Nalazite se u > Župni info

25. kolovoza 2019. - 21. nedjelja kroz godinu

Ljudevit kralj, Grgur, Patricije  

Svete mise na Kantridi nedjeljom: u 8; 10; i 18.30 sati.

Tijekom ovoga tjedna Crkva slavi:

Pon.  - Branimir, Rufin, Jadranko, Aleksandar

Ut.     - Monika, Časlav, Bogljub

Sri.    - Augustin, Gustav, Tin
Čet.   - mučeništvo Ivana Krstitelja, Ivanka, Sabina

Pet.   - Radoslava, Rebeka, Leticija, Feliks

Sub.  - Gospa od suza, Rajmund, Rajko, Željko

- Iduća nedjelja je 22. nedjelja kroz godinu, Egidije, Tamara.

- U našoj Župnoj crkvi svakoga utorka je cjelodnevno Euharistijsko klanjanje. Pozivamo vas na pobožnosti.

- Dan Hrvatskih mučenika na Udbini, 14. rujna 2019. godine. Trodnevnica: 11 rujna, 12. rujna, 13. rujna 2019. Krunica i sveta Ispovijed u 18 sati, Sveta misa u 18.30 sati. Na sam dan Hrvatskih mučenika, 14. rujna: u 8.45 sati, Put križa, od crkve svetog Marka na Krbavskom polju do svetišta. U 10.30 sati Euharistijsko slavlje, predvodi mons. Petar Palić, hvarski biskup. U 13.45 sati blagoslov nabožnih predmeta u crkvi. U 14 sati koncert duhovnih i domoljubnih pjesama „Mješoviti ansambl". U 17 sati Sveta misa u crkvi „Hrvatskih mučenika".

 - U subotu, 24. kolovoza 2019. u 10 sati bit će ređen za đakona, bogoslov Riječke nadbiskupije, vlč. Ivan Devčić u Riječkoj katedrali svetog Vida.

- Ove godine slavimo 80. godišnjicu proglašenje naše crkve i župe, župnom crkvom i župom svetog Antuna Padovanskog na Kantridi, a 2020. godine slavimo 90. godišnjicu blagoslova naše crkve na Kantridi. Potrebno je osvježiti unutrašnjost crkve novom bojom. Do danas, 111. obitelji darovale su prilog. Svima iskrena hvala...

- U subotu 8. rujna 2019. početak je vjeronaučne godine i župne kateheze za sve uzraste djece i mladih. Djeca osnovne škole: Treći razredi, pripravnici za Prvu svetu Pričest, Župnu katehezu imaju: subotom u 11 sati, 4 i 5 razredi, subotom u 15 sati, 6 i 7 razredi, subotom u 10 sati, 8 razredi, pripravnici za sakrament svete Potvrde, subotom u 16 sati. Srednjoškolci, četvrtkom u 19 sati. - Roditelji, dođite svake nedjelje i blagdana, sa svojom djecom na nedjeljnu Svetu misu. Budite vjerodostojan i uzoran primjer žive vjere, svome djetetu. Potičite i podržavajte svoje djete na pohađanje Župne kateheze, i uključite se u život Župne zajednice.

- Od tiska imate novi broj časopisa „Don Bosko Danas" i "Glas Koncila": - Za napredak društva vratiti dostojanstvo učiteljima. - Sve je lakše i bogatije uz vjeru. - Oslobođenje, velika zadaća. - Žele li vlasti hrvatsko voće? - Progoni vjerskih manjina u porastu. - Važnost svojih korijena. - Postav koji otkriva identitet Dubrovnika. - Subotička dužijanca: Zajedništvo rada i slavlja. - Kršćanske su obitelji nada hrvatskoga društva. - Veliki prilog „Prilika": Je li potrebno slanje hrvatskih vojnika u Afganistan? - Uzmite čitajte i drugima preporučite katolički tisak... Danas uzmite novi broj Župnog listića „Padovanac"…

Župni nfo kutak Sveci i blaženici Crkve u Hrvata
Korisni linkovi