Nalazite se u > Župni info kutak

9. srpnja 2017. - XIV. nedjelja kroz godinu

Blažena Marija Propetog Isusa Petković, Veronika, Leticija

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Amalija, Ljubica, Rufina

Ut.     - sveti Benedikt opat, Dobroslav, Olga, Budimir

Sri.    - Mislav, Tanja, Hilarije
Čet.   - Majka Božja Bistrička, Henrik, Ferdinand

Pet.   - Kamilo de Lellis, Miroslav, Angelina, Franjo Solanski

Sub.  - Bonaventura, Vladimir, Vlatka

- Iduća nedjelja je 15. nedjelja kroz godinu, Gospa Karmelska, Karmela, Elvira, Karmen.

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. Pozivamo vas na pobožnosti POS.

- Prošle nedjelje darovali ste, u košarici na izlazu iz crkve i u milodarima, za „Petrov novčić", uzdržavanje ustanova Svete Stolice - 3.136,10 kn. Župnik je, u ponedjeljak, vaše darove predao ekonomatu Riječke Nadbiskupije.

- U nedjelju 16. srpnja 2017., Župa BDM Karmelske na Donjoj Drenovi slavi župni blagdan. Pripremaju se trodnevnicom s početkom u 18.30 sati. Na sam blagdan Svete mise u crkvi Gospe Karmelske na Donjoj Drenovi su u 9; 11; i 18.30. Svečanu večernju Svetu misu blagdana i procesiju predvodi vlč. Ivan Klanac, župnik župe sv. Nikole biskupa, Kraljevica… Pročitajte plakat…

- Povodom svetog Kristofora, 23. srpnja, Papinska misijska djela, organiziraju misijsku akciju MIVA Hrvatska (Misijska vozila), koja vašom dobrotom pomaže u nabavci vozila za naše misionare. Sveti Kristofor zaštitnik je misijskog djela MIVA. Bio je divovskog rasta i snage. Nakon obraćenja, odlučio je staviti se u službu drugih. Počeo je prenositi preko rijeke, starce, nemoćne i sve potrebne. Jedne noći probudilo ga je dijete i zamolilo neka ga prenese preko rijeke. Sveti Kristofor je stavio dijete na svoja ramena i prešao rijeku. Od tog trenutka odlučio je postati Isusov misionar. Sveti Kristofor zaštitnik je putnika, vozača i pomoraca.

- Sve katoličke udruge i crkveni zborovi, tijekom srpnja i kolovoza neće imati redovne susrete u župi. Prvim tjednom u mjesecu rujnu započinjemo novu pastoralnu godinu. Svima želim ugodan ljetni odmor uz drage prijatelje. Ne zaboravite, najvećega prijatelja Isus Krist. Svakodnevno pročitajte i promišljajte Njegovu riječ, a nedjeljom ne propustite susret s Njim u Presvetoj Euharistiji.

- Od tiska imate novi broj časopisa: „Biblija danas", „Ladonja", „Don Bosko Danas" i "Glas Koncila" koji donosi brojne vrijedne priloge: - Kako se nositi s odlukom Arbitražnoga suda? - Hrvatska među najmanje zagađenim zemljama svijeta. - Slobodna nedjelja za obitelj, zdravlje i zdravu ekonomiju. - Misionar u meksičkom sirotištu „međugorskoga nadahnuća". - Jesu li mlade mise slavlja „vjenčanja" s Crkvom? - Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak… Danas svakako uzmite novi broj župnog listića „Padovanac"…
Župni info kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi