj časopisa: „Zvona", „Biblija Danas", i "Glas koncila" koji donosi brojne i zanjimljive priloge: - Hrvatski misionar o svojoj Amazoniji. Glas Koncila donosi susret s Tomislavom Puškarićem, mladim hrvatskim salezijancem koji se priprema krenuti u misije u amazonijski dio Venezuele. - Drama oko predstavljanja knjige o pobačaju. U rubrici "Osvrti" čitatelj razmišlja potaknut pokušajem spriječavanja predstavljanja knjige dr. sc. Tončija Matulića "Pobačaj, drama savjesti" na zadarskom sveučilištu. - O "Božjem modulu" u ljudskom mozgu. Liječnik, znanstvenik i neurokirurg dr. Ivan Radić u intervjuu govori o svojevrsnoj programiranosti ljudskoga mozga za religiozno, a dotiče se i mnogih drugih tema vezanih uz mentalno zdravlje u Hrvatskoj. - Hrvati i Slovenci zajedno pred blaženim Stepincem. Iscrpni izvještaj s velikog, sedmog po redu, hrvatsko-slovenskoga susreta, koji je održan u Krašiću. - Gledao ubojstvo sestara, a sada promiče opraštanje. O. Tom Uzhunalil, svećenik i salezijanac, gledao je kako su u ožujku 2016. godine pred njegovim očima ubijene četiri misionarke ljubavi i još 12 osoba, a sam je otet i odveden na nepoznato mjesto. Sada, nakon što je oslobođen, govori o opraštanju kao jedinome lijeku. - Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak…

Župni info kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi