Nalazite se u > Župni info kutak

23. veljače 2020. - 7. nedjelja kroz godinu

Polikarp, Roman, Grozdan

Svete mise u crkvi na Kantridi: 8; 10 i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Goran, Montan, Modest

Ut.     - A. Versiglia, Kalist Caravario, Hrvoje, Berislav, Donat zadarski

Sri.    - Pepelnica - Čista srijeda
Čet.   - Gabrijel od Žalosne Gospe

Pet.   - Roman, Bogoljub, Teofil, Vikica

Sub.  - Ida, Osfald,

- U našoj crkvi svakog utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje.

- Danas je susret ŽPV-a i ŽEV-a u župnom uredu 17 sati.

- Utorak, 25. veljače 2020. u 17.30 sati, susret je nadbiskupa i metropolita mons. dr. Ivana Devčića s Prvopričesnicima, krizmanicima i njihovim roditeljima. Nakon susreta je Sveta misa s roditeljima i djecom u 18.30 sati, predvodi, nadbiskup. Nakon Svete mise susret je s: s članovim mješovitog župnog zbora, zbora mladih, udrugama: „Vojska Bezgrešne", Salezijanci suradnici, Zajednica obitelji, ŽPV-e i ŽEV-e. Na završetku je razgovor s župnikom i župnim vikarom…      

- U srijedu je Pepelnica, Čista srijeda, početak Korizme, svim vjernicima koji su napunili 14. godinu i započeli 60. obvezan je post i nemrs. Obred pepeljenja tijekom Svetih misa u 7 sati, i navečer u 18.30 sati. Pobožnog Križnog puta u 18 sati. Križni put je svaki petak i nedjelju u 18 sati i Sveta misa u 18.30. sati.

- Iduće nedjelje, 1. ožujka 2019. Korizmeno je hodočašće vjernika Župa Opatijskog i Kastavskog dekanata u katedralu svetog Vida. U 16.30 sati pokorničko bogoslužje, Križni put i Sveta misa koju predvodi naš nadbiskup mnos. dr. Ivan Devčić. Otac nadbiskup poziva sve vjernike nek dođu na ovo godišnje korizmeno hodočašće.

- Prijave za 11. Susret hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu pod geslom „Što god vam rekne, učinite!" (Iv 2,5) traju do nedjelje, 15. ožujka 2020. Mladi se prijavljuju isključivo Župnim uredima ili vjeroučiteljima. Na Susret se mogu prijaviti mladi 8. razreda osnovne škole do 30 godina. U Rijeci, u Centru za mlade „Miroslav Bulešić", Slavka Krautzeka 74., održavat će se jednom mjesečno pripremni susret. Termini pripremnih susreta su: 17. ožujka, 21. travnja, i 5. svibnja. Lokacija će biti naknadno javljena. Program SHKM u Zagrebu održava se 9. svibnja, u prijepodnevnim satima svi mladi sudjeluju na katehezama u 15-ak župa Zagrebačke nadbiskupije, a poslijepodne bit će organiziran program u središtu Zagreba. Navečer je program u župama prihvata. U nedjelju, 10. svibnja, središnje misno slavlje održat će se na Trgu bana Josipa Jelačića.

- Na posljednjoj klupi, koji do sada niste, uzmite Nadbiskupovo pismo „Adveniat", pročitajte i do Uskrsa pomozite ustanovama Nadbiskupije.

- Od tiska imate novi broj časopisa: „Don Bosko Danas" i „Glas koncila" koji donosi zanimljive priloge: - U Hrvatskoj su granice zračenja veće i do 900 puta. - Ubijena djeca u Domovinskom ratu: Svjedočanstvo srpskih pokolja u Pakracu. Baka je ležala ubijena na kauču, djed kraj kauča na podu u lokvi krvi, a dječak Zoran, koji je imao 10 godina, bio je zaklan i ležao je ispod stola. U ruku su mu stavili zapaljenu svijeću kako bi izgorjela kuća i kako bi se izrugivali. - U župi je potrebna širina glazbenog repertoara. Angažman mi u Crkvi i kao vjerniku i kao glazbeniku mnogo znači. sviram i vodim zborove već 22 godine. - Uzmite, čitajte i drugima preporučiti katolički tisak… Danas svakako uzmite novi broj župnog listića „Padovanac"…Župni info kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi