Nalazite se u > Župni info

3. prosinca 2017. - 1. nedjelja došašća

Sveti Franjo Ksaverski!

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Sveti Ivan Damašćanski, Barbara, Barica

Ut.     - Blaženi Filip Rinaldi, sveta Krispina, Saba

Sri.    - Sveti Nikola biskup, Niko, Nikolina
Čet.   - Ambrizije, Dobroslav, Sabina

Pet.   - Bezgrešno začeće BDM, Imakulata

Sub.  - Valerija, Zdravka, Ciprijan, Radmila

- Danas je susret članova ŽPV-a i ŽEV-a, u 17 sati u Župnom uredu.

- Došašće godine B započinje Isusovim pozivom na budnost (usp. Mk 13,33-37). A upravo nas došašće i način na koji se ono prezentira u javnosti potiče na razmišljanje o tome ko­liko je potrebno bdjeti i budno paziti na službu koja nam je povjerena. Zornice započinjemo u ponedjeljak 4. prosinca u 6.45 sati. Sestra Kruna predvodi pjevanje s pjevačima i ostalim vjernicima, a svećenici Euharistiju. Nakon Zornice Salezijanci suradnici u vjeronaučnoj dvorani dočekuju vas s toplim čajem, kolačima i kavom.

- Iduća nedjelja je 2. nedjelja Došašća, Gospa Loretska, sveta Judita, Julija.

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. Pozivamo vas i potičemo na pobožnost Isusu Kristu prisutnom u POS?

- U srijedu, 6. prosinca 2017. proslava je blagdana svetog Nikole biskupa. Nakon večernje Svete mise u 18.30 sati, Prvopričesnici imaju recitacije, a lijepu riječ i darove djeci u našoj crkvi, nakon Euharistije podijelit će sveti Nikola...

- Naša susjedna župa svetog Nikole biskupa slavi nebeskog zaštitnika svetog Nikolu biskupa. Pripravljaju se trednevnicom u 18 sati. Na blagdan, Svete mise u 9 sati dvojezična za djecu i učitelje škole „San Nicolo" i dan škole. U 18 sati Svetu misu predvodi vlč. Kristijan Malnar, župnik Gospe Karmelske na Donjoj Drenovi.

- Salezijanci, u crkvi Marije Pomoćnice, u Rijeci, na svetkovinu Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije, u petak, 8. prosinca 2017. svečanom Euharistijom u 18.30 sati, otvaraju proslavu 100. godišnjice dolaska Salezijanaca u Rijeku i salezijanske prisutnosti u Rijeci i Riječkoj nadbiskupiji. Pjevat će ujedinjeni mješoviti zborovi, i zborovi mladih iz salezijanskih župa: Marije Pomoćnice, svetog Josipa i svetog Antuna Padovanskog na Kantridi. Zajednička proba zborova je u četvrtak, 7. prosinca u 19.30 sati. Euharistiju pedvodi Salezijanski provincijal don Pejo Orkić. Učinite sve kako biste sudjelovali u slavlju…

 

- U Petak, 8. prosinca proslava je svetkovine Bezgrešnog Začeća BDM. Svete mise u našoj crkvi su u 6.45 sati Zornica, i u 18.30 sati.

- 3. nedjelje došašća, 17. prosinca 2017., u 15 sati, u crkvi Gospe Lurdske, na Žabici, bit će susret dječjih župnih zborova i doček Betlehemskog svijetla.

- Na posljednjoj klupi uzmite Nadbiskupovo pismo „Adveniat", pročitajte i do Uskrsa prema svojim mogućnostima pomozite ustanovama Nadbiskupije.

- U župnom uredu možete kupiti kalendare 2018. godine. 12-lisne i jednolisne.

- Teologija u Rijeci u petak 8. prosinca organizira Dan Teologije u Rijeci. Program počinje u 9 sati svečanim euharistijskim slavljem u kapeli Bogoslovnog sjemeništa „Ivan Pavao II."  Nakon mise, u Velikoj dvorani Teologije u Rijeci s početkom u 10:30 je Akademski čin. U glazbenom dijelu programa nastupa Zbor studenata Teologije pod ravnanjem mr. art. Andrejke Srdoč.

- U slavlju 1. nedjelje došašća, Krizmanici u 10 sati i Prvopričesnici u 18.30 sati, sa svojim roditeljima, predstavljaju se župnoj zajednici. Preporučamo Prvopričesnike, Krizmanike i njihove obitelji u vaše molitve.

- Od tiska imate novi broj časopisa „Don Bosko Danas", „Mali Koncil MAK", „Veritas", „Biblija danas" i "Glas koncila" koji donosi brojne i zanjimljive priloge: - Što je cilj „digitalne transformacije" u obrazovnoj reformi? - Smisao došašća: radost spojena s ozbiljnošću obraćenja. - Ozbiljan je problem što se stvara država bez Boga. - Vlada štiti „osobe koje su surađivale" s Udbom. - Što katolički nauk kaže o doniranju mrtvoga tijela? - Uzmite, čitajte i drugima preporučite katolički tisak…

Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi