Nalazite se u > Župni info

4. ožujka 2018. - 3. korizmena nedjelja

Kazimir, Eugen, Natko

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10 i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Teofil, Lucije, Hadrijan

Ut.     - Marcijan, Agneta, Ruža, Viktor

Sri.    - Perpetua i Felicita, Efrem
Čet.   - Ivan od Boga, Boško, Filemon

Pet.   - Franciska rimska, Franjka, Trpimir, Nedjeljko

Sub.  - Emil, Makarije, Četrdeset armenskih mučenika

- Iduća nedjelja je 4. korizmena nedjelja: Tvrtko, Blanka, Kandid.

- U našoj crkvi svakog utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje.

- Put križa tijekom Korizme je petkom i nedjeljom u 18 sati, Sveta misa u 18.30 h.

- Na posljednjoj klupi uzmite Nadbiskupovo pismo „Adveniat", pročitajte i do Uskrsa prema svojim mogućnostima pomozite ustanovama Nadbiskupije.

- Nadbiskupijski susret mladih Riječke nadbiskupije održat će se u Gradu Bakru 21. travnja 2018. Geslo susreta je ''''supertalenTI''''. Cilj susreta je angažiraniji rad s mladima i njihovo međusobno povezivanje na nadbiskupijskoj razini. Prijave su do 18. ožujka 2018. godine.

- Festival duhovne glazbe Vazam fest održat će se 8. travnja s početkom u 18 sati. u crkvi Uzvišenja svetog Križa na Srdočima. Cilj je okupljanje mladih iz cijele nadbiskupije. Župni zbor/bend mladih treba prijaviti najkasnije do 18. ožujka.

- Današnjom nedjeljom završava „Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini". Slogan je: „Da ne ohladni ljubav mnogih". Milostinju i darove na izlazu iz crkve skupljamo po toj nakani.

- Jedna obitelj, iz naše župe, darovala je u prezbiteriju, uz oltar, orjentalni tepih u zahvalu Bogu za blagoslovljen dovršetak radnog vijeka i ulazak u mirovinu, hvala.

- Riječka nadbiskupija u suradnji s katoličkom biskupijom iz Ukrajine poziva na godišnje hodočašće od 24. lipnja do 1. srpnja 2018. u kraljevske gradove Kijev i Lavov, te u najveće marijansko svetište Zarvanytsya. Također, na hodočašću će se posjetiti i drugi ukrajinski gradovi i svetišta. Hodočašće predvodi riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić sa svećenicima. Putovati u Ukrajinu je sigurno i nema zabrana. Zainteresirani se mogu prijaviti i sve informacije dobiti pozivom na broj telefona: (051-581-234) (ponedjeljak, srijeda i petak od 9 - 12 sati), ili: (091-589-3347). Također, predbilježbu i upit moguće je poslati na e-mail adresu: (hodocasce.ukraina@gmail.com).

- Duhovna obnova u Župi svetog Mihajla u Duborovniku je od nedjelje, 18. ožujka do srijede, 21. ožujka 2018. godine, povodom dolaska jedinstvenog moćnika s moćima svetoga Antuna iz Padove. Smješaj je u hotelima Valamar Lacroma Dubrovnik 4*. Smještaj Polupansioni po osobi dnevno u dvokrevetnoj sobi 36 €. Polupansion po osobi dnevno u jednokrevetnoj sobi je 59 €. Bogati buffet doručak i večera, boravišna pristojba i PDV. Informacije & rezervacije: Adriana Sršen T + 385 20 448 640 E-mail: andriana.srsen@valmar.com (www.valamar.com... Svim hodočasnicima župnik je osigurao s upravom DPDS-a besplatan ulaz starodrevnim zidinama. Najbolje prijaviti se preko e-mail adrese naše župe: zupa.sv.mihajla@gmail.com.

- Od tiska imate novi broj časopisa: „Mali Koncil MAK", „Veritas", „Glasnik Srca Isusova i Marijina" i „Glas Koncila" s brojnim vrijednim prilozima: - Zašto političari znaju surađivati samo na lokalnoj razini? - Suočavanje s komunizmom: Zajedništvo nije moguće bez lustracije. - Zašto bi „Hrvatski brevijar" trebao biti u domu svakoga katolika? Rimski Kolosej „pocrvenio" u spomen na kršćanske mučenike. - Kamo vodi iscrpljujuće političko krčkanje u loncu BiH. - Uzmite, čitajte i drugima preporučiti katolički tisak… Danas svakako uzmite novi broj župnog listića „Padovanac"…

Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi