Nalazite se u > Župni info

21. svibnja 2017. - 6. vazmena nedjelja

sveti Kristofor, Timotej, Dubravka, Eugen

Svete mise su danas u našoj crkvi: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Rita, Julija, Jakoda Renata

Ut.     - Deziderije, Željko, Želimir, Nada, Nadan

Sri.    - Marija Pomoćnica, Ivana, Šimun Stilita, Filip, Vinko, Suzana
Čet.   - Uzašašće-Spasovo, Grgur VII., Urban, Magdalena

Pet.   - Filip Neri, Anamarija, Zdenko

Sub.  - Augustin Canterburyjski, Julije, Bruno, Barbara, Mutmir

- Iduća nedjelja je 7. uskrsna nedjelja, German, Vilim, Velimir.

- Svibanj je Marijin mjesec. Svibanjske pobožnosti su svakoga dana u našoj crkvi. U 18 sati krunica BDM, litanije i Sveta misa u 18.30 sati.

- U našoj Župnoj crkvi svakog utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. U idući utorak je 11. od 13. utoraka u čast svetom Antunu Padovanskom. Pozivamo vas na pobožnosti i pripravu za naš župni blagdan.

- Danas počinje trodnevna priprema za župni blagdan Marije Pomoćnice kod Salezijanaca. Trodnevnu pripremu predvode: fra Tomislav Faletar, don Niko Tunjić i vlč. Vjekoslav Đapić. Na sam blagdan svete Mise su u: 8.30; 10; 12 sati i svečana Sveta misa u 18.30 sati koju predvodi mons. dr. Ivan Devčić, nadbiskup.

- Hvala svima koji su pomogli oko pripreme svete Pričesti, Majčina dana i svete Potvrde: Salezijancima suradnicima: Marčelu, Gabrijeli, Veri i Zdenku, obitelji Ćorluka-Lolić, Anki i Bruni. Prvopričesnicima, krizmanicima, njihovim roditeljima i svim članovima obitelji. Sestri Kruni na kićenju crkve, članovima pjevačkog zbora na lijepom pjevanju i pomoći.

- U četvrtak je Uzašašće Gospodinovo. Svete mise u našoj crkvi su u 7; i 18.30 h.

- U subotu 27. svibnja 2017. pozvani ste na četvrti pripremi susret Duhovne obnove grada Rijeke: „Rijeka milosti u luci zajedništva" u svetište Majke Božje Snježne u Ličkom polju, pod nazivom „Obiteljski vlak". U subotu, 27. svibnja 2017., u 8.30 sati krećemo vlakom sa željezničkog kolodvora u Rijeci u Lič. Euharistijsko slavlje predvodi naš nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić u 11.30 sati. Povratak je vlakom u 18.30 sati. Participacija za odrasle 50 kuna, djeca 10 kn (putovanje i ručak), plaćanje je na ulazu u vlak.

- Dekanatski susret Župnih Pastoralnih i ekonomskih vijeća, kateheta i vjeroučitelja i svih angažiranih vjernika laika je na Viškovu u crkvi svetog Mateja, 3. lipnja 2017. u 9,30 sati. Parkiralište je ispod škole „Milihovo". Zakuska nakon susreta je u blizni crkve i parkirališta „Milihovo".

- Po jubilarni 10 put ove godine u župi Marije Pomoćnice, Rijeka održat će se program za djecu od zvršenog 2. do završenog 8. razreda osnovne škole. Program je bogat igrama, radionicama, plesovima, molitvom, turnirima, izletima te brojnim gostima iznenađenja. Pod budnim okom salezijanaca i animatora i uz temu: "Obitelj smo". Družit ćemo se 2 tjuedna, od 26. lipnja do 7. srpnja (subota i nedjelja pauza), od 14 do 20 sati. Prijave traju od 22. svibnja do 2. lipnja u uredu Oratorija. Za sva pitanja i informacije možete se obratiti na broj telefona 092/21947440 (Sanjin Jurić SDB), mail (salezijanska.mladez.rijeka@gmail.com, facebook Oratorij Rijeka) te instargram@oratorij_rijeka.

Vidmo se na Salezijanskom dvorištu ljetnog oratorija...

- Od tiska imate novi broj časopisa: „Zvona", „Biblija Danas", „Don Bosko Danas", Mali koncil „MAK" i "Glas koncila" koji donosi brojne vrijedne priloge: - Iz Fatime poslan poziv na novi zamah autentičnoga vjerničkoga življenja. - Domaća ekonomija opstaje uz kupnju hrvatskih proizvoda. - Djeca sve više pobolijevaju od sjedilačkoga načina života. - Tko su novi vitezovi Svetoga jeruzalemjskoga groba? - Zašto su važni lokalni izbori? - Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak…

Župni info kutak
  • Župne obavijesti
    Župne obavijesti

    Svete mise kroz tjedan:
    u 18:30h
    Svete mise nedjeljom:
    u 08:00, 10:00 i 18:30h

    Kontakt:
    Mob: 098 671 365 ...

  • Oglasna ploča
    Oglasna ploča

    Ipred ulaza u crkvu nalazi se oglasna ploča ...

  • Sveti Antun Padovanski
    Sveti Antun Padovanski

    Sveti Antun Padovanski rođen je u Portugalu, u gradu Lisabonu oko g. 1195. Nazvan je Padovanac jer je u Padovi ostala najživlja uspomena na njegov apostolski ra ...

Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi