Nalazite se u > Župni info

20. prosinca 2015. - 4. nedjelja došašća

Slobodan, Eugen, Makarije

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

 

Pon.  - Petar Kan, Mihej prorok, Severin

Ut.     - Honorat, Časlav, Flavijan

Sri.    - Ivan Kentijski, Viktorija, Vikica
Čet.   - Badnjak - Adam i Eva

Pet.   - Božić, Božidar, Božo

Sub.  - Stjepan Prvomučenik, Sveta misa u 7.30 i 18.30 sati.

- Iduća nedjelja je Sveta Nazaretska obitelj - Isus, Marija i Josip, Ivan apostol i evanđelist, Ivana, Ivančica.

- Božićna sveta Ispovijed u našoj crkvi, za sve župljane je u utorak 22. prosinca u 17 sati. A u susjednoj župi na Zametu je danas u 16 sati.

- Četvrtak 24. prosinca je Badnjak. Misa zornica je u 6.45 sati, Sveta misa polnoćka za obitelji s djecom i starije osobe u 20 sati, s kratkim recitacijama prvopričesnika, i polnoćka za odrasle u 24 sata.

- Petak 25. prosinca je Božić. Svete mise u našoj crkvi su: 8; 10; 18.30 sati

- Hvala svima na prošlo-nedjeljnom daru najpotrebnijima. Darovali ste u milostinji 1.624,30 kn., u košarici 3.407,00 kn. Župnik je vaše darove 5.031,30 kn, preda ekonomatu Nadbiskupije, a oni najpotrebnijim obiteljima.

- Blagoslov obitelji započinjemo 26. prosinca na svetog Stjepana prema rasporedu koji ste dobili. Božićna pisma podijeljena su po vašim ulazima i sandučićima. Potrudite se vratiti prijavnicu iz Božićnog pisma kako bismo znali kad ste u svom stanu ili kući. Ili se javite telefonski… Ako netko nije primio Božićno pismo, a želi blagoslov svoje obitelji, neka ispuniti prijavnicu u sakristiji ili se prijaviti.

- Hvala svima koji su opremili Jaslice, gospođi Gabrijeli, obitelji Nemetz, Marčelu, Marinu, Darku, Bruni i Grgi te Salezijancima Suradnicima. Inženjerka Nora darovala je i ove godine borove a gospođa Giulijana Komadina novo platno za jaslice. Hvala gospodinu Grgi, Marčelu i Bruni na postavljanju borova, časnoj sestri Kruni i pjevačkom zboru koji su svakoga dana dolazili u zoru na Zornice, pjevanu devetnicu i kićenje, hvala i vama dragi vjernici koji ste svako jutro sudjelovali na „Zornicama"... Hvala vrijednim gospođama Jelici i Gabrijeli koje su cijelo Došašće pripremili čaj, kolače i kavu. Teti Pepi za čišćenje crkvenog dvorišta i na kolačima. Hvala svim dobrim gospođama za čišćenje crkve i dvorana, a svima za cvijeće, kolače, darove i sudjelovanje...

- Na posljednjoj klupi uzmite Nadbiskupovo pismo „Adveniat", pročitajte i do Uskrsa prema svojim mogućnostima pomozite ustanovama Nadbiskupije.

- Današnjom nedjeljom u našoj župi na Kantridi otvaramo Godinu milosrđa.

U sakristiji kupite novi molitvenik Jubileja: Kako primiti Božje milosrđe, - 10 kn. Možete nabaviti i jednolisne i 12. lisne kalendare za 2016. godinu po 1. i 10 kuna.

- Studentice Katoličkog doma za studentice „Valponasca", zajedno sa sestrama Kćeri Marije Pomoćnice u Rijeci, pripremile su božićne kolače i prigodne čestitke. Kupnjom ovih, marljivo pripremljenih kolača i čestitki, možete poduprijeti njihov dom i njihovo djelovanje za dobrobit naših mladih.

- Od tiska imate novi broj "Zvona", don Bosko Danas", i "Glas koncila" koji donosi brojne vrijedne naslove: - Bog ne odustaje od čovjeka. - Godina milosrđa: ruke raširene za naše slabosti i grijehe. - Božić hrvatskih povratnika iz iseljeništva. - Kultura je snaga nacije. - Uzmite, čitajte, i drugima preporučite Katolički tisak…

Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi