Nalazite se u > Nadbiskupija

31. srpnja 2019. - srijeda - Došli su s krajeva svijeta pozdraviti papu Franju.

31. srpnja 2019. - srijeda - Došli su s krajeva svijeta pozdraviti papu Franju.

Papa Franjo uputio nam je svoje riječi s ljubavlju. 5 misli koje treba pročitati danas, srijeda, 31. srpnja 2019. godine.

Misli pape Franje mladima o snovima!

Snovi su važni. Otvaraju nam oči, pomažu nam prigrliti horizont, njegovati nadu u svaku svakodnevnu akciju. A snovi mladih su najvažniji od svih.

Mladić koji ne može sanjati mladi je pod anestezijom; neće moći razumjeti život, snagu života. Snovi vas probude, odvedu vas tamo, oni su najsjajnije zvijezde, one koje označavaju drugačiji put čovječanstva.

Jeste li se ikad zapitali odakle potječu vaši snovi? Moji snovi, odakle dolaze? Jesu li rođeni gledajući televiziju? Slušate prijatelja? Sanjate otvorenih očiju? Jesu li to veliki snovi ili mali bijedni snovi koji se zadovoljavaju što je manje moguće? Snovi o udobnosti, snovi o wellnessu sauni: "Ne, ne, dobro sam ovakav, ne idem naprijed". Ali ovi snovi će vas natjerati umrjeti, u životu! Oni će učiniti u vašem životu neke ne sjajne stvari! Snovi o spokoju, snovi koji stavljaju mlade nek spavaju i odvažnom mladiću naprave kauč.

Veliki snovi su oni koji daju plodonosnost, sposobni su sijati mir, sijati bratstvo, sijati radost, kao danas; evo, to su veliki snovi, jer svi misle s "nama".

Veliki snovi trebaju Boga kako ne bi postali promašaj ili delirij svemoći. Možete sanjati velike stvari, ali samo je to opasno, jer ćete pasti u delirij svemoći. Ali ne bojte se s Bogom: samo naprijed. Sanjajte velike snove.

"Oče, gdje mogu kupiti tablete zbog kojih ću sanjati?" Ne, ne tablete! Tablete vam neće pomoći sanjati: one vam uspavljuju srca! One vam spaljuju neurone. One vam uništavaju život. "A gdje mogu kupiti snove?" Snovi se ne kupuju. Snovi su dar, Božji dar, dar koji Bog sije u vaša srca. Snovi nam se daju besplatno, ali zato što ih i mi dajemo besplatno drugima. Ponudite svoje snove: nitko ih, uzimajući ih, neće osiromašiti. Ponudite ih drugima besplatno.

Papa Franjo primio je skupinu hodočasnika koji su došli u Vatikan iz daleke države Oceanije.

Veliko uzbuđenje jučer su hodočasnici iz Papue Nove Gvineje doživjeli od Pape u Vatikanu, u kući svete Marte. Hodočasnike je pratio njihov župnik, otac Martin Prado, misionar Instituta utjelovljene riječi (IVE)

Tijekom druženja hodočasnici su prepričali stanje svoje zemlje, najsiromašnije na kontinentu. Papua Nova Gvineja, država Oceanija, na jugozapadu Tihog oceana na sjeveru Australije neovisna je od 1975. u Zajednici. Naseljava ga preko 7 milijuna ljudi, od kojih je 70% kršćanina, a preko 30% katolika.
31. srpnja 2019. - srijeda - Došli su s krajeva svijeta pozdraviti papu Franju.
31. srpnja 2019. - srijeda - Došli su s krajeva svijeta pozdraviti papu Franju.
Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi