Nalazite se u > Župni info

14. svibnja 2017. - 5. uskrsna nedjelja - Majčin dan

sveti Matija apostol, Mate, Matko, Mateja, Majčin dan.

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Izidor, Dionizija, Severin; Svi sveti solinski mučenici; Jakov Zadranin

Ut.     - Ivan Nepomuk, Florencije, Cvjetko, Adam

Sri.    - Paškal, Paško, Gizela, Heraklije
Čet.   -
Venancije, Feliks Solinski, Srećko, Erik

Pet.   - Urban, Teofil, Rajko, Ivon

Sub.  - Bernardin Sijenski, Lidija, Zlatka, Zlata, Gvido

- Iduća nedjelja je 6. uskrsna nedjelja, sveti Kristofor, Timotej, Dubravka, Eugen. Danas nakon Euharistije u 10 sati, okupit ćemo se oko obiteljskog stola u vjeronaučnoj dvorani, povodom majčina dana.

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. U idući utorak je 10. od 13. utoraka u čast svetom Antunu Padovanskom... Pozivamo vas na pobožnosti i pripravu za naš župni blagdan.

- Milostinja prošle nedjelje, i vaš dar u košaricama na izlazu iz crkve, godišnji je obiteljski dar za Nadbiskupijsko sjemenište u Rijeci, darovali ste: 3.713,75 kn. Župnik je vaše darove predao ekonomatu Nadbiskupije.

- U iduću nedjelju, 21. svibnja 2017. u 10 sati, u našoj župnoj crkvi sakrament svete Krizme-Potvrde primit će 18. krizmanik. Krizmanici sa svojim roditeljima i članovima obitelji pripravljaju se trodnevnicom. - U utorak, 16. svibnja 2017., svi Krizmanici dolaze u 18 sati na pobožnost svetom Antunu Padovanskom, i na Svetu misu u 18.30 sati i proba. - U četvrtak, 18. svibnja 2017., svi krizmanici dolaze na molitvu Krunice u 18 sati, i ostaju na Svetoj misi u 18.30 sati. - Petak, 19. svibnja 2017., u 17 sati u crkvi, susretu roditelja i krizmanika s nadbiskupovim delegatom koji će vam uručiti nadbiskupove odgovore na vaše molbe za svetu Krizmu. U 18 sati prilika za svetu Ispovijed roditeljima i kumovima, koji su iz Rijeke. Sveta misa u 18.30 sati i proba. - Subota, 20. svibnja 2017., proba s krizmanicima u 17 sati i sveta Ispovijed u 17.30 sati za sve Krizmanike, Sveta misa u 18.30 sati. U nedjelju, 21. svibnja 2017., doći u 9.30 sati ispred crkve, gdje će fotograf „Kurti" pojedinačno fotografirati krizmanike.

U 10 sati, početak Euharistije s procesijom s crkvenog dvorišta.

- U ponedjeljak 15. svibnja 2017. Međunarodni je dan obitelji. U našoj crkvi u 18 sati „Zajednica obitelji" predmolit će krunicu. Slijedi Euharistijsko slavlje povodom međunarodnog dana obitelji. Nakon Euharistijskog slavlja u vjeronaučnoj dvorani nastavit ćemo druženje članova naših obitelji. Pozivam sve obitelj naše Župe na Kantridi nek se odazovu na ovaj susret molitve i zajedništva.

- Dekanatski susret Župnih Pastoralnih i ekonomskih vijeća, kateheta i vjeroučitelja i svih angažiranih vjernika laika je na Viškovu u crkvi svetog Mateja, 3. lipnja 2017. u 9,30 sati. Parkiralište je ispod škole „Milihovo". Zakuska nakon susreta je u blizni crkve i parkirališta „Milihovo".

- U subotu, 20. svibnja u Zagrebu i Splitu održava se nacionalni Hod za život pod geslom "Za život, obitelj i Hrvatsku”. Organiziraju ga udruge civilnog društva, vjerski pokreti, a Hrvatska biskupska konferencija pozvala je na molitvu za taj događaj. Hodom za život podsjetit ćemo kako svaki ljudski život započinje začećem, kako je jedinstven te kako je pravo na život temeljeno ljudsko pravo. Svako dijete, rođeno i ono koje još raste u tijelu svoje majke, trebamo čuvati i štititi, kao naše najvrijednije bogatstvo, kao našu budućnost. Hod za život ove godine kreće s Trga dr. Franje Tuđmana, Ilicom do Trga Bana Jelačića. Okupljanje započinje u 10 sati. Preporučamo Hod u vaše molitve  i pozivamo vas pridružite nam se 20. svibnja 2017.

- U subotu 27. svibnja 2017. pozvani ste na četvrti pripremi susret Duhovne obnove grada Rijeke: „Rijeka milosti u luci zajedništva" u svetište Majke Božje Snježne u Ličkom polju, pod nazivom „Obiteljski vlak". Prijavite svoju obitelj i u subotu, 27. svibnja 2017., u 8.30 sati krenimo vlakom iz Rijeke u Lič. Euharistijsko slavlje predvodi naš nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić u 11.30 sati. Povratak je predviđen vlakom u 18.30 sati. Participacija za odrasle 50 kuna, djeca 10 kn (putovanje i ručak), plaća je na ulazu u vlak. Prijavite se on-line na web Riječke nadbiskupije: ri-nadbiskupija.com do 20. svibnja, ili u Župne urede.

- Od tiska imate novi broj časopisa: Mali koncil „MAK", „Ladonja", „Zvona", „Biblija Danas", „Don Bosko Danas". - Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak… Danas svakako uzmite novi broj Župnog listića „Padovanac"...
Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi