Nalazite se u > Župa

Župna kateheza na Kantridi - 2016.-2017. - početak 10. rujna 2016.

Župna kateheza na Kantridi - 2016.-2017. - početak 10. rujna 2016.
Poštovani i dragi roditelji, vjeroučitelji, katehete dragi župljani!

Početak nove školske i vjeronaučne godine pruža nam priliku pomoliti se za sve koji su započeli školovanje kako bi rasli ne samo u znanju, nego i u milosti, pred Bogom i pred ljudima.

Pozivam Vas, prema svojim mogućnostima, uključite se aktivno u vjernički odgoja vaše djece.

Uz školski vjeronauk, za roditelje vjernike župna kateheza je najnaravnije mjesto gdje bi djeca trebala primiti ono što samo zajednica vjere može dati, a to je liturgijsko-molitveni odgoj koji se uz obitelj živi i u svojoj župi. Župna crkva je vaša „majka".

U župnoj zajednici djeca, svake nedjelje i blagdana gledaju svjedočanstvo kršćanskog života, molitve i Caritasa nas starijih. Mi smo im primjer životom.

Vjera nije samo znanje. Ona se životni susreta s osobom Isusa Krista najvećeg prijatelja čovjeka koga valja upoznati i srce mu otvoriti. Na sve ono što je On za nas učinio treba odgovoriti poslušnom vjerom i sakramentalnim životom, u svojoj župnoj zajednici.

Sve Vas pozivam, oduševite djecu, sami im budete primjer i poticaj svojim življenjem i svjedočenjem vjere. Ne dovodite ili ne dovoziti djecu na vjeronauk ili Svetu misu, a s njima niste, i s njima ne sudjelujete u sakramentalnim slavljima!

Pozivam vas u nedjelju i blagdane redovito sudjelujte u slavlju Svetih misa, zajedno molite s djecom obiteljske molitve, molimo zajedno Božji blagoslov za sve učitelje, profesore, vjeroučitelje, katehete, za vas roditelje, za naše obitelji, i sve koji su sudionici odgoja vaše djece!

Župna kateheza u Župi svetog Antuna Padovanskog na Kantridi bit će ove školske i vjeronaučne 2016./2017. godine, ovim rasporedom:

Krizmanici (8. razredi)            - subotom u 10.00 sati.

Ministranti                             - subotom u 11.00 sati.
2, 4, 5, razredi                        - subotom u 14.00 sati.

Prvopričesnici (3 razredi)        - subotom u 15.00 sati.

6, i 7, razredi                          - subotom u 16.00 sati.

Srednjoškolci i studenti          - petakom u 19.00 sati.

Mješoviti Župni zbor               - ponedjeljkom u 19 sati.

Zbor mladih                            - nedjeljom u 18.30 sati.

Salezijanci suradnici               - posljednji utorak u mjesecu 19 sati.

Vojska Bezgrešne"               - druga nedjelja u mjesecu 17 sati.

Zajednica obitelji"                - prvi utorak u mjesecu 19 sati.

U Župnom uredu, vjeroučenici sa svojim roditeljima ispune prijavnicu, upisnicu Župne kateheze, informiraju se o svemu što žele i međusobno se upoznamo…

Ovu Pastoralnu godinu naš nadbiskup proglasio je „Godinom Prenošenja vjere". Prvo mjesto prenošenja vjere je obitelj. Drugi vatikanski sabor naziva obitelj „kućnom Crkvom" (LG, 11). Obitelj je Crkva u malom, pozvana je vjeru poznavati, slaviti, svjedočiti i prenositi.

Svima želim blagoslovljen početak nove školske i vjeronaučne godine.

župnik, don Ivan Kordić
Župni info kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi