Nalazite se u > Župni info

2. veljače 2020. - Prikazanje Gospodinovo, Svijećnica

Dan života, Dan posvećenog života, Marijan

Svete mise danas na Kantridi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.   - Blaž, Vlaho, Tripun

Ut.     - Izidor, Veronika Jeruzalemska

Sri.    - Agata, Dobrila, Jagoda, Silvana
Čet.   - Pavao Miki, Doroteja, Dora

Pet.    - Pio IX., Rikard, Držislav, Maksim, Julijana

Sub.   - Jeronim Emilijani, Jerko, Mladen

- Iduća nedjelja je 5. kroz godinu, Skolastika, Apolonija, Sunčica, Sabina. U slavlju Svete mise u 10 sati, uz 28. Svjetski dan bolesnika, slavit ćemo sakrament Bolesničkog pomazanja sa svima koji ispunjavaju potrebne uvijete.

- U našoj crkvi svakog utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje POS.

- Sutra u ponedjeljak je je blagoslov grla, nakon jutarnje i večernje Svete mise, po zagovoru svetoga Blaža, Vlaha, zaštitnika Dubrovnika.

- Veliki slavljenički koncert humanitarnog karaktera „Rijeka milosti" održat će se u sportskoj dvorani Zamet, 7. veljače 2020. u 20 sati. Cijene ulaznica 50 i 60. kn.

- 1. veljače 2020. u 19.30 sati, velika dvorana ordinarijata, predavač: doc. dr. sc. Mirjana Radan, dr. med. spec. ginekologije i opsetricije, subspec, fetalne med. i opstetricije, s temom: „Ljudski život, preživjeti početak i kraj".

- Šesti Tjedan za obitelj počinje danas, Danom života, i traje do Dana braka, nedjelja, 09. veljače 2020.

- Tijekom tjedna molitve i susreti u župi posvećuju se obitelji, obiteljskom zajedništvu, slavljenju i zahvali za život, molitvama za bračno zajedništvo. Sjetimo se starijih članova obitelji koji su nemoćni i zaboravljeni.

Program Tjedna za obitelj:

- nedjelja, 2. veljače - Dan života, Svete mise u župama Riječke nadbiskupije

- ponedjeljak, 3. veljače u 18,30 sati tribina: „Primjećujemo li potrebe starijih

  osoba oko nas"?, Zorica Janković, prof., dvorana Ordinarijata.

- utorak, srijeda, četvratak, aktivnosti u župi po izboru župnika

  (susret s roditeljima prvopričesnika i krizmanika)

- petak, 07. veljače - klanjanje za obitelji - u župama Riječke nadbiskupije

- subota, 08. veljače - molitva krunice za očuvanje obiteljskog zajedništva

- nedjelja, 9. veljače, Dan braka, Svete mise, u župama Riječke nadbiskupije.

Program Svjetskog dana bolesnika:

- Utorak 4. veljače u 19 sati, Javna tribina "Milosrđe: Sebedarje iz ljubavi”, Velika dvorana Nadbiskupskog ordinarijata u Rijeci. Sudjeluju: izv. prof. dr. sc. Nikola Vranješ, Snježana Juričić, dipl. med. tehn., s. Daniela Orbanić, ravnateljica hospicija "Marija Krucifiksa Kozulić” i s. Mirjam Jerković, ravnateljica Doma za osobe s demencijom. U umjetničkom dijelu programa nastupit će vokalna skupina KUD-a "Zvir” iz Jelenja pod vodstvom maestra Davora Juretića, prof. Voditeljica: Irena Hrvatin.

- Utorak 11. veljače u 12 sati, Misa za bolesnike, kapucinska crkva Gospe Lurdske, predvodi riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić

- Srijeda 12. veljače u 10.30 sati, Sveta misa, Dom za starije i nemoćne osobe "Kantrida”, predvodi riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić

- Četvrtak 13. veljače u 11:30 sati, Sveta misa, Psihijatrijska bolnica "Lopača”, predvodi vlč. Đulijano Trdić, dr. med, mr. dubinske prihologije

Organizatori su: Riječka nadbiskupija, Klinički bolnički centar Rijeka, Medicinski fakultet Rijeka, Dom zdravlja PGŽ, Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ i Medicinska škola u Rijeci.

- U srijedu, 5. veljače 2020., III. susret s roditeljima kandidata za Prvu svetu pričest u 18.30 sati u crkvi: Sveta misa i susret.

- U četvrtak, 6. veljače 2020., III. susret s roditeljima kandidata za svetu Krizmu u 18.30 sati u crkvi: Sveta misa i susret.

- Na posljednjoj klupi uzmite Nadbiskupovo pismo „Adveniat", pročitajte i do Uskrsa prema svojim mogućnostima pomozite ustanovama Nadbiskupije.

- Od tiska imate časopise: „Don Bosko Danas", „Mali Koncil MAK" i Glas koncila koji donosi brojne vrijedne naslove: - Zašto je zakazalo hrvatsko tužiteljstvo? - Usamljenost prevladati ljudskom blizinom, vjerom i ljubavlju. - Bog je gospodar života.  - Prednosti i opasnosti umjetne inteligencije. - Treba li djecu „otrgnuti" od interneta? - Radost i osmijeh i u bolesti. - Zajedništvo govori o približavanju. - Kako opremiti vjernike za plodno čitanje? - Priprema za smrt, obveza kršćana i zajednice. - Pismo o. Sokola u arhivu Ozne - Svjedočanstva hrvatskih povratnika iz inozemstva. - Uzmite, čitajte i drugima preporučiti katolički tisak...



Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi