Nalazite se u > Župni info kutak

18. studenoga 2018. - XXXIII. nedjelja kroz godinu

Posveta bazilike sv. Petra i Pavla

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Matilda, Maksim

Ut.     - Feliks Valois, Srećko, Edmund

Sri.    - Gospa od zdravlja, Zdravko

Čet.   - Cecilija, Dobrila

Pet.    - Klement I.; Milivoj, Lukrecija

Sub.  - Krizogon, Krševan

- Iduća nedjelja je 34. nedjelja kroz godinu, nedjelja Krista Kralja, Katarina Aleksandrijska, Katica, Tina.

- Na prijedlog Franjevačkog samostana u Vukovaru, HBK-a je odlučili nek se danas u nedjelju, 18. studenoga u 18 sati i 11 minuta u svim našim katedralnim, župnim i samostanskim crkvama zvone zvona za žrtvu Vukovara i sve druge žrtve Domovinskog rata.

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. Pozivamo vas i potičemo na pobožnost Isusu Kristu prisutnom u POS?

- Ostala su još dva dana devetnice Gospi od zdravlja sutra i u utorak. U 18 sati je krunica i litanije Gospe od zdravlja, u 18.30 sati Euharistija s prigodnom propovijedi. Pozivam i potičem sve župljane na molitvu i pobožnost našoj moćnoj nebeskoj Majci Mariji, Gospi od zdravlja.

- U srijedu je blagdan Prikazanja BDM, Gospa od Zdravlja. Svete mise u našoj župnoj crkvi su u 7 i 18.30 sati. U 18 sati je krunica Gospe od zdravlja i litanije, u 18.30 Sveta misa s prigodnom propovijedi.

- U Župnom uredu možete kupiti kalendare za novu 2019. godinu. Jednolisni kalendar je 1 kn, a 12-lisni 10 kn.

- Susret čalanova Župnih pastoralnih vijeća, Župnog ekonomskog vijeća, Mješovitog Župnog zbora, zbora mladih, Salezijanaca suradnika i Zajednice obitelji s našim provincijalom, don Tihomirom Šutalom, u srijedu, 21. studenoga 2018., nakon večernje Svete mise. Susret je u 19.30 sati, u našoj crkvi.

- U Četvrtak je sveta Cecilija, zaštitniča pjevača i crkvenih zborova. Naši pjevači svoj dan proslavit će večernjom Svetom misom i druženje nakon Euharistije.

- O blagdanu svetog Nikole organiziramo "Nikolinje" za djecu. Darove primaju djeca koja dođu na Svetu misu na sam blagdan 6. prosinca u 18.30 sati. Tko može i želi darovati prilog za darove djeci neka prilog ostavi u kutijici na stoliću u crkvi ili donese u Župni ured. Molimo roditelje nek upišu imena djece u sakristiji, na popis uključivo do 8. razreda osnovne škole radi lakše organizacije i pripreme...

- Od tiska imate novi broj časopisa „Don Bosko Danas", Zvona, i "Glas koncila" koji donosi brojne i zanjimljive priloge: - Pohod hrvatskih (nad)biskupa „ad limina apostolorum" u Rim. - Smije li svećenik biti samo „privatna osoba"? - U obrani čovječnosti. Mjesec hrvatske knjige" i 41. "Interliber". - Je li dopušten vjernički pokop samoubojica? - Koja je povezanost Maratonskoga polja i Like? - Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak…

Župni info kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi