Nalazite se u > Župni info kutak

5. studenoga 2017. - 31. nedjelja kroz godinu

Srijemski mučenici, Elizabeta, Mirko

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Leonard, Melanija, Kristina

Ut.     - Leonard, Lazar Stilit, Anđelko, Vedran

Sri.    - Gracija Kotorski, Bogdan, Klaudije
Čet.   - Posveta Lateranske Bazilike, Vito

Pet.   - Leon Veliki, Lav, Leo

Sub.  - sveti Matrin, biskup, Tina, Davorin

- Sutra, 6. studenoga 2017. susret je „Zajednice obitelji" u 19 sati u Župnom uredu.

- Iduća nedjelja je 32. nedjelja kroz godinu, Jozafat, Emilijan, Milan, Renato.

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. Potičemo vas i pozivamo na pobožnosti POS.

- Iduće nedjelje, 12. studenoga 2017., u našoj župnoj crkvi na Kantridi, početak je devetnice Gospi od zdravlja! Svaki dan devetnice u 18 sati molimo krunica i pjevane litanije Gospe od zdravlja, u 18.30 sati Euharistija s prigodnom propovijedi. Pozivamo i potičemo sve župljane na molitvu i pobožnost našoj moćnoj nebeskoj Majci Mariji, Gospi od Zdravlja.

- U župnom uredu možete kupiti kalendare za novu 2018. godinu. 12-lisni 10 kn, jednolisni kalendar 1kn.

- Iduće subote, članovi „Vojska Bezgrešne" imaju svoj mjesečni susret u 17. sati.

- Riječka nadbiskupija u suradnji s katoličkom biskupijom iz Ukrajine poziva na godišnje hodočašće od 24. lipnja do 1. srpnja 2018. u kraljevske gradove Kijev i Lavov, te u najveće marijansko svetište Zarvanytsya. Također, na hodočašću će se posjetiti i drugi ukrajinski gradovi i svetišta. Hodočašće predvodi riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić sa svećenicima. Putovati u Ukrajinu je sigurno i nema zabrana. Zainteresirani se mogu prijaviti i sve informacije dobiti pozivom na broj telefona: (051-581-234) (ponedjeljak, srijeda i petak od 9 - 12 sati), ili: (091-589-3347). Također, predbilježbu i upit moguće je poslati na e-mail adresu: (hodocasce.ukraina@gmail.com).

- U utorak 14. studenoga 2017. Župa Svetog Nikole Tavelića slavi nebeskog zaštitnika i mučenika svetoga Nikolu Tavelića. Trodnevnica od 11.-13. studenoga, predvoditi mons. Sanjin Francetić, župnik Župe Uznesenja BDM. Trodnevnicu započinjemo Svetom misom u 19 sati i euharistijskim klanjanjem. Pola sata prije Svete Mise mogućnost je za sakrament Pomirenja. Na blagdan, svečanu Svetu misu u 19 sati predslavi mons. Mile Bogović, biskup Gospićko-senjski u miru.

- Od tiska imate novi broj časopisa: „Srca Isusova i Marijina", „Biblija danas", i "Glas koncila" koji donosi brojne i zanjimljive priloge: - Drugi čovjek Vatikana u Hrvatskoj: „Osjećam veliku ljubav hrvatskoga naroda prema blaženom Alojziju Stepincu". - Kako je Dubrovnik postao primjer lošega turističkoga razvoja? - Apostolica djece s posebnim potrebama ne izdaje redovničko poslanje. - Isus na brucošijadi zagrebačih studenata. - Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak…

Župni info kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi