Nalazite se u > Kalendar

12. listopada - Sveti Serafin, redovnik

12. listopada - Sveti Serafin, redovnik

Rođen je u mjestu Monte-granaro 1540 godine. Roditelji su mu bili siromašni pa je već kao malo dijete morao zarađivati za hranu čuvajući ovce kod jednog seljaka. Kod stada je naučio čitati i pisati, ali i čitati ljepote Božje prirode. Priključio se franjevcima kapucinima i postao brat redovnik. Vršeći mnogobrojne službe u samostanu, pokazivao je visoki stupanj kreposnog života. U svim situacijama u kojima se nalazio unosio je mir i raspoloženje. Po uzoru   na oca Franju, ljubio je prirodu koja ga je svojom ljepotom i skladom poticala na molitvu i pohvalu Bogu.

Umro je na današnji, dan 1604. godine. Za života su ga cijenili su­vremenici, a ubrzo poslije smrti čašćen je kao svetac i čudotvorac. Blaženim ga je proglasio papa Benediikt XIII. 1729., godine. Papa Klement XIII. proglasio ga je svetim 1729. godine.

Sveti Maksimilijan, biskup i mučenik. Prema predaji i oskudnim biografskim podacima, moglo bi se zaključiti kako je sveti Maksimilijan bio biskup u   austrijskom graidu Lorch, a  mučen u Celju 283.  godine.

Afrički  mučenici tijekom arijanskog  kralja Hunerika. Spominje se brojka od 4.966 mučenika među kojima se posebno spominju sveti Feliks i Ciprijan, biskupi.

Sveti Mona, biskup u Milanu, umro 250. godine.

Sveti Valfrid, biskup u engleskom gradu York, umro 709. godine.

Sveti Eustahije, prezbiter u Siriji krajem 4. ili početkom 5.  stoljeća.

Sveti Slavin, biskup u Veroni krajem 7. stoljeća.
12. listopada - Sveti Serafin, redovnik
12. listopada - Sveti Serafin, redovnik
12. listopada - Sveti Serafin, redovnik
Župni nfo kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi