Nalazite se u > Župni info

12. studenoga 2016. - Početak devetnice Gospi od zdravlja

Leonard, Melanija, Kristina

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Leonard, Lazar Stilit, Anđelko, Vedran

Ut.     - Gracija Kotorski, Bogdan, Klaudije

Sri.    - Posveta Lateranske Bazilike, Vito
Čet.   - Leon Veliki, Lav

Pet.   - sveti Matrin, biskup, Tina, Davorin

Sub.  - Jozafat, Emilijan, Milan, Renato

- Iduća nedjelja je 33. nedjelja kroz godinu, Stanislav Kostka, Stanko.

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. Potičemo vas i pozivamo na pobožnosti POS.

- Nadbiskup, mons. dr. Ivan Devčić, sutra u ponedjeljak, 7. studenoga 2016., u 18 sati u katedrali  svetog Vida predvodi Svetu misu za sve pokojne biskupe, svećenike, redovnike i redovnice. Nadbiskup poziva svećenike i vjernike grada Rijeke na sudjelovanje.

- U subotu, 12. studenog 2016., u našoj župnoj crkvi na Kantridi, početak je devetnice Gospi od zdravlja! Svaki dan devetnice u 18 sati molitva krunica i pjevane litanije Gospe od zdravlja, u 18.30 sati slijedi Euharistija s prigodnom propovijedi. Pozivam i potičem sve župljane na molitvu i pobožnost našoj moćnoj nebeskoj Majci Mariji, Gospi od Zdravlja.

- U ponedjeljak, 14. studenog 2016., Župa svetog Nikole Tavelića slavi župni blagdan. Trodnevnicu predvodi fra Ivan Miklenić (11.-13. studenog u 17.45 sati). Na blagdan Svete mise u crkvi Svetog Nikole Tavelića su u 8; i 18 sati. Svečanu Svetu misu blagdana u 18 sati predvodi mons. Sanjin Francetić.

- U župnom uredu možete kupiti kalendare za novu 2017. godinu. 12-lisni 10 kn, jednolisni kalendar 1kn.

- Iduće nedjelje, članovi „Vojska Bezgrešne" imaju svoj redvni mjesečni susret u 17. sati.

- Župnik župe Rođenja Isusova iz Zagreba, Podbrežje 35., vlč Mijo Šibonjić, moli pomoć vjernika naše župe na Kantridi, za Niku Rogar, 15-godišnju djevojčicu u invalidskim kolicima kojoj je potrebno liječenje i operacija na rukama i kralježnici u dječjoj bolnici u Baselu u Švicarskoj. Postoji nada izliječenja. Svoj prilog ove i iduće nedjelje možete priložiti u košarici na izlazu iz crkve.

- Od tiska imate novi broj časopisa: „Biblija danas", „Veritas", i "Glas koncila" koji donosi brojne i zanjimljive priloge: - Hrvatski je Rubikon prijeđen kod Maribora. - Zaustaviti pregovore o trgovinskom sporazumu sa SAD-om. - Zbog čega je potrebno umrežavanje mladih katolika? - Imamo li vladu desnoga centra? - Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak… Danas svakako uzmite novi broj župnog listića „Padovanac"…
Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi