Nalazite se u > Župni info kutak

Subota, 6. siječnja 2018. - Tri kralja - Bogojavljenje

Nova godina 2018.

Svete mise danas na Novu godinu u našoj crkvi su: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - BDM Bogorodica, Nova godina

Ut.     - sveti Bazilije Veliki i sveti Grgur Nazijanski

Sri.    - Presveto Ime Isusovo, Genoveva, Cvijeta
Čet.   - Anđela Folinjska

Pet.   - Miljenko Emilijan, Radoslav

Sub.  - Bogojavljenje, sveta Tri kralja

- Iduća nedjelja je nedjelja Krštenja Isusova.

- Hvala svim župljanima koji su nas tijekom tjedna primili o blagoslovu obitelji i s nama molili. U utorak, 2. siječnja nastavljamo blagoslov obitelji i stanova. Prema rasporedu:... Utorak, 2. siječnja: Ivana Milčetića, Bože Vidasa, Đure Cattia, Turanski put, Žlebi, Tenčićevo. Srijedu, 3. siječnja: Minakov put, Opatijska, Pavlovac, Ljubljanska cesta, Marina Jakominića, Ivana Zavidića, Turan, Šetalište Milića Jardasa, Preluk. Četvrtak, 4. siječnja: Bujska ulica. Petak, 5. siječnja: Vere Bratonje.

- U petak, 5. siječnja 2018. Prvi petak je u mjesecu. Klanjanje POS je u 18 sati. Blagoslov je Trikraljske vode u Euharistijskom slavlju u 18.30 sati.

- Svete mise na Sveta Tri Kralja, Bogojavljenje, 6. siječnja 2018., u našoj crkvi na Kantridi su: 8; 10; 18.30 sati.

- Na posljednjoj klupi uzmite Nadbiskupovo pismo „Adveniat", pročitajte i do Uskrsa prema svojim mogućnostima pomozite ustanovama Nadbiskupije.

- Zahvala svima koji su u ovoj kalendarskoj godini doprinijeli duhovnom rastu naše Župne zajednice i župnog zajedništva. Hvala svima vama dragi župljani koji redovito sudjelujete u nedjeljnim Euharistijskim slavljima, svim moliteljima, bolesnicima, invalidima, starcima i staricama u župi, članovima ŽPV-a i ŽEV-a, Salezijancima suradnicima, članovima „zajednice obitelji", članovima „Vojska Bezgrešne", moliteljima zajednice naše pjesnikinje Dijane Rosandić, članovima pjevačkog zbora, pjevačima zbora mladih i sviračima obitelji Nemetz, koje godinama volonterski predvodi gospodin Višeslav Račić, liturgijskim čitačima, predmoliteljima krunice, klanjateljima tijekom dana svakog utorka pred POS, Ivanu i Juri Račiću, Mariju Nemetz, gospođi Gabrijeli i Marčelu Šujević za skupljanje milostinje. Gebrijeli i Marčelu Šujević za predvođenje molitava i pobožnosti, devetnica, trodnevnica i 13. utoraka svetom Antunu Padovanskom.

- Hvala svima koji su tijekom godine materijalno pomogli našu Župnu crkvu, milodarima svake nedjelje i blagdana, poglavito svima koji su o blagoslovu obitelji darovali svoj prilog za crkvu. Hvala gospodinu Bruni Glavan koji je izradio Župnu Web stranicu i već je godinama podržava,  gospođi Jelici za čišćenje okoliša, dobrim gospođama za čišćenje crkve, s. Kruni za kićenje crkve i sviranje. Antoniji Grgić za godišnji župni izvještaj, Anti-Tonći Čabrić za prepisivanje parica i matica naše župe. Hvala svima koji čine dobru i pomažu duhovni i materijalni rast župe…

- Statistike župe u 2017. Godini

Krštenja = 15. - Prvopričesnika = 27. - Krizmanika = 17.

Vjenčanja = 4.  - Sprovoda = 41. (28 bez sakramenata)

- Svim župljanima želimo blagoslovljenu i sretnu Novu 2018. godinu
Župni info kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi