Nalazite se u > Župni info kutak

14. listopada 2018. - 28. nedjelja kroz godinu

Kalist I., papa, Stanislav, Fortunata

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

 Pon.  - Terezija Avilska, Tereza, Valter

Ut.     - Marija Margareta Alacoque, Hedviga

Sri.    - Ignacije Antiohijski, Vatroslav

Čet.   - Luka evanđelist

Pet.   - Pavao od Križa

Sub.  - Vendelin, Irena, Miroslava.

- Danas je u našoj župi Nedjelja zahvala Bogu za plodove zemlje, dana kruha. Hvala Salezijancima suradnicima Veri i Gabrijeli koji su pripremile plodove ispred oltara i donijeli peciva za djecu.

- Iduća nedjelja je 29. nedjelja kroz godinu, sveti Zvjezdan, Hilarija, Laura…

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. Potičemo vas i pozivamo na pobožnosti.

- Listopadske pobožnosti svaki dan započinju u 18 sati molitvom Gospine krunice i pjevanim litanijama, Sveta misa u 18.30 sati.

- Iduće nedjelje, 21. listopada 2018., u našoj župi proslava je Svjetskog dan misija. Promislimo važnost misija i misonara, odgovornost svakog Isusovog učenika za misijsko poslanje Crkve. Papa Franjo u poruci za svjetski misijski dan poziva mlade: „Vi mladi, Krštenjem ste postali živi udovi Crkve; zajedno smo primili poslanje donositi Evanđelje svima. Nitko nije toliko siromašan kako ne bi mogao dati ono što ima, ali ponajprije ono što jest. Nikad nemoj misliti kako nemaš ništa podariti ili kako nikome nisi potreban. Mnogima si potreban, razmisli od tome. Neka svatko od vas razmišlja u svom srcu: mnogi me ljudi trebaju". U svim crkvama iduće nedjelja skupljaju se milostinja i darovi za potrebe misija

- Caritas Riječke nadbiskupije srdačno Vas poziva na tribinu koja će biti održana u utorak 16. listopada u 19.00 sati u Nadbiskupskom domu u Rijeci, S.V. Čiče 2. Tribina se održava u povodu proslave 25 godina djelovanja Hrvatskog Caritasa, a organizatori su Teologija u Rijeci, Caritas Riječke nadbiskupije i Hrvatski Caritas. Pozvani su suradnici i volonteri župnih Caritasa.

- Prošle nedjelje darovali ste u košarici na izlazu iz crkve za uzdržavanje Sjemeništaraca 1.094,25 kuna…

- Iduće subote, 27. listopada 2018., na Jarunu, bit će susret članova Salezijanske obitelji: Okupljanje 10 sati, radni dio do 13 sati, Sveta misa u 13 sati, ručak u 14 sati i druženje.

- Od tiska imate novi broj časopisa: „Don Bosko Danas", „Veritas", Zvona, „Mali koncil „MAK" i "Glas koncila" koji donosi brojne vrijedne priloge: - Antičestitka za Dan neovisnosti. - „Slijedit ćemo put istine, kamo nas god on doveo". - Udahnuti mladima radosno viđenje budućnosti. - Promiče se neki novi identitet muškarca i žene. - U novom broju je veliki prilog „Prilika". - Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak… Danas svakako uzmite i novi broj župnog listića „Padovanac"…

Župni info kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi