Nalazite se u > Župni info

20. ožujka 2018. - 13. utoraka u čast svetog Antuna

sveti Ćiril Jeruzalemski, Eduard, Ćiro, Anzelmo

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10 i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - sveti Josip, Josipa, Jozo, Bepo

Ut.     - Ivan Nepomuk, Dionizije, Niceta

Sri.    - Kristijan, Vesna, Vlasta
Čet.   - Oktavijan, Lea Rimska, Leonarda

Pet.   - Oton, Rebeka, Dražen

Sub.  - Katarina Švedska, Didak, Javorka

- Iduća nedjelja je Cvjetnica, nedjelja Muke Gospodinove. Ispred naše crkve, na klupama, moći ćete uzeti maslinove grančice. Na svim Svetim misama, kao i svake godine skupljat ćemo prilog za Caritas naše Riječke Nadbiskupije koji je plod vjerničkog korizmenog odricanja za siromašne, sve prikupljeni darovi župnik predaje nadbiskupu na Veliku srijedu, na Svetoj misi posvete ulja u 10.30 sati u katedrali svetog Vida, na koju ste pozvani.

- Svakog utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje POS. U utorak, 20. ožujka 2018., u našoj crkvi na Kantridi početak je drevne pobožnosti 13. utoraka svetom Antunu Padovanskom: krunica, litanije svetog Antuna, blagoslov s POS, i Euharistija s prikladnom propovijedi, predvodi don Šime Zubović.

- Put križa tijekom Korizme je petkom i nedjeljom u 18 sati, Sveta misa u 18.30 sati.

- Petkom uz pobožnost, Put križa, na stoliću u kutijici na dnu crkve, možete ostaviti svoj dar za najsiromašnije u našoj Župi i Nadbiskupiji…

- Na posljednjoj klupi uzmite Nadbiskupovo pismo „Adveniat", pročitajte i do Uskrsa prema svojim mogućnostima pomozite ustanovama Nadbiskupije.

- Nadbiskupijski susret mladih Riječke nadbiskupije održat će se u Gradu Bakru 21. travnja 2018. Geslo susreta je ''''''''''''''''supertalenTI''''''''''''''''. Prijave su do 18. ožujka 2018.

- Festival duhovne glazbe Vazam fest održat će se 8. travnja s početkom u 18 sati. u crkvi Uzvišenja svetog Križa na Srdočima. Prijavite se do 18. ožujka.

- Katolički Bogoslovni Fakultet, Teologija u Rijeci poziva vas na predstavljanje knjige doc. dr. sc. Slavka Zeca: „Mitis Iudex Dominus Iesus" Blagi sudac Gospodin Isus. Tribina je u utorak, 20. ožujka 2018., u 19 sati u dvorani Nadbiskupskoga doma, ulica Ivana Pavla II., 1.

- Priliku za Uskrsnu svetu Ispovijed, u našoj crkvi, imaju svi župljani svaki dan prije jutarnje i večernje Svete mise. U utorak, 27. ožujka 2018. godine, u 17 sati, organiziramo zajedničko slavlje sakramenta Pomirenja s pojedinačnom Ispovijedi i odrješenjem. Doći će dvojica svećenika iz drugih župa.

- Okrugli stol uz 100 godina djelovanja Salezijanaca u Rijeci održat će se u četvrtak, 22. ožujka 2018. u 17.00 sati u katehetskoj dvorani crkve Marije Pomoćnice. Okrugli stol je zamišljen kao predstavljanje bogatstva salezijanske karizme ostvarene u 100 godina djelovanja salezijanaca u Rijeci. Želimo barem malo osvijetliti djelovanje svih članova Salezijanske obitelji u tom vremenu, a za dobro mladih i vjerničkoga noroda grada Rijeke i šire.

- Od tiska imate novi broj časopisa: „Zvona", „Mali koncil MAK", „Don Bosko Danas" i novi broj Glas koncila koji donosi brojne vrijedne priloge: - Zdravi „biblijski ostatak" neće dopustiti da iščezne hrvatski idealizam. - Istanbulska konvencija protivi se hrvatskomu Ustavu! - Još jedna povijesna travestija komunizma? - Mladi iz Hrvatske pokrenuli europske mlade katolike. - Na putu k svetosti papa, nadbiskup, dvije mlade žene… - Uzmite, čitajte i drugima preporučiti katolički tisak… Danas svakako uzmite novi broj župnog listića „Padovanac"…

Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi